Molim Vas pomozite. Elem imam gore pomenuti model GPS-400AA-101A i UPS APC 650W. Ostale komponente su nevazne jer cela masina vuce 160vati. Stvar je u tome da kada nestane struja UPS drzi max 20 sekundi, i pri tom zuji, i kada mi iskljuci komp on zuji i moram da ga rucno ugasim (na dugme). Kada stavim kineza radi normalno i drzi 16 minuta. Sta da radim. i ups i napajanje su pod garancijom. Da li da menjam napajanje i koje da uzmem, ili ne znam i ja sta UNAPRED HVALA
Tužna istina je da Ãifuttek očigledno vuče previše vati za APC. Da nekim slučajem imaš infogard ili Mustek ili neko drugo žuto rešenje, svi bi rekli da je u pitanju shitavi UPS, ali, kod APC su nam zavezani jezici svima redom. Mada, može da bude, ali kinez nas razuverava. Skičanje ups-a, kod svih redom, kada je baterija još uvek ok (dakle, na početku nestanka struje) znači preopterećenje.... i tačka. Ako kung fu sa istim komponentama, ne izaziva skičanje, onda je sve bistro: čiftek brate, troši li troši, i to na prazno, sam na sebe, iliti: nije ekonomičan, nema faktor koristnosti ili kakogod. Usput, u nekim ogovaranjima ja sam to pročitao i za LCPower koji ja hvalim (prema ceni), ali, čisto ne verujem da je tako loš kao taj čiftek... menjaj to, ode iz plave u crvenu i Pink zonu potrošnje.
Ima losu seriju napajanja koja datira od pre nepunih godinu dana. Radi se upravo o modelima 400 i 420W, i posteno su okaljali tom serijom ime. Napajanje ti vuce struju, u to se lako mozes uveriti tako sto izvadis napajanje van kucista i ostavis ga da prenoci. Ujutru kada se probudis, pipni ga rukom. Ukoliko je toplo, napajanje ti je iz te serije idi zameni ga. Podleze ti garanciji.
Hvala na savetu. I ja sam cuo da ova chieftecova serija ne valja. Sta mislite za koji da ga zamenim. Isao bih do 400w ili 380w, jer UPS podrzava zvanicno do 400, ali sam cuo da ide i do 450w.
Imam ja ako hoces da ti prodam Chieftec-ovo napajanje, koje nikako nije iz lose serije, mada ja za tu seriju nikad cuo, probao sam dosta njihovih napajanja, i vise su nego dobra, moj model ima 350W ATX, radilo je godinu dana na konfi: -6600GT -6xHDD (jedan na 10000) -NF2 -3x1gb ram -AMD Barton 3200 Mogu ti potpisati da ce isto gurati, bez ikakvih problema, znaci komp mi se nikad nije restartovao niti pravio ikakve probleme... markovic.igor@gmail.com
Sale25, to što na etiketi piše 2oo, 3oo, 35o, 4oo.... 6oo, 1000W ili slično, ne znači da NAPAJANJE stvarno i vuče toliko iz mreže, nego da toliko može da isporuči (obično, samo u pik-u, ne i u kontinuitetu) potrošačima koji su na njega priključeni - ako oni to zahtevaju. Pri tome, čak i kung-fu izdrže višestruko kratkotrajno preopterećenje kod paljenja računara, (a nekad i ne.... KME-knu ili se JNC-uju) koliko će stvarno da se snage troši, zavisi od konfiguracije i šta ona radi - koliko je opterećena, a ne od naziva na napajanju, dakle, to nije potrošnja, nego MOGUÃNOST potrošnje. Drugim rečima, bilo koje kvalitetnije napajanje, a ja ti preporučujem neko od 500 i više watt-i, neće trošiti više od tog čifteka ili kung-fua - ako su iste komponente spojene na njega, i, ako samo napajanje (kao taj buđavi čiftek) ne troši mnogo snage samo na sebe, a snažno napajanje je nekakav ulog u budućnost prvog upgrade-a (i verovatno jedinog pre zamene konfe).
Stvari stoje ovako: Posedujem Chieftec 450W, tek da biste imali predstavu o cemu pricam. Kao sto neki od Vas znaju i cime se bavim pa imaju predstavu o verodostojnosti mojih komentara.
Chieftec: Na trocifren broj prodatih napajanja ovog proizvodjaca, nikada ni jedan kvar ali dve reklamacije, obe vezane za pregrevanja kod pomenutih serija od 400 i 420W. Svaka jedinica do sada i dan danas gura cak i APGREJDOVANE masine, ukljucujuci i one stare modele od 2000 god AD.
LC Power. Na dvocifren broj prodatih napajanja, dvocifren broj reklamacija, a nekih 4-5 je stiglo neispravno od dobavljaca.
Kupovina u nasim uslovima (dubina dzepa, lozenje na snagu PSU i sl. propratni efekti ): LC Power NIJE kvalitetnije napajanje od Chiefteca ali je DEFINITIVNO bolja kupovina, jer u nekim slucajevima za DUPLO manje pare nudi istu ili za PRIBLIZNO iste pare nudi MNOGO vecu snagu sve to u nekim zanemarljivo losijem kvalitetu izrade.
Rezime : LC Power je izuzetno dobra kupovina i daleko naijsplatljivija jer prosecnom a cak i ponekom zahtevnijem korisniku isporucuje vise nego dovoljnu snagu.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.