Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Uzeo nov komp pa iskrsli problemi!!!
STRANA 1 OD 1
DrGrozozo Uzeo nov komp pa iskrsli problemi!!! 12.01.2007. 12:26 T3023

status: user
broj poruka: 203
Juce sam uradio upgrade kompa...

ASUS P5B-E
P4 351+ 3.0GHz/800/1 (greje se ko lud i bice zamenjen za E6300 cim se steknu uslovi)
Corsair 2x512 DDR6400 XMS2 u dualu
ATI X800XL AIW 256 GDDR 256bit
WD Raptor 36.5Gb SATA 10000rpm (na njemu je sistem)
WD-KS 250Gb SATAII 16Mb
DVD-RW Nec 7173
Sony combo

Problem je sto nisam menjao kuciste pa je u njemu Chieftec napajanje 360w. E sad kad udjem u bios i cackam po njemu, pa kad dam Save, komp se iskljuci, uz nezgodno CAKSSSSS!!!! ;), sam upali ali sacuva promene u biosu... Jel to do napajanja?

Koje da uzmem a da je tiho i dovoljno jako?

I druga stvar : Dal da batalim Raptor posto se komp jako sporo dize u XP?
Jel to do njega il do nekih podesavanja u biosu?

Pomagajte!!!

Hvala...

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
alexi Novo napajanje 12.01.2007. 14:47 #11469

broj poruka: 677

Imas previse jaku konfiguraciju za tako slabo napajanje....

ANTEC SP-400 400W, LC POWERSILENTGAINT 24P 550W LC6550G,
Spire Zeno SP-ATX-Z500W
sojkic P5-B 12.01.2007. 17:33 #11473

broj poruka: 216

imam istu plocu, ustvari moja je obicna p5-b i isto kada nekad iz biosa izlazim uz vece izmene on ugasi racunar uz takav zvuk na nekih 3-5 sec, nisam merio i onda se sam ponovo racunar upali i startuje bez ikakvih problema. Mislim da ti nije nesto jako lose napajanje, ja sam imao obicno ans 400 w a imam dual core 805 i 7600 gt,320 gb hard, dve optike, 9 usb portova mi zauzeto od kojih su neki i za napajanje ( skener.....) pa je normalno radilo, a uzeo sam tek onako da budem siguran lc power 550 w i nista se bitno nije dogodilo osim sto je malo smenjena temperatura procesora , a i sto se tice temperature, i to je pod znakom pitanja, meni je na prejasnjoj ploci u idle modu bila za dual core (koji se ipak mora grejati vise nego tvoj procesor) bila 44 stepena a sada je 57, sto ja mislim da je samo do ocitavanja senzora neki problem, updateovao sam bios ali nema promene, to je izgleda neka falinka na tim plocama, mozda ce sa core 2 duo da bolje radi ali...
darkmaxa Normalno je da tako radi! 13.01.2007. 01:40 #11487

broj poruka: 4
Prijatelju,
to nikakve veze sa napajanjem nema, da staviš i neko jače isto će ti se događati. Obično se posle menjanja FSB-a u BIOSu ili parametara memorije, voltaže, dešava to da BIOS sačuva promene, pa se računar isključi i sa novim podešavanjima uključi sam. Ne brini!

darkmaxa I napajanje ti je OK za zu mašinu! 13.01.2007. 01:46 #11488

A inače, to napajanje ti je sasvim dovoljno za tu konfiguraciju, nema potrebe da uzimaš jače. Ja imam isto takvo napajanje, C2D procesor, 4 harda, 2 optička uređaja, GeForce 7600GS, 2 GB DDR2 memorije, USB tastatutu i miša, ADSL modem, 10 raznoraznih ventilatora po kućištu i sve radi savršeno.
Na ovom linku imaš kalkulator napajanje, uneseš sve komponente i on ti kaže koliko W ti je potrebno http://extreme.outervision.com/psucalculator.jsp

Pozdrav
darkmaxa Raptor 13.01.2007. 01:54 #11489

Što se Raptora tiče, sigurno da nije do njega, on ima užasno malo vreme pristupa i trebalo bi da sve leti, pogotovo učitavanje XPa da kraće traje.
Ili ti je taj Raptor neispravan ili si možda previše overklokovao pa ti se procesor guši i dolazi do realnog usporenja, i ako neki test programi pokazuju da radi brže.
VMARC NAPAJANJA NAPAJANJA 13.01.2007. 10:06 #11491

broj poruka: 9420
Prvo sto ces na ovim stranicama dobiti kao potencijalno resenje potencijalnog kvara jeste famnozno NAPAJANJE! dakle kada neko ne zna sta da ti predlozi a po prirodi karaktera mora nesto da kaze, recice ti da probas drugo napajanje.

NAPAJANJE TI JE DOBRO-MOZE BOLJE ALI I NE MORA! Zavisi iskljucivo od dubine tvog dzepa. Sto se tice konfiguracije, mora da radi.

Sto se tice nacina izlaska iz BIOSA to ti je tako normalno ukoliko se masina UVEK po izlasku iz BIOSA i upali :)

Ukoliko ti se uzasno sporo dize windows (tipa minut - dva), a posle toga radi poprilicno normalno,povadi sve PCI kartice, pa proveri kako se podize bez njih. Nesto mi govori da ce se podici za par sekundi. E onda vracaj jednu po jednu i gledaj dje tje ba da zapne, pa tu karticu ili eliminisi ili joj pronadji neki drugi odgovarajuci slot.

Ukoliko ti se win podigne normalno, ali par minuta "cuti" i nista ne radi, dok ti klikces po ikonama, pa onda naprasno pootvara sve sta si mu zadao, tada imas problem sa setovanjem mreznog adaptera ili mreznih parametara koji nisu u upotrebi, pa windowsu neko vreme treba da ukapira da je ta mreza sada vec bivsa stvar...
Poz.
andrejnp Stim napajanjem tesko da ce s moci bilo sta da radi kako treba 13.01.2007. 15:27 #11493

broj poruka: 486

Odvano prevazidjeno napjanje za intele za AMD bi i moglo da posluzi ali za intela tesko.Probaj da uzmes ako vec uzimas neko 550 ili 600 wait, isti problem sam i ja imao sa 6400 Core 2 Duo sve isoa je rpeko 80C kad sam satvaio 600Wait powercoler green radi ko sat ne prelazi 30C, Probaj sa napjanjem meni je resilo problem.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs