Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
NAPAJANJE 2.PUT
STRANA 1 OD 1
dorabi1 NAPAJANJE 2.PUT 08.01.2007. 22:22 T3002

status: user
broj poruka: 939
Imam 400w chieftec napajanje za pentium D 945 3.4 2x2mb , Asus P5N32 Sli delluxe,gainward 7600gt gs,2x1GB kingston 667 DCh,2x250 Maxtor sata2,Kuler Titan,2xDVD-RW ASUS,tv card.
VCORE voltage mi je 1.168 do 1.225 mada bi koliko znam(a mozda neznam) trebalo biti od 1.255 do 1.312.
Postoji li nacin da ovo sredim ili je napajanje u pitanju?
Napajanje je GPS-400AA-101A!
Tnx svima na pomoci sada i pre!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
najdenov odgovor 08.01.2007. 22:59 #11363

broj poruka: 13

ne shvatam dali je problem jos u necemu sem u ocitavanju napona .U 90% slucajeva ocitavanje nije potpuno tacno moze da zavisi od revizije bosa,od termo sonde na samoj ploci.Ukoliko ti racunar radi stabilno i prolazi sve testove nemoj time da razbijas glavu, medjutim za te komponente koje si naveo malo je slabo pogotovo ako overklokujes cpu i graficku.Moj savet ti je da prodas to i nabavis sebi neko od 500w,ona su sada mnogo povoljnija i ima ih u radnjama pa malo pogledaj nece te vise boleti glava oko toga.Ako neces da pucas mnogo para uzmi slobodno LC-a meni radi vec 6 meseci u vrlo slicnoj konfiguraciji i prezadovoljan sam

IgorB ... 09.01.2007. 00:41 #11368

broj poruka: 281
Verovatno je "problem" u programu koji koristis za ta ocitavanja.Nijedan od tih programa nije 100% tacan.Ako imas para kupi jace napajanje,ako nemas i to tvoje napajanje ce da radi sa tim komponentama OK.

dorabi1 Re: ... 09.01.2007. 01:19 #11371

Ocitavanje mi je isto i u biosu i u Speedfan-u i u PCProbeII tako da nesumnjam da je ispravno,jedino da nije mozda nesto ukljuceno ili iskljuceno prilikom setovanja.Sto se tice drugog napajanja nije problem,nego da nebude isto kao ovo zato sto nesto nije odradjeno kako treba.Inace komp se OK ponasa i radi za sada stabilno,mada ga i nisam nesto puno opteretio osim 3DMark05-a 2x zaredom i dobio sam oba puta isti rezultat.
Od OC stvari nisam nista radio, nisam neki expert na tom polju.
P.S. Hvala svima na dobrim savetima i iskustvima!
VMARC Re: Re: ... 09.01.2007. 02:36 #11374

broj poruka: 9420

::
:: Ocitavanje mi je isto i u biosu i u Speedfan-u i u PCProbeII tako da nesumnjam da je ispravno,jedino da nije mozda nesto ukljuceno ili iskljuceno prilikom setovanja.Sto se tice drugog napajanja nije problem,nego da nebude isto kao ovo zato sto nesto nije odradjeno kako treba.Inace komp se OK ponasa i radi za sada stabilno,mada ga i nisam nesto puno opteretio osim 3DMark05-a 2x zaredom i dobio sam oba puta isti rezultat
:: Od OC stvari nisam nista radio, nisam neki expert na tom polju.
:: P.S. Hvala svima na dobrim savetima i iskustvima
::

Normalno da je isto jer svi programi vrse ocitavanje vrednosti napona iz biosa. Nema veze sa napajanjem, ploca "smatra" da tvom procespru treba toliki napon i toliko mu i isporucuje. Naravno uvek postoji opcija namernog ocitavanje nizih/visih vrednosti od strane biosa iz samo proizvodjacu znanih razloga ili pak jednostavno gresci koja je resena u nekoj novijoj revizij biosa. Isto ce ti biti i sa TAY-CHEE, CHIEFTEC, LC, ANTEC ili nesrecnim KME naravno u svim rasponima od 250-10000W
Ako ti komp radi stabilno, samo uzivaj... osim ako te svrbe pare...
Opet se vracamo na pricu da je za svaki drugi kvar krivo napajanje...
Pisko Podrška 09.01.2007. 16:54 #11385

broj poruka: 6645
Znam da nije naučno, znam da nije pametno, a kamoli štedljivo, ali, i ja sam se uvek najbolje osećao kad kupim nešto najskuplje ili najbrže i uglavim u konfu. Jednostavno, to je tako. Iako u super procentu provaljujem šta je marketing a šta stvarna prednost proizvoda, opet, kad imam i "kad me svrbi", ja potrošim.
Sa strane kupčeve savesti, i obzirom na ostatak tvoje konfe, ja ti savetujem napajanje od 550W ali i jače, i to tek onako, kad te nešto zeza da budeš siguran da nije to, jer smo stvarno navalili na probleme sa napajanjem (a realno, to je i budućnost ovih prostora, sa hiljadama JNC-a i KME-kavaca).
Dakle, bez zezanja, sasvim ozbiljno, kupi jače napajanje i ledeno mirno gledaj te benchmark programe za nabijanje komplexa, pa...., bar još dva-tri meseca, kad će već da proglase tvoju konfu za škart, onako u celosti.

dorabi1 Re: Podrška 09.01.2007. 17:13 #11387

Pa mislim da je benchmark najbrzi i najkraci nacin da opteretish "konfu" kad mislish da nesto nije uredu!Ako ti je to nabijanje komplexa,onda sta reci?Komp. je tek sastavljen tako da josh nemam cime da ga opteretim.U svakom slucaju hteo sam izbeci bacanje para ako nema potrebe, vec sam se izuo za ovo.
Hvala svima na savetima!
P.S.Prodajem napajanje :)
mrlja zanimljivo... 09.01.2007. 22:01 #11396

broj poruka: 299
niko nije pokushao da objasni choveku da intelov procesor 945 ima osobinu koja se naziva intel speedstep technology...
(i to Enhanced Intel SpeedStep® Technology) verziju...
sto podrazumeva i promenu napona kao i takta...

pojednostavljeno o tome:

http://www.overclock.net/faqs/44005-info-intel-speedstep-technology-thermal-throttling.html

zanimljivo, ubedishte na brzinu choveka da kupi napajanje ...
daleko od toga da tje mu smetati, ali mozda mu nije ni trebalo....

ja imam u kutji 4 meseca sledetje...
celeron na 2.8 clockovan na 3.5 GHz
1GB DDR2 rama
Maxtor SATA I 160 GB
Hitachi sata II 250 GB
ASUS P5ND2-SLI
ATI radeon X550
WinFast PalmTop TV card (USB2.0)
NEC DVD-RW
Rack (u koji povremeno upadnu IDE HDD-vi)
trpaju se flash memorije itd...

i sve to na DTK napajanju od 300W

nikad nikakvog problema...
da kupim zbog ne daj Boze neko napajanje od 550W i ja???
:))))))))

naknadno ubacheno kao ispravka:
zaboravio sam i dva coolera za kutjishte od po 10 cm, da ne bi cooler na procesoru urlao...
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs