uzmes neku finu smirglu, bamper sprej i papirnu samolepljivu traku za pocetak.. skines maskicu , ismirglas blago, cisto da skines sloj 0.1mm, zatim trakom oblepis mesta gde neces da predje farba, vodis racuna da ne ofarbas dugme za EJECT, jer nije bas prakticno ako se ofarba, moze da zaglavljuje, zatim da se izlize itd.. farbas sprejem na rastojanju od 20cm, mislim da nema potrebe 2 puta, samo jednom je dovoljno, sacekas da se osusi 6 sati, to je to.. @codeus - zavisi, ako ima bumper spray i ako zna sta radi, ako ima ruku za to, moze da ispadne lepo...
:: Pozdrav! :: Da li je neko farbao prednju masku DVD-RW uredjaja u belo? Ako neko ima savet oko izbora boje, alata ili sl. molim da mi prenese iskustvo ! :: :: :- :: :: :: Hvala!!!!!
Toliko smo cekali i mastali o crnim kompovima i bas cd-romovi su bili teski za naci u crnoj boji, a on covek oce sad da prefarba XD
Ne znam koliko ti je to pametno, jedan poznanik je svojevremeno farbao sprejom ceo komp u crno (i monitor) i bilo je ok, skoro, bilo je neravno, videlo se da je farbano, a nakon nekog vremena se sve izgrebalo i bilo je uzasno, kao da ga je nasao na deponiji...
Sada ima isti problem, ne moze da nadje beli/sivi komp, od crnog dobije napad panike XD
ma lepo skines masku od DVD-a kao i prednji deo fioke i ofarbas sprejom , moze to sasvim fino da se uradi samo ocistis plastike recimo med. benzinom ili necim slicnim samo ne nitro razredjivacem i njemu slicnim jer rastvara tu vrstu plastike (ABS) ali zato veoma dobro prima boju (nece se oljustiti) e sad u kvalitet boje koje se nalazi u spreju nebi zalazio i na kraju sastavis
jos bolje ako imas u komsiluku auto lakirera i kad bi bas kojim slucajom lakirao belim lakom on ti to resi u dva poteza( usput) a ti lakovi su daleko kvaliteniji od ovih sprejeva a moze da te dodje i jeftinije
Ključna stvar, osim kvaliteta boje koja ako ne prihvata plastiku, vodi u propast... je, da se površina odmasti pravilno i potpuno. Grebanje i hemija su dobitna kombinacija. Dalje, kako je sprej više nego dovoljan za verovatno pedesetak maski optičkih drajvova, onda, lepo, sačuvaš ga pravilno (sa izduvanom diznom - naopako sprej pa špritzen-spritzen) i, kad neoprezno zagrebeš boju, samo lepo kapneš gde treba.... o laku za metalik boje da ne pričam, kao zaštiti.. uglavnom, sam sprej će da traje duže od života tog dvd-a.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.