jel ima neko neki predlog,il iskustvo jos bolje sa nekim finim kucistem do 60tak evra a da u sebi ima neko napajanje 500w, mozda malo glupo al cista da vidim jel ima neka zanimljiva kupovina trenutno :)
Koliko ja znam, nisam skorije proučavao, jedina takva kombinacije je LC Power kućište i napajanje, bilo ga je u A*omu..... otprilike ta suma. Kućište je... `nako. Nije totalni krš ali nije ništa posebno a napajanje je odlično - za te pare. Sledeća kombinacija je Agard + LC Power, ali to je već skuplje i tako dalje.
Xigmatek Asgard~32e LC Power LC600H-12~30e Malo probija, ako ti je to mnogo onda uzmi CM Elite 332 sa napajanjem od 420W za 46e. Sto se tice ovog drugog, lik koji ga ima nije mogao sa istim napajanjem da nahrani Radeon 5770, koja je mali potrosac(pa ti vidi sad, mozda je njemu upalo nesto levo, ali ja ne bih isao na ovu drugu varijantu).
Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/XFX GTX 260/2x2GB DDR3 Geil Ultra Plus/Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3
Ako kod nas nadjes osim CM,CT,IBM,PILER,ASUS,Antec i Corsair kucista, javno cu se vesati(podrazumevam tu i Seasonic, A-LITE, CRENOM i dr. kucista, koja ovi gore rebrandiraju). NEma,a i ima kucista, koja izgledaju skoro isto, ali su kopije( nema certifikata, nisu iste komponente u napajanju). Npr. kupio sam pre 8 godina Chieftec HPC-360-202( gura 2 ATI 4870) tj. napajanje od 360w, a na +12V daje 24A, sto je bruka( promena oznake je A80 od 550w). Napajanja su ista po komponentama, ali se ranije racunalo sa stepenom sigurnosti od cak +30%, a sada se racuna bez da moze da ispostuje specifikaciju, koja je napisana. Da ne govorim o toliko hvaljenim LC napajanjima, koje vise i ne prodajem, jer ima previse reklamacija. Pise da je max. 600w , a ne moze ni 410 w(konkretno iz ovog primera, posto ste me prozivali da ne dajem primere). Ovo sto se prodaje u Austriji i Njemackoj, kod nas nisu ISTA( totalno su drugacije komponente unutra) ! http://www.computeruniverse.net/products/e90338375/lc-power-lc6600gp2-v2-3-600w-schwarz.asp operator
xigmatek asgard je za AMD bas i pravljeno ,stavio sam ga na jednu konfiguraciju .Dolazi sa jednim kulerom 12 napred ,ali nije od koristi ,tako da sam ga iskljucio i stavio ispod napajanja 9-ku i jednu 12 icu na stranicu kucista koja koja duva ispod CPU kulera.Temperature MB ne prelaze 35 C u full loadu . Temperature CPU vec zavise kakav kuler imas na CPU .Imas semu postavljanja kulera koje dobijes uz kuciste. Nema srafova sve je pomocu plasticnih drzaca i hardovi i PCI slotovi .Na prednjoj strani imas audio panel i usb x2 ,Audio panel ima svoj konektor koji leze uz svaku AMD plocu,dobra stvar za mikrofon i prednje zvucnike.Srafove dobijes za monitranje MB (ostane i visak).i jos neke zezalice da sredis kablove unutar kucista .Iskustvo pozitivno. Inace samo kuciste je 4000 din bez napajanja.
Pa to se odavno zna da nije isto kada na svoja napajanja Corsair napise 520w i kada LC Power napise 600w. Covek trazi za 60e kuciste sa napajanjem i pretpostavljam da u njega nece stavljati neki x4 CPU i 4870x2 GPU,jer ako je tako sve ovo gore ne pije vodu. Ja prvi polazim od toga da na napajanju i maticnoj ne treba da se stedi
:: Ako kod nas nadjes osim CM,CT,IBM,PILER,ASUS,Antec i Corsair kucista, javno cu se vesati(podrazumevam tu i Seasonic, A-LITE, CRENOM i dr. kucista, koja ovi gore rebrandiraju) :: NEma,a i ima kucista, koja izgledaju skoro isto, ali su kopije( nema certifikata, nisu iste komponente u napajanju) :: Npr. kupio sam pre 8 godina Chieftec HPC-360-202( gura 2 ATI 4870) tj. napajanje od 360w, a na +12V daje 24A, sto je bruka( promena oznake je A80 od 550w). Napajanja su ista po komponentama, ali se ranije racunalo sa stepenom sigurnosti od cak +30%, a sada se racuna bez da moze da ispostuje specifikaciju, koja je napisana. Da ne govorim o toliko hvaljenim LC napajanjima, koje vise i ne prodajem, jer ima previse reklamacija. Pise da je max. 600w , a ne moze ni 410 w(konkretno iz ovog primera, posto ste me prozivali da ne dajem primere) :: Ovo sto se prodaje u Austriji i Njemackoj, kod nas nisu ISTA( totalno su drugacije komponente unutra) :: http://www.computeruniverse.net/products/e90338375/lc-power-lc6600gp2-v2-3-600w-schwarz.as :: operator :: ::
@Mortificat ti vidi sta ja stavljam :) a to mi je napajanje za prvo vreme dok ne skupim parice za neko cooler master od 550w il 600w min :)
@ctrl `Ja prvi polazim od toga da na napajanju i maticnoj ne treba da se stedi` u tome se slazem al ovo gore sto sam sklopio mi je limit od 36,37k tako da sa kucistem i napajanjem tako da za prvo vreme sam razmisljao blueberry sa 500w, tipa za prvih 2 meseca pa posle cooler master
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.