Chieftec ima 38A i dve godine garancije a CM ima 44A i tri godine.
Međutim... CM nećeš moći da opteretiš jače jer preko 60% naponi postaju nestabilni (GX serija je poznata po tome) tako da mu to ubija prednost u snazi (opteretiš chieftec na 80% što je granica pristojnosti i CM na 60% pa ti izađe na isto). Ako ne misliš da cediš CM do kraja možda je čak i bolja kupovina zbog duže garancije... a i bolje izgleda ako ti je bitno.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Da, al` BPS-500 nema 2 PCI konektora, a trebaju mi, a jače varijante BPS-a su 10k, što mi je mnogo pošto za karticu treba da dam još 22k... Za karticu kaze 2 X 75Watt 6-pin PCI Express power connector is required.
Nebitno, imaš 2 molex ka 6pin konektor i to ćeš dobiti uz grafičku, nema brige, mada i ovaj od 550W je dovoljan iako ima manje ampera na grani.
Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/XFX GTX 260/2x2GB DDR3 Geil Ultra Plus/Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3
:: Da, al` BPS-500 nema 2 PCI konektora, a trebaju mi, a jače varijante BPS-a su 10k, što mi je mnogo pošto za karticu treba da dam još 22k.. :: Za karticu kaze 2 X 75Watt 6-pin PCI Express power connector is required :: :: ::
ja sam pre 20 dana uzeo BPS 650W, isto sam se lomio, ovo, ono, imao sam jednom CM. Crklo je posle skoro 2 god. U zamenu sam dovio malo jače. 460W. Ono je bilo 430. Sa 460W nisam mogao da klognem athlona 5000+ BE i 3850, a da se ne zaledim u nekoj zahtevnijoj igrici. Klokovi nisu bili veliki, znaci jedino da napajanje nije izdržalo. Izgubio sam poverenje u CM Kažem ti šta sam uzeo. Pokusao bih da nađem BPS 550, ne zam koliko je ono, znam kako ti je, ali razmisli dobro.Za 15 dana ćes videti da li si se zahebao :)
APS-550 je malo jače od BPS-500. S druge strane, BPS-500 je kvalitetnije napajanje od APS-550, i malo efikasnije i malo tiše. Ja bih lično uzeo BPS-500, eto kao malo je kvalitetnije, ali koje god da uzmeš nećeš pogrešiti, oba su dobra napajanja. Uzmi ono koje nađeš jeftinije i uživaj :)
Ma ne fali joj ništa, nego ti reče 500~550W, a CFT kreće tek od 600. I malo je skuplji od ovih o kojima smo pričali, inače je odlično napajanje. @djokosrb: hoće :)
:: Nego, niko od vas ne spomenu CFT seriju. Ona je OK po ceni, a modularna :: Šta nije u redu sa njom?? :: :: ::
Izvinte, ako može još jedno pitanje? Koje je napajanje bolje CHIEFTEC CFT-600-14CS ili SEASONIC S12II 620 Bronze / SS-620GB??? Takođe me interesuje i vaše mišljenje o dosta jeftinijem LC6650GP3 V2.3 - GREEN POWER???
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.