Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
niska frekvencija iz kucista.
STRANA 1 OD 2  
kefalo81 niska frekvencija iz kucista. 05.12.2010. 18:30 T31518

status: user
broj poruka: 775

ZNaci promjenio sam lc power napajanje od 420w za isto takvo u emmiju jer je prvom mjenjan ventilator koji je bio previse brz ,samim tim i bucan.

Takodje, napominjem da sam u isto vrijeme promjenio i box kuler sa cooler master 101.

Sada imam iz kucista jednu nisku frekvenciju koja stvarn ide na zivce.
cccciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Ventilator na cpu cooleru iskljucio i on nije uzrok.
Ne mogu da uvetom kojeg prinosim masini identifikujem izvor zbog specificnosti tona.
Razmiljam da mozda nisam nesto na ploci pomjerio ili je stvarno napajanje uzork tom tonu.

Imate li kakav savjet, glupo mi je da ponovo prodajem napajanje, i kupujem drugo, jer prvo isto takvo je bilo besumno, i tim sam se rukovodio.

Sta da radim,kako da utvrdim sta cvili.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Kefalo? 05.12.2010. 18:37 #269246

broj poruka: 6645
Imaš dva načina: prvo eliminiši ventilator napajanja tako što ćeš gurnuti na kratko olovku među propelere i tako ga nasilno zaustaviti, pa vidi. Za ventilator grafičke, isto, CPU, isto... mada si uradio.
E, sad, ono što ti nije palo na pamet, iako si sam sebi nadenuo ime...: napravi fišek od papira - kao za semenke ali sa rupom i na užem kraju - širi kraj nabi na uvo, a užim prešniraj po kućištu i ustanovi odakle tačno dolazi zvuk. Nadam se da sam slikovit, iako gledam ove naše ludake, tenisere!!!

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

raic Re: Kefalo? 05.12.2010. 18:42 #269249

broj poruka: 9006
Odlična ideja by Pisko, ili ako imaš rog od bivola na zidu može i to.

Ako nemaš na zidu rog od bivola, izvuci iz podruma neki stari vikinški šlem pa otkini jedan rog, isto sranje.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston - 8600GT - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

::
:: Napravi fišek od papira - kao za semenke ali sa rupom i na užem kraju - širi kraj nabi na uvo, a užim prešniraj po kućištu i ustanovi odakle tačno dolazi zvuk
kefalo81 ...... 05.12.2010. 18:44 #269251

Bit ce to pretrazivanje interesantno snimiti i postaviti kao tutorijal na youtube.

Grafika je integrisana, tako da ostaje samo ventilator na napajanju.

Moze li nesto na ploci da cvili ,jer ja na biostar 780g SE imam neke prsetnove bakarne.
Da nisam nesto pomjerio pa da sada to ne pravi tu frekvenciju.
raic Re: ...... 05.12.2010. 18:48 #269256

Zavojnice na ploči znaju da pište ali obično to ne rade stalno nego samo kad opteretiš komp. Proveri prvo sve ventilatore pa onda idemo dalje, ako nije Petar onda je Pavle.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston - 8600GT - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

:: Moze li nesto na ploci da cvili ,jer ja na biostar 780g SE imam neke prsetnove bakarne
:: Da nisam nesto pomjerio pa da sada to ne pravi tu frekvenciju
codeus ... 05.12.2010. 18:57 #269262

broj poruka: 4054

ne bi trebalo uzi kraj u uvo .. kako ce cuti zvuk niske f-cije na tu malu rupicu ..

zvuk niske freq ispustaju labavi metalni delovi ... tu je diag.alat PRST .. ides redomi stiskas prstom komponente tipa psu, cd/dvd, hdd .. ali nepipkaj elektroniku .. naravno komp mora biti upaljen ...
kefalo81 cek cek 05.12.2010. 19:07 #269270

Sta ne smijem pipati.
Elektroniku na HDD, sta jos.
Ja sam pipao te bakarne stvari na ploci.
To je kao jedan prsten sa vise bakarnih prstenova na sebi.
I ja mislim da je to metal od metal
codeus .. 05.12.2010. 19:11 #269271

da elektroniku na hdd-u .. kao i maticnu , graficku , mem ,, u osnovi dirkas samo HDD, CD/DVD, PSU ..

ali pipas ili stisnes redovno .. ne kao sisu ..
kefalo81 ... 05.12.2010. 19:24 #269275

da elektroniku na hdd-u .. kao i maticnu , graficku , mem

znaci ove stvari ne diram uopste.
kako onda da utvrdim koji metali se dodiruju i stvaraju ovu frekvenciju.

