Da li preko uredjaja sa gore navedenog linka moze da se koristi daljinski upravljac na racunaru (naravno posredstvom nekog 3rd party software-a ukoliko je potrebno)?
Sa dostavom ce da izadje oko 350 rsd sto je smesno. Pravljenje slicnog uredjaja bi me izaslo vise i jos bi se iscimao oko pravljenja ploce a izgledao bi blago receno ruzno.
Re: Malo me brine podatak o maximalnoj udaljenosti - 1 metar!
23.11.2010. 20:26
status: user broj poruka: 4016
nemoj nista da te brine to i jeste standard kod normal power irda, hi power kao na daljincu za tv moze da baci jace inace za BT je nekih 10m standard (moze kao i do 100m ali zavisi od dB)
Mislim da nije greška o dometu 1m jer je brzina od 4Mb u pitanju. Drugo, dodatak služi za prenos podataka i bežično umrežavanje a ne za daljinsko upravljanje za koje bi trebao da nadješ odgovarajući dekoderski softver. Ako to uspeš da nađeš, onda domet od 1m nemoj da te brine jer tebi pomenuti uređaj treba kao prijemnik kada domet diktira predajnik odnosno daljinski upravljač koji budeš koristio. Prijemnik će primiti signal sa bilo koje daljine ako predajnik uspe da dobaci signal do njega, dakle računaj na 5m minimum (zavisi od protokola koji daljinac koristi i snage IR diode). Inače ja sam taj uređaj kupio jako davno kada je bio mislim 20-25 nekih evropskih jedinica i koristio sam ga sa mobilnim kao gsm modem dok je bio promotivni period Mobtel-a pre neku godinu. Nisam ga koristio za to što ti nameravaš jer mi nije bilo potrebno.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.