Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
NZXT Tempest EVO vs Lian Li PC-7FNW vs Cooler Master 690 II Advanced
STRANA 1 OD 1
dautovic NZXT Tempest EVO vs Lian Li PC-7FNW vs Cooler Master 690 II Advanced 23.09.2010. 16:11 T29619

status: user
broj poruka: 2855
Dakle kojie od kucista i zasto?

NZXT - ima najvise ventova koji dolaze s kucistem i providnu stranicu, ali se postavlja pitanje kvaliteta materijala

Lian Li - Aluminijumsko, najbolji korisceni materijali i kvalitet izrade od sva tri, ima providnu stranicu, nije crno unutra, samo dva venta ima ali ipak je to Al

Cooler Master - Dobar kvalitet izrade, crno, nema providnu stranicu, ima BAS dosta slotova za ventove ali su samo 3 idu uz kuciste(jos jedan 140mm bi trebao bar)

Pomozite malo, ali budimo obejektivni u komentarima, ne bi ni otvarao temu da mi ova 3 kucista nisu tu negde po kvalitetu i tome sto nude, svako ima neki svoj dodatni kvalitet pa sam neodlucan...

Hvala na odgovorima.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
TheBear Ja sam gledao uzivo i Tempest Evo i 690 II 23.09.2010. 16:19 #247159

broj poruka: 6502
i mogu ti reci da plastika na Tempestu nije nista losija nego na CM-u !

Tempest ti out of the box ima najbolje hladjenje, CM ima potencijala i mesta za ventilatore.

Oba kucista su po meni slicnog kvalitet i presudio bi izgled ili neke specificne stvari poput HDD Bay-a na 690 II na primer mozda je to neko0me bitno...

LianLi je sigurn najkvalitetniji od svih ali ima najslabije hladjenje bez obzira sto je alu, malo je samo dva ventilatora..,..

Za neku jacu masinu koja se zagreva ne bih uzimao taj LianLi...

Ishmerish e kada bi ovako nesto mogao 23.09.2010. 16:26 #247160

broj poruka: 7285
i bog da te vidi.

http://spedr.com/u3q9

Lala 4ever!
http://spedr.com/4tb3h

http://img843.imageshack.us/img843/8216/nero7.jpg

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dautovic ... 23.09.2010. 17:04 #247174

kolika li je cena toga ish? Naravno mislim preko...

raic + - 23.09.2010. 17:41 #247184

broj poruka: 9006
Lian Li
+ Aluminijumsko, odlična završna obrada, elegantno i kvalitetno, dosta antivibracijskih umetaka, metalni rackovi.
- Nije osobito prostrano, slabo hlađenje, unutrašnjost u boji... pa... aluminijuma.

NZXT
+ Odličan airflow, dobiješ dosta ventova, prozorče, dobar cable management s onim gumenim maskama, dosta prostora.
- Plasitka, ne sviđa mi se preterano izgled al dobro to sam samo ja.

CM
+ Mnogo potencijala za hlađenje, jedan intake odozdo uvek a još jedan ako ti ne treba toliko hard diskova, hard diskovi se montiraju bočno pa možeš i njihove kablove da sakriješ, dobro izgleda, jeftinije od NZXT.
- Mora da se dokupi još ventova ako oćeš ekstra hlađenje.

Eto, najpre bi uzeo CM 690, nema veze što prozorče nema, ionako ne volim da mi se vide komponente,

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

dautovic ... 23.09.2010. 17:55 #247187

Hvala ljudi svima...

Raicu, sve si napisao kao i ja u prvom postu :)

Imao isti pogled na ova 3 kucista, 690 II bi trebalo sutra da stigne...

raic Vidi majku mu stvarno jesmo, zanesoh se u analizu 23.09.2010. 18:01 #247191

broj poruka: 9006
Pa dobro, to je to onda, nema šta više ni da se kaže.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

Ishmerish Re: + - 23.09.2010. 18:07 #247193

broj poruka: 7285
Jest vala ona slika tvog kucista sve govori :)

@Dautovic:Samo kuciste ce biti oko 140e.

Lala 4ever!
http://spedr.com/4tb3h

http://img843.imageshack.us/img843/8216/nero7.jpg

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: Eto, najpre bi uzeo CM 690, nema veze što prozorče nema, ionako ne volim da mi se vide komponente,
::
:: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous
:: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

:: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8
Blenton CM, naravno! 23.09.2010. 20:31 #247254

broj poruka: 21
Najviše dobijaš za taj novac. Ekstra je hlađenje, meni je maksimalno kloknuta mašina ali sve je cool, bez dodatnih ventilatora!!! Uzeo sam LC Power napajanje i to je zaista bio best-buy za nekih 13 somića ukupno. Kućište je vrhunske izrade, prostrano, proširivo, provetreno, imaš gore slot za SATA diskič, hot swap, sjajno izgleda i eto, nema prozorče! :)) Kome to uopšte treba uz ovakvu kantu koja odiše ozbiljnošću i stilom, bez lažne šminke... Uostalom, pročitaj malo recenzije.

dautovic ... 23.09.2010. 20:56 #247264

Meni napajanje kosta kao kuciste xD, Corsair TX650 - placeno 9000din :D pre godinu dana...

Naruceno je CM, a hvala i tebi na sugestiji. Imam jedan CM vent crni 140mm taman cu da stavim jos i njega i to je to...

DaSickSyst Da uzimam za sebe definitivno bih uzeo CM 690 II. 23.09.2010. 21:18 #247276

broj poruka: 2909
Po meni je CM 690 II (kao i prethodnik RC 690) kuciste koje nudi najvise za ulozeni novac.
Jednostavno je,funkcionalno,sasvim dobro provetreno...Sve je tu i fenomenalno je uklopljeno u jednu celinu!
70 jura za Basic varijantu je odlicna cena,a ako ti treba imas mogucnost ugradnje jos 8 ventova...Advanced varijanta je 85-90 evra ima 2x14cm i 1x12cm ventove(za razliku od Basic varijante koja ima samo 2x12cm) sto je opet dobra cena.

Za Lian Li imam samo reci hvale,ali mi je 690ica ranije bila top pik,a 690 II je jos bolja.

EDIT:
Sad sam tek video da si porucio.

::Meni napajanje kosta kao kuciste xD, Corsair TX650 - placeno 9000din :D pre godinu dana..

::Naruceno je CM, a hvala i tebi na sugestiji. Imam jedan CM vent crni 140mm taman cu da stavim jos i njega i to je to..

DaSickSystem

dautovic ... 23.09.2010. 21:29 #247285

Bice 3x140mm i 2x120mm(znaci dodacu 2 venta jednu 14icu i jednu 12icu)

Pa kada malo izucim kuciste tj kada budem video kako to sve radi, kakvu buku stvara i kako hladi videcu da li ce trebati jos ventova...

Mortificat Re: ... 23.09.2010. 22:56 #247302

broj poruka: 3519
I ja bih se odlučio za CM da sam na tvom mestu. Pošto si ga već naručio a posle *ebanja nema kajanja, onda nek te lepo služi. Nego ovaj Tempsest EVO ima poprilično bučne ventilatore(ako ćeš lepo da ga ladiš) tako da ga baš zbog toga ne bih uzeo. Na Lian LI sam nešto alergičan, nikako mi se ne sviđa dizajn. Zato je CM baš po meri.

GA-MA785GT-UD3H/AMD Phenom II X2 550 BE/XFX GTX 260/4GB DDR3 Geil Ultra Plus/Seagate Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3

:: Bice 3x140mm i 2x120mm(znaci dodacu 2 venta jednu 