Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
problem sa slusalicama
STRANA 1 OD 1
duqp problem sa slusalicama 20.10.2010. 00:11 T30265

status: user
broj poruka: 3466
nove slusalice steelseries 5hv2 ali sam pokidao kabl na kraju kod jacka,jbg greska
tacno na kraju kabla,na jack-u jer prso kabl.kad ga nastelujem nekako radi a ovako nema zvuka u desnoj slusalici
sta da radim,koji postupak da koristim itd itd
pomagajte molim vas

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
valiant re 20.10.2010. 00:22 #254451

broj poruka: 545

Nije tesko,malo posla lemilicom i resis problem..Ako mozes iskoristi vec postojeci jack (ako mozes skini malo izolaciju na krajevima i pokusaj da zalemis sa ostatkom kabla...probaj,javi ako zapne...ima i drugo resenje☺
vukdusan Re: re 20.10.2010. 00:34 #254455

broj poruka: 800

Aha, lepo, a koje je to drugo resenje? Unapred zahvalan.

::
:: Nije tesko,malo posla lemilicom i resis problem..Ako mozes iskoristi vec postojeci jack (ako mozes skini malo izolaciju na krajevima i pokusaj da zalemis sa ostatkom kabla...probaj,javi ako zapne...ima i drugo resenje
::
valiant Re:re 20.10.2010. 00:38 #254456

broj poruka: 545

Drugo resenje kupi (nabavi) lepo stereo jack sa vec ugradjenim kablom i tako spoji (zalemi) krajeve☺
duqp odlicno odlicno 20.10.2010. 08:21 #254486

tesko da cu iskoristiti stari dzek .Ali svakako me zanima,jel ima nesto specificno kod lemljenja tih audio kablova?u vezi izolacije,onih belih vlakana itd?
Jel ima neko iz beograda da mi pomogne oko toga,da budem siguran skroz :) kupicu ja dzek,kabl itd
Ako ima neka dobrica neka pise na mail ne00zx@live.com ili mob 0637248892
gilopile Re: odlicno odlicno 20.10.2010. 09:03 #254489

broj poruka: 9459
Najbolja varijanta ti je da kupis novi 3.5mm jack,gledas da bude malo kvalitetniji(imas na buvljaku) i odes zajedno sa sluskama u neki od obliznjih TV servisa ili sl.Odradice ti za 10min za neku smesnu sumu ili za 200gr kave.Rado bih ti to odradio da sam iz BG-a.

Nema nista specificno,samo se upaljacem izgori par milimetara izolacije ,prelemi se lemom i nalemi na jack i najbitnije je da se lepo kabel prikljesti u samom jack-u da se eventualno ne iskida cimanjem,sve zavisi od modela i kvalitete samog jack-a i kako je odradjn sistem za pricvrscivanje kabla da bi ti sto duze trajao.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: tesko da cu iskoristiti stari dzek .Ali svakako me zanima,jel ima nesto specificno kod lemljenja tih audio kablova?u vezi izolacije,onih belih vlakana itd
:: Jel ima neko iz beograda da mi pomogne oko toga,da budem siguran skroz :) kupicu ja dzek,kabl it
:: Ako ima neka dobrica neka pise na mail ne00zx@live.com ili mob 0637248892
duqp :) 20.10.2010. 09:14 #254492

ja cak razmisljao zamenim ceo kabl na slusalicama,ali komplikovano je to za mene,za sada samo jack
Znaci nozem/skalpelom skinem izolaciju,uglavim na jack,zalemim,i roknem neku izolaciju i bice kao pre,super zvuk,itd :) hvala puno na brzom odgovoru
Ako ima jos neki savet,pisite majstori :)
duqp ne znam 27.10.2010. 13:03 #256958

kupio sam konektor u kanibalu,na zavrtanje...
Ispod one providne plastike na delu koji se lemi imaju 3 mesta za zice,a meni na kablu od slusalica imaju 3 zice,zuta,crvena i zelena.
One su grupisane po boji,nisu razdvojene izolacijom,znaci 3 grupice onih taankiih zica u boji ima.
Na koji deo na dzeku ide koja boja zice? Da li ce slusalice raditi kao pre kada se zavrsi ovo? Hvala unapred
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs