Neverovatno, ne znam vise koji **** da mu radim, ovako... Mis je u pitanju, danas sam izvadio iz USB porta moj MX518, nesto bzvz, nebitno, medjutim kad sam ga vratio poceo je da baguje i na kraju se zakucao(pointer)... Restartovao sam par puta racunar, ne vredi zakucan je na centru desktopa i ne mrda... Na Notebooku, MX518 radi, dok mis sa Notebooka na ovom mom racunaru ne radi, a verujem da nijedan drugi mis nece raditi! Dakle, kapiram da je problem u kompu! Cak ga komp prepoznaje, sve ok, svetli pacov, kaze da je `Ready to use`, ali LAAAZEEEeeee...
Imate li neke ideje Don`t drink and drive, take joint and fly . )
Nije mis nego ploca ti se upucava!`Ajde probaj da malo osvezis bios.Skini neki nov i update-uj!Pre toga CLEAR CMOS oa onda vidi sta se desava,Ako opet zeza flashuj bios! Ovo sve navodim smatrajuci da masina nije OC=ovana i da je radila do pojave tog problema sasvim stabilno!
Na sajtu pominju `SetPoint software`. Da li si to bio instalisao...
16.10.2010. 04:56
status: user broj poruka: 10997
da li si probao da deinstalises, pa jope? Da li ti rade drugi USB uredjaji? Ako ne rade kako treba, mozda ce pomoci reinstall mobo drajvera. Pogledaj u device manager-u da li je sve u redu sa USB portovima (da nema nekih `!` i `?`)... - - - - - - - - Ako si siguran da nesto neces zeznuti, probaj da vratis sistem u predjasnje stanje (accessories/system tools/system restore, od `point-a` odaberi najsveziji medju onima koji su prethodili vadjenju misa).
Jbg, niam siguran da bih znao da odradim stvari sa BIOSom... Inace masina je radila super, uglavnom, neki sitniji bugovi sa kojima sam lako izlazio na kraj, nije OCovana...
@trtojed Vec sam reinstalirao SetPoint, sad sam skinuo najnoviju verziju na sajta, ali ne mogu da je instaliram bez misa :S, jednostavno preko tastature ne moze... Ostali USB rade normalno... Probacu sa System Restore, pa javljam...
Nesto sam citao o nekom `mouclass.sys` da od toga zavise takve stvari, znate li sta o tome?
probaj da uradis CLEAR CMOS ploce.. trebalo bi da resi..
:: Jbg, niam siguran da bih znao da odradim stvari sa BIOSom... Inace masina je radila super, uglavnom, neki sitniji bugovi sa kojima sam lako izlazio na kraj, nije OCovana.. :: :: @trtoje :: Vec sam reinstalirao SetPoint, sad sam skinuo najnoviju verziju na sajta, ali ne mogu da je instaliram bez misa :S, jednostavno preko tastature ne moze... Ostali USB rade normalno... Probacu sa System Restore, pa javljam.. :: :: Nesto sam citao o nekom `mouclass.sys` da od toga zavise takve stvari, znate li sta o tome :: :: Don`t drink and drive, take joint and fly . :: ::
Ako si ga izvadio iz ploče `na živo` dok je bila uključena, bez softverskog isključivanja porta, verovatno ti je crkao samo taj USB port na ploči. Pokušaj da ubodeš miša u neki drugi port pa vidi šta se dešava.
Čini mi se da je lik napisao da ostali USB uređaji rade normalno, onda će biti neki softverski problem koji bi reinstall sredio sigurno. Ako bi se skinuo setpoint moglo da pomogne, moglo bi da se proba i iz safemoda.
Za ovakve prilike preporučujem kao i obično da čovek ima uz sebe linux live cd gde može barem da proba jel to windows i prateći softver što ga zajebeva il štogod drugo jebe naše koke.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Ima veze..Ovo je klasican primer upucavanja ploce kad se zaledi i mis i ceo desktop. E sad,jutro je bilo kad sam citao ovo pa sam ga mozda pogresno razumeo ali evo sad procitah ponovo i lepo kaze da mu je sve radilo i da se upucao kad ga je iscupao i ponovo vratio.
Ako mu driver za chipset ne pomogne i setpoint sto mislim da nece morace da uradi kako sam mu rekao jer se bios zabagovao i nece da mu radi ni jedan usb port! Imao sam cak i licno primer kod sebe pa pored toga jos nekolicinu slicnih.. Cak sam postavljao temu i na berzi.. Zasto se stvara ovaj trip nemam pojma. Ja sam samo predlozio sta moze da se desi a da li je kod njega takav slucaj nisam siguran. Sa hardverom milion bubica,nikad ne znas sta moze da te zadesi!