kefalo81 ... 05.12.2010. 19:38 #269282

Ventilator od napajanja nisam mogao zaustaviti ali mi se cini nije on.
Te zavojnice sam pipao, obe i nije prestalo, mada je tih bakarnih prstenova vise i ne mogu sve da stisnem.
Ostali ventilatori su gaseni, ne prestaje.
JEdina izmjena je sto je ranije prije cviljenja moj hdd bio na lastisima sada je pricvrscen sarafima.
Da li je moguce da hdd cvili.
Jel jedina opcija dizanje windowsa preko usb-a ili da pokusam da iskljucim hdd i podignem linux live cd.

ujkapera Verovano ti se vibracije HDD-a prenose na kuciste. 05.12.2010. 19:42 #269284

broj poruka: 44
Od tih vibracija se na dodiru limova stvara zujanje ili zuji prednja maska.

Snoopy- - - 05.12.2010. 19:51 #269289

broj poruka: 6083
Je li, kako moze da bude niska frekvencija a da se cuje ciiiiiii? Niske frekvenciju su bas tonovi, duboki, bilo bi buuuuuuuuu, a ovo su izrazito visoki tonovi. Elem, i meni se to cuje ot kako sam promenio plocu, i sve sumnjam da nije lepo nalegao kuler sa sve pastom, pa da tu ima nekih vibracija, kako sam procitao na netu. Da napomenem da meni ciiiii prestaje cim opteretim procesor :S

LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2 Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZ

kefalo81 ... 05.12.2010. 20:15 #269297

Moja greska.
Ja cu sutra da iskljucim hdd i da podignem sistem sa live cd, a pokusacu i staviti hdd na lastise ponovo.

Kako da znam da li je kuler na procesori dobro nalegao.
Necu valjda morati da ponovo stavljam box.
Snoopy- Re: ... 05.12.2010. 20:26 #269302

Nemam pojma kako da znas da li je dobro nalegao, trebalo bi uvek da dobro nalegne, ali eto meni pisti. Probaj da pastu ne razmazujes po kuleru, nego samo zrno graska paste stavis po sredini, spustis kuler i to je to. Mozda malo levo desno pomeris da se lepo razlije. Meni posle menjanja pocelo, pre nije nikad ciukalo

LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2 Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZ

:: Moja greska
:: Ja cu sutra da iskljucim hdd i da podignem sistem sa live cd, a pokusacu i staviti hdd na lastise ponovo
:: Kako da znam da li je kuler na procesori dobro nalegao
:: Necu valjda morati da ponovo stavljam box.
raic Eto imam ja jednu dogodovštinu za deljenje sa forumom 05.12.2010. 20:34 #269308

Jednog tihog jutra u kancelariji čujem kako pišti nešto s vremena na vreme i pošto bejah dokon reko da pronjuškam oko kompa da nisu ne daj bože zavojnice propištale ili neki kuler prozviždao. Zaustavljam ja tako jedan po jedan kuler, ništa, čuje se i dalje, upošljavam procesor, gasim sve što radi, opet cijukanje, totalno random.

E tu ja već ispizdim i ugasim komp, kad ono cijukanje i dalje, kakva li je ovo wtf zona sumraka, tu se ja zavučem još malo ispod stola - i vidim da se miš uhvatio na lepak.

`Danas si izgrizao svoj poslednji registrator, glodaru!` - The Shredder

Snoopy- Re: Eto imam ja jednu dogodovštinu za deljenje sa forumom 05.12.2010. 20:38 #269310

E sad ne znam da li bih vise voleo da je mis ili procesor.. Videcu od sledece nedelja dok uzmem kuler da li ce opet govedo da cijuce. Sad mi ide znas na sta ono sa kursorom sto se desava.. :S

LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2 Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo

:: Jednog tihog jutra u kancelariji čujem kako pišti nešto s vremena na vreme i pošto bejah dokon reko da pronjuškam oko kompa da nisu ne daj bože zavojnice propištale ili neki kuler prozviždao. Zaustavljam ja tako jedan po jedan kuler, ništa, čuje se i dalje, upošljavam procesor, gasim sve što radi, opet cijukanje, totalno random.
:: E tu ja već ispizdim i ugasim komp, kad ono cijukanje i dalje, kakva li je ovo wtf zona sumraka, tu se ja zavučem još malo ispod stola - i vidim da se miš uhvatio na lepak
:: `Danas si izgrizao svoj poslednji registrator, glodaru!` - The Shredder
:: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston - 8600GT - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8
zvrndov re: visoka frekvencija 05.12.2010. 21:51 #269346

broj poruka: 132

A da ti ne šmercuje nešto u napajanju, to pomalo liči na cvrčanje...

