Hoce li mi za 7850BE ,amd 780 ploca integrisana,2 ventilatora 2 diska, i 2gb rama biti dovoljno napajanje lc power 420 w. Nesto razmisljam i o skupljem, tipa 500w ili 600w lc power ali opet bi za tu razliku ganjao neki kuler za cpu, jer za grafiku necu imati para a i ako budem imao kupio bi bolji monitor.
ILi moze jos nesto, uglavnom iz ponude emija. Ova dva su nesto skuplja od lc power420w. tu do 3.300 din.
:: Radiće bez problema :: :: :: A sad, citam na it svetu kaze da ima vise varijanti tih napajanja sa 12cm ventilatorom. Jel treba na nesto da obratim paznju. Hvala.
Isto viidim da ima i neka thermal master napajanja oko 2.5k din. Vrijedi li ovo lc power od 600w razlike para, obzirom da je razlika u novcu izmedju 420w i 500w veca nego sto je razlika izmedju 500w i 600w, pa mi ovo od 500w djeluje kao nelogicna kupovina.
:: :: Isto viidim da ima i neka thermal master napajanja oko 2.5k din :: Vrijedi li ovo lc power od 600w razlike para, obzirom da je razlika u novcu izmedju 420w i 500w veca nego sto je razlika izmedju 500w i 600w, pa mi ovo od 500w djeluje kao nelogicna kupovina.
Ma znam, da ima boljih, al razmisljam da prodjem sto jeftinije iako je napajanje, temelj, jel tako. Mislim mogu ja i skuplje ako ce to znaciti stabilnost. Ali stvarno ne bih trosio na grafiku. Imam pametnijih stvari od toga. A za filmove mislim da ne treba grafik jaka.
A ovo od 420 w uopste nema to 12v2. Da li bi bio neko ljubazan da kaze koliko realno ta tri napajanja imaju vati i A po toj grani. Znaci http://www.lc-power.de/index.php?id=183&L=1
Za ovo 420 je lako, ima 15A x 12V = 180W + neka sića na 5V i 3,3V, znači maksimalno da ga opteretiš sa 200W i puna kapa.
Za ova sa više od jedne grane je malo komplikovanije jer ne možeš da ih sabiraš u većini slučajeva, zavisi od konstrukcije napajanja.
Tako da sledi gatanje u pasulj, ajd recimo da imaju oko 75% zbira.
Onda ovo od 600 `nečega` ima na 12V oko 24A što mu dođe 300W i još neka sića i aj da ga procenimo na 320W `prave snage`
Model od 500 `nečega` ima recimo 10-20W manje. možda je to razlog što tog od 600 nema više na sajtu, možda će da naprave novi model od 600 koji ima bar 350W da se ne brukaju ali najverovatnije neće, takve ozbiljne snage ostavljaju za super silent seriju.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Okej, nije mi bas najjasnije izracunavanje, ali to mi nije ni posao, zato ste vi ovdje :)
Onda se ovo od 500w cini dobra varijanta, jer ako je oko 300w onda daje prostor za neku grafiku. Da li mi se ustvari cini da izmedju ta tri napajanja je puno veca razlika stvarne snage izmedju 420 i 500 nego izmedju 500 i 600w. Otuda je i razlika izmedju zadnja dva u cijeni manja
:: :: Da li mi se ustvari cini da izmedju ta tri napajanja je puno veca razlika stvarne snage izmedju 420 i 500 nego izmedju 500 i 600w :: Otuda je i razlika izmedju zadnja dva u cijeni manj :: :: Da li je ispravna racunica.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647001. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.