:: Probaj da ga prvo deinstaliraš pa ponovo instaliraš. Probaj i druge USB portove, hoće ponekad da se zaglupave :: :: @sk :: :: Kakve bre veze ima bios ploče? Pa sve mu je radilo dok ga nije skinuo.. :: :: ČEKIĆ JE IZMISLIO SVE OSTALE ALATE :: ::
U tom slucaju pre ce crci integralno na samom uredjaju(keyboard/mouse) nego USB port, ponosni sam vlasnik par takvih periferija. Sansa postoji da je sam port puko ali nije toliko verovatna.
@Autor:Skini ta govna od set pointa i polako primenjuj jedan savet za drugim od ostalih usera.
Ljudi, svi ostali usb portovi rade, probao sam sa kamericom isto, u svaki usb port, radila je na svakom... Naravno, to sam uradio i sa pacovom, ali nece da radi ni u jednom...
E, sad, nisam siguran sta je Clear CMOS, kolko znam to je samo vracanje BIOS-a na Default, sto sam vec ucinio, ali nista! Ne znam samo da li je isto to kao i kad izvadim BATERIJU sa ploce ili mozda one PINOVE? Moze malo objasnjenje oko Clear CMOS-a?
BTW, sa Spyware Dictor-om sam ocistio brdo gamadi, ali nista...
Medjutim ima nesto zanimljivo! Kad sam pokrenuo komp u Safe Mode, mis nije bio uboden, dok je dizao sve aplikacije, ja sam uboo mis i nije se cula ona zvucna komanda koja se inace cuje kad ubacimo bilo koji USB uredjaj, i radio je nekih 10ak sekundi dok sistem nije stao na noge, onda se cula ona zvucna komanda i tek kad je pisao ono da je `Ready to use`, mis je zaboo... ??? :(
Sta da ti kazem.Moze se desiti da ti je i crkao USB port ali opet kazem imao sam takvih problema kada USB nije davao znake zivota i uz oporavak biosa i nekoliko puta CLEAR CMOS sam uspeo da vratim sve na normalu. Ja i dalje tipujem na samu plocu sto ne znaci da nije crkao usb port!
ako ti svi ostali USB portovi rade, znaci da ti je crkao taj, logicno, nema tu sta drugo da bude..
:: Deinstalirao SetPoin, Instalirao, Reinstalirao - NECE :: :: Ljudi, svi ostali usb portovi rade, probao sam sa kamericom isto, u svaki usb port, radila je na svakom... Naravno, to sam uradio i sa pacovom, ali nece da radi ni u jednom.. :: :: E, sad, nisam siguran sta je Clear CMOS, kolko znam to je samo vracanje BIOS-a na Default, sto sam vec ucinio, ali nista! Ne znam samo da li je isto to kao i kad izvadim BATERIJU sa ploce ili mozda one PINOVE? Moze malo objasnjenje oko Clear CMOS-a :: :: BTW, sa Spyware Dictor-om sam ocistio brdo gamadi, ali nista.. :: :: Medjutim ima nesto zanimljivo! Kad sam pokrenuo komp u Safe Mode, mis nije bio uboden, dok je dizao sve aplikacije, ja sam uboo mis i nije se cula ona zvucna komanda koja se inace cuje kad ubacimo bilo koji USB uredjaj, i radio je nekih 10ak sekundi dok sistem nije stao na noge, onda se cula ona zvucna komanda i tek kad je pisao ono da je `Ready to use`, mis je zaboo... ??? : :: :: Sad cu probam sa chipset driverima.. :: :: Don`t drink and drive, take joint and fly . :: ::
Pre koji dan stavim na jedan racunar USB FLES DA PREBACIM NEKE PODATKE KAD ON NAPRED NA RACUNAR USB NERADI A POZADI RADI,A SUTRA DAN SAM DIGAO NOV WINDOWS I ZA CUDU I NAPRED USB PRIKLJUCI SU SVI PRORADILI ZNACI WINDOWS. AKO IMAS RESTORE PROBAJ DA VRATIS PRE NEGO STO SI IZVADIO MISA
=============================================== KOJI JE PRVI BIĆE POSLEDNJI A KOJI JE POSLEDNJI BIĆE PRVI A ŠTO JE TAJNO BIĆE JAVNO
Ako ti ne uspe sa systemrestore, drajverima za ploču i clear cmos...
16.10.2010. 16:11
status: user broj poruka: 9006
Skini ubuntu s njihovog sajta, nareži i butuj ga časkom, ako miš tu radi nešto se istripovao win, nije mu ni prvi ni poslednji put pa lepo uradi reinstalaciju. Ako ni tu neće stvarno je vrisnulo nešto na ploči.