Pisko Promena smera teme 05.12.2010. 22:07 #269352

broj poruka: 6645
Pošto su počeli razni zanimljivi saveti.... da i ja dodam malo vode na tu vodenicu:
Ako su ti zvukovi iz kućišta niski, a ti podigni kućište na DESKTOP, pa će biti viši. Možeš i na ormar, ako ti kablovi dozvole, a i dalje budu niski zvukovi.

P.S. Zašrafi ljudski taj hdd i gledaj posla.... kakvi hozntregeri, lepak za mišovi... stavi kuler kako treba, zašrafi - zabravi hdd i slični VELIKI trikovi. A ako podigneš kućšte, osim što će zvuk sada biti viši, i prašine će biti nešto manje.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

kefalo81 ... 05.12.2010. 22:11 #269355

u napajanju nema nikakvog varnicenja isl.
Hard je zasrafljen na jendoj strani.Ž
Sutra cu ga i drugu stranu stegnuti, pa ga iskljuciti skroz, pa staviti na lastis.
Ako zvrji ploca moze li se to ispraviti.
Stvarno mi je malo dosadno.
Utrosim vrijeme da promjenim stvari da bi bilo tiho, a onda dobijem nesto sto udara tonom u glavu.
Stvarno previse.
gliga79 ... 06.12.2010. 00:38 #269406

broj poruka: 4641
Kod mene isti slucaj, s vremena na vreme se desi to pistanje, i to iz cistog mira. Obicno kad klokujem proc, pa posle vratim na normal.
Cuje se ton koji je nemoguce locirati.
Gubi se kad skinem stranicu sa kucista ???
pa kad vratim opet pocne, pa sve tako neki period postepeno pocne da prekida i na kraju prestane.

A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800
Thermaltake Soprano RS 200
Intel Q6600. CM - TX3
Asus P5QL-E
Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb

kefalo81 dal je moguce 06.12.2010. 14:44 #269517

da iz harda cvili.
Nisam ga zatezao sa druge strane, ali kada sam digao linux live, sa iskljucenim hdd, cviljenja nije bilo>
Kada sam pritisao HDD, cvililo je i dalje, sto znaci da bi pritezanje malo tu napravilo.

Mada moram da priznam da sam od ovoliko visokih frekvencija izgubio i osjecaj za orjentaciju, meni cvili u sobi i kada je iskljucen komp.
Mora da je u glavi :D

gilopile Re: dal je moguce 06.12.2010. 14:47 #269518

broj poruka: 9459
Ugasi komp i pritisni glavu sa obe ruke, vidi da li ce da prestane,hehehe

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: da iz harda cvili
:: Nisam ga zatezao sa druge strane, ali kada sam digao linux live, sa iskljucenim hdd, cviljenja nije bilo
:: Kada sam pritisao HDD, cvililo je i dalje, sto znaci da bi pritezanje malo tu napravilo
:: Mada moram da priznam da sam od ovoliko visokih frekvencija izgubio i osjecaj za orjentaciju, meni cvili u sobi i kada je iskljucen komp
:: Mora da je u glavi :
raic Re: dal je moguce 06.12.2010. 14:48 #269519

Lepo što si se rešio cviljenja.

A za to kad je komp isključen, proveri sve mišolovke i lepak pa javi, i ja sam imao takav problem.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB 2GHz Kingston - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

:: Mada moram da priznam da sam od ovoliko visokih frekvencija izgubio i osjecaj za orjentaciju, meni cvili u sobi i kada je iskljucen komp
:: Mora da je u glavi :
kefalo81 ma kakvi misevi 06.12.2010. 15:43 #269532

sad komp radi, cvili.
Vidjecu jos sta da radim, sad sam u obavezama, i ne da mi se gubiti vrijeme oko kompa, a vidim i da sto vise cackam, sve vise problema.

Nego , dal je moguce da hdd cvili.

codeus ... 06.12.2010. 16:44 #269539

stavi hdd na lastis iz gaca .. nemoj da je u kontaktu sa kucistem ..
kefalo81 Hitno 18.12.2010. 19:38 #274014

U vezi sa povićanjem PDV-a moram sto prije da razrijesim ovu dilemu oko cviljenja iz racunara za koje ja smatram da potice iz HDD-a.
Da ne bih se uzalud zaletao i kupovao jer mi ne treba jos jedan HDD, mene interesuje sljedece.
1.Da li je moguce da npr. cvili ploca ali samo kad je nakacen HDD.
Ja sam dizao CD live i tada nij bilo cvilenja.Hdd je bio isključen.
2.Da li je moguce da hdd cvili, i sta tu cvili u tom slucaju.

Ps, HDD jos nisam vratio na lastis ali to cu uradti mada sumnjam da je do toga.

Veliko hvala na dosadasnjim odgoorima.
Prosto sada ovaj pdv namece obavezu da rijesim ovaj problem u ovoj godini, sto znaci nemam bas vremena.

Pozzz

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs