kad već nemaš vga i da premostiš za novo...A da dodaš malo za neki LC od 420/500W? Ja sam nov Frontier bacio u kantu kad sam video da je malo teži od Milka čokolade, jedino sam izvadio ventilator, začuđujuće tih, i dan danas mi je u starom kompu.... Fiat iustitia, et pereat mundus
:: blueberry je KLASA za FRONTIER.. :: :: :: :: Taj Frontier i njegova braca MS Industrial, Blueberry,... su jedino dobra za pod kamion :) :: :: :: :: Pozdrav!
najverovatnije da ce izdrzati, kad po fakultetima i dalje zive kung-fu napajanja od pre nekoliko godina zasto ne bi i to, ako si maler i seasonic ce da ti izgori dan kada si ga kupio, to sve trosi ~120W tako da uzivaj
Procesor A II X3 malo slabiji od tog ASUS 785g 2*HDD LG - DVD 2GB rama Radi na Frontieru nekih 6+ meseca, da ne tražim fiskalni sad, možda i 2,3 meseca duže.
Vrlo je interesantno kada su ljudi spremni da preporuče da se uloži više novca u napajanje a ne vide da recimo mašina ima 2GB rama i da bi za cenu nekog iole kvalitetnog napajanja ta mašina mogla da ima još barem toliko rama i Frontier ili borovnicu... Mislim da kod nas u ovoj napaćenoj zemlji na žalost na nečemu morate uštediti i to obično bude napajanje.
Sreća pa ljudi obično kada se odluče da zamene ploču, zamene i napajanje.
Bez obzira na to što će drugi popljuvati sva ne-brend kineska napajanja, u mom iskustvu takva su pregorevala samo usled esktremno nestabilne elektromreže i na čuvenom intelovom PentiumD procesoru u dual izdanju.
Na kraju: Guraće sigurno i duže od par meseci. Bez brige. Da je tako loše ne bi prodavci počeli da daju garanciju i na njega.
Ja sam čak u par komada ubacio i Xilence kuler i dobio tiho i jeftino napajanje. Za prelaznu varijantu bez frke!
Imam takav produzni a inace struja je stabilna,takodje ovaj frontier skoro godinu dana radi na staroj konfiguraciji bez problema.
:: Ako ti je loša struja u kraju pazari neki najobičniji produžni-stabilizator, to kinezima glavu čuva jerbo im je zaštita nikakva :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: ::
A sto odmah ne uzmes brend napajanje, nego ces da das 1500 din tipa za Frontier, pa za mesec dana 5000 za neko brend napajanje. Daj u startu 6500 i zavrsi pricu :). Jedino ako nemas taj kes odmah kod sebe, to je druga prica :).
Pozdrav!
:: Hvala vam svima na odgovorima,inace to napajanje ce biti u kucistu najdalje do polovine novembra kada cu nabaviti i graficku i napajanje :: :: ::
Da koristi neku dodatnu karticu opet bi bilo ljudi koji misle da moze. U ovom sluchaju sa integrushom opet se pravi pitanje. Taj Front ce da radi sa dve takve konfe. Moj Zito 400w radi 3god sa x2 4200w, 2gb ddr II, x1650xt, hdd 500gb + 160gb, dvdrw. cash rules everything around me
pazi, po meni najbitnija stavka je napajanje, jer brate od njega najvise zavise sva struja koju dobijaju komponente i vrlo je bitno da ona bude stabilna, jbg, ako je drama za pare, ja bih pre uzeo neko LC power, 420W u Gigatronu ima za 1.800din, ako mu je stalo do tih 300din, e onda neka kupi FRONTIER ili MSindustrial, ne zna se sta je gore...
:: Prema svecu i .. :: :: Vrlo je interesantno kada su ljudi spremni da preporuče da se uloži više novca u napajanje a ne vide da recimo mašina ima 2GB rama i da bi za cenu nekog iole kvalitetnog napajanja ta mašina mogla da ima još barem toliko rama i Frontier ili borovnicu.. :: Mislim da kod nas u ovoj napaćenoj zemlji na žalost na nečemu morate uštediti i to obično bude napajanje. :: :: Sreća pa ljudi obično kada se odluče da zamene ploču, zamene i napajanje :: :: Bez obzira na to što će drugi popljuvati sva ne-brend kineska napajanja, u mom iskustvu takva su pregorevala samo usled esktremno nestabilne elektromreže i na čuvenom intelovom PentiumD procesoru u dual izdanju :: :: Na kraju :: Guraće sigurno i duže od par meseci. Bez brige. Da je tako loše ne bi prodavci počeli da daju garanciju i na njega :: :: Ja sam čak u par komada ubacio i Xilence kuler i dobio tiho i jeftino napajanje :: Za prelaznu varijantu bez frke :: :: ::
Ja ovaj Frontier imam vec skoro godinu i ne kupuje mi se novo krs napajanje,vec bi sacekao dva meseca i kupio neko za 6-7 hiljada kvalitetno napajanje,posto sad nisam trenutno pri parama!
:: Ja ovaj Frontier imam vec skoro godinu i ne kupuje mi se novo krs napajanje,vec bi sacekao dva meseca i kupio neko za 6-7 hiljada kvalitetno napajanje,posto sad nisam trenutno pri parama :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647001. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.