Pošto sam u istom poslu ajde da se malo raspišem. Ortak je kupio adapter Intex u Novi, takođe za laptop i 6L. Procedura bi trebalo da je ovakva: štekneš kabl u USB, win ga prepozna kao USB printing support, instalira generički driver i doda virtuelni USB port. Onda ga priključiš i na printer, instaliraš drajver za printer (za 6L, win 7 ga ima na updateu) i dodeliš printeru instalirani virtuelni USB port. Nažalost, ortak je zapeo već na prvom koraku - windows prepoznaje kabl kao unknown device i neće dalje. Uz kabl nije dobijen nikakav driver a pokušaj da mu se na silu dodeli generički USB printing support drajver dodvodi do poruke `device can`t start`. Drajvera za ovo nema nigde na NETu. POkušaćemo još nešto ali verovatno će vratiti kabl u prodavnicu. Nadam se da za kablove važi pravilo da se može vratiti u roku od 7 dana kao i za druge uređaje? Eto dkocic, to su moja iskustva. Ako hoćeš probaj, ima na forimima prijava ljudi koji su uspeli (mada su u manjini) ali nemoj uzimati taj Intex-ov model.
dragg .. otvoris uredjaj i vidis koji je controler .. najverovatnije (ako je malo bolji uredjaj) je ft245xx .. FTDI.com .. skines driverre ... ako nije ftdi ..napisi koji je pa cemo da nadjemo
Hvala, nije uređaj kod mene (ustvari nisam ga ni video, davao sam instrukcije telefonom). Sutra idem kod lika pa ću probam. Danke. P.S: ftdi.com - flower experts ?? Pravi je https://www.ftdichip.com
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.