Ovako je vec 6 mjeseci i stalno sam mislio da ce se popraviti samo od sebe al nista :d Rednovno sam na pola godine vadio toner i muckao, tj. lagano ga okretao po svim osama.
Zamenskom (ili dopunjenom) toneru nije promenjen onaj zeleni valjak unutra. On ostavlja tragove. Cena valjka je nekih 800din (ako se dobro secam).
Ako je toner relativno nov - do godinu dana, a pod uslovom da imas racun i nisi odstampao predvidjeni broj strana (~2000), mozes da probs sa garancijom.
Drugacije ili zameni valjak ili izaberi ozbiljniju firmu za dopunu tonera (kupi drugi toner).
otidji do indikator kopirnice u otona zupancica ako ti je blizu, i reci sta je problem, tamo ce ti zamenit,i oni su ok, ja sam kod njih nosio stampace, lik se zove djole.
pa upravo to... drum je u pitanju...kada vidis mrlju koja se ponavlja u jednakom intervalu...
Uostalom sve si rekao...
:: :: :: :: kad muckas toner .. nemoj da ga vadis iz stampaca.. :: :: tamo gde si nosio na punjenje .. odnesi ponovo i razbi im toner od glavu .. cisto da nauce kako se to radi . :: :: razmak izmedju mrlja tacno odgovara precniku OPC-a
Toner nije punjen nikako, vec original Vadio sam ga kod muckanja, jer mi nije bilo logicno da ga muckam u stampacu. Sada je to sto je. Ocekujem samo ako neko zna nesto na BK ili NBG da odnesem da odrade to sto treba.
to nije otisak `original` tonera tj mozda je kaseta original ali je punjena ali nestrucno uglavnom nije OPC i najverovatnije netreba nista od delova eventualno novi prah i bojim se da ako to nisi radio da neces uspeti sam da resis ipak je to dosta `pipav` posao
neki printeri imaju i po 30-40 kg i bas bi voleo da vidim to muckanje tonera u samom printeru
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.