Valjaće ti reinstalacija i na konto gamadi.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
:: Brate, kako moze da crkne ako na njemu rade svi ostali USB uredjaji(kamerica,kabel za fon,net, tastatura)...? :: :: Don`t drink and drive, take joint and fly . :: ::
Što se gađate sa portovima, samo tako... Ne loopetajte pogrešno o USB portu, jer, prvo, čovek je dokazao sebi i nama da svi rade, i drugo, ne postoji ni jedan pojedinačni USB port dostupan kao pojedinačna usb utičnica, već su u paru usb utičnice, po dve ili četiri na jedan port.... i nema veze direktno sa BIOS-om ovaj problem, ČIM drugi uređaji rade na svim usb priključcima. LM, ostaje da nije ispravan sam miš, ili windows. Ako isključimo miša, koji radi na drugim mašinama, ostaje windows, ali, windows kao manager IRQ-a matične, pa time ima neke veze sa BIOS-om. Iz safe-mode experimenta a ja se kladim i kada bi probao sa live xp-om sa hierns-a ili live linux-a, videli bi da miš radi. Dakle, samo win-sa ovim bios-om zakucava miša. Reset bios-a, promena mesta ostalih usb potrošača ili njihovo isključivanje do sređivanja problema, ručno podešavanje IRQ-a ako neće automatika ispočetka, reset (reinstalacija) windowsa....
Mis preko UBUNTU-a, RADI !!! To sto je UBUNTU najsporija stvar koju sam iskusio, nema veze, doduse mozda je zato sto sam ga narezao na 16x, a mozda je trebalo na maximum!
LM xD, po mom misljenju, a verujem i ostalih, naravno i Piska koji bi dobio opkladu sledi da treba da resujem Windows, sto je u ovom slucaju totalno ludilo, posto je u neverovatnom haosu, jos bez misa BeckUp bih pravio 5 dana... E, sad, da li postoji neka alternativa? :S
Naravno!Podigni live xp sa hiren`s-a i odradi bekap,ili nadji PS2 pacova,koji ce 99% raditi.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Mis preko UBUNTU-a, RADI !!! To sto je UBUNTU najsporija stvar koju sam iskusio, nema veze, doduse mozda je zato sto sam ga narezao na 16x, a mozda je trebalo na maximum! :: :: LM xD, po mom misljenju, a verujem i ostalih, naravno i Piska koji bi dobio opkladu sledi da treba da resujem Windows, sto je u ovom slucaju totalno ludilo, posto je u neverovatnom haosu, jos bez misa BeckUp bih pravio 5 dana... E, sad, da li postoji neka alternativa? : :: :: Don`t drink and drive, take joint and fly . :: ::
@Pisko Objasni mi kako onda mis ne radi posle nove instalacije?Nadovezujem se na celu tvoju pricu koja zapravo ima smisla.Ali objasni mi samo taj detalj.Mis ne radi samo na jednom portu. Dignes nov win ,jednom,dva puta,mis i dalje ne radi..USB port ne daje znake zivota.Mis radi na drugom kompu kao i tastatura..Gremlini? CLEAR CMOS,vadjenje baterije.Masina stoji ispraznjena od napona 30-45 min. Palis masinu..Sve radi..Hm..Cudno zar ne..Zato sam i pripisao taj problem samoj ploci . Sto je najgore,taj USB nije hteo da radi samo sa misem i tastaturom recimo,ali je zato radio sa drugim uredjajima..
@Sky, ne znam dal je to isti problem, jel tebi radio mis na drugim portovima? Post ja imam 1x2 napred, 1x2 pozadi i 1x4, isto pozadi, nace da radi ni na jednom, a opet svalki od njih je ispravan za sve ostale uredjaje... Ko zna kakva je to blokada...xD Inace, hvala za Clear CMOS...
@gilopile, Jos kad bih znao da odradim to, bilo bi do jaja, na kraju dok provalim ima da mi poplave ista...xD Inace nema PS2 ulaz, radi se o P5K-E/Wi-Fi... Jebem ti ja novu tehnologiju... Inace, ne mogu sad da se setim, ali valjda PS2 ne radi u onom PS2(valjda) ulazu od tastature, sto sam i isprobao jer za tastaturu imam PS2(opet kazem- valjda, ako se tako zove) ulaz na ploci, a imam i onaj konverter hardware sto sa jedne strane ubodes usb, a sa druge je PS2 izlaz, odnosno ulaz i NE RADi...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.