Cao ljudi, Koliko sam cuo dobar APC ali malko skuplji, da li mi neko od vas moze preporuciti neki UPS do recimo 7-8000 din.
Kakvi su Mustek ili Inform guard UPS-evi?
Hvala.
...[b]Neracunaj na zahvalnost, zbog dela ucinjenih ljudima u proslosti, moras da ih nateras da budu zahvalni zbog stvari koje ces im uciniti u buducnosti[/b]....
Jedam moj prijatelj imao je MUSTEK 600VA ali nije racunao da se potrosnja sa kupovinom jace graficke karte povecala sto je rezultovalo gasenjem UPS i PC.
Inform Guard 600a provereno bez ikakvih problema gura Phenom2 550, m2n-e, 9800gt, 2 hdd-a i dvdrw i to sve zajedno sa 931bw Samsungom. Ako ti to nesto znaci. Sto se Musteka tice tu sam i ja cuo svakave price ali nisam koristio na nekim jacim konfiguracijama pa zaista ne znam kakvi su po pitanju snage.
UPS je bio MUSTEK PowerMust 636, gigabyte maticna, 1 dvd, 1hdd, LG tft 19 inca, AMD X2 250 3GHz i 8600gt do tad je sve raadilo ok sa navedenim UPS-om, kada je uzet ati 4850 to je bio kraj...
@solaja777 a da li je taj tvoj drug probao da zameni bateriju nekad? sve ima svoj vek trajanja.
@bhunter kao sto je solaja napisao, prvo proveri potrosnju cele konfiguracije, pa ces znati sta otprilike treba. ako ti je trebao savet u vezi sa brand-om, znas i sam da je apc najbolji. ali najvise i kosta.
ja koristim mustek 800, vec preko 6 godina, i uz redovnu zamenu baterije (a to je najkasnije svake dve godine), i dalje me odlicno sluzi. sadasnja konfiguracija je amd phenom II x2 550, 4Gb ddr3, 5850 1Gb, 500Gb hdd, 1 dvd rw, 6 ventova i asus vw222s... i desavalo se x puta da nestane struje, nikad se nije iskljucio komp ili monitor. uvek je preostalo 10-ak minuta fore, do praznjenja baterije.
tek cetvrti primerak je radio kako treba, znaci svaki cetvrti, ok 15 komada 1 je bio totalno neispravan, potrebna je sreca da ubodes dobar primerak. Posle tog sam uzimao samo APC.
inace kad god sam kupio APC nikad nisam dobio strujni kabl : ZID-UPS, od kablova sam dobio 2 UPS->potrosaci, data kabl za vezu sa PC, tel. kablic, 2xCD
Moj APC 650VA prodao sam februara , drzao je Q9550@3.6, 2x2gb, 1 hdd, 1dvd, 9800GTX+, XL2370 u idle nekih 12 min a bio je star 2 godine.
Jos nesto da dodam: UPS JE VEOMA VEOMA TESKO PRODATI POGOTOVO AKO STE GA KUPILI NOV, STO STE GA SKUPLJE PLATILI TIME MNOGO ALI ZAISTA MNOGO VISE GUBITE, GOTOVO NIKO NECE DA MENJA NESTO ZA UPS.
izvini, druze, nisam bio pri kompu pa zato kasnije odgovaram. :D video sam pitanje...dakle, ovaj mustek koji ja imam ima zastitu za tel i lan. od kablova sam dobio jedan kojim ukljucujem ups u struju, i dva kojima cu povezati neke uredjaje na ups. iskreno, nemam pojma kakva oprema ide uz bolje, i jace ups-ove, to jest brendove. to sto ti imas, nije mega potrosac, i verovatno ce ti ovakav mustek kakav ja imam, zavrsiti posao. naravno, nije naodmet da proveris u prodavnici ispravnost istog, i da ih pitas da li je potrebno formatirati bateriju. kada sam ga kupio, moram sam da je formatiram (8h, ako se ne varam, je trajalo punjenje), a svako naredno menjanje baterije nije iziskivalo posebno formatiranje. e sad, mislim da mu je cena negde oko 7000 dinara.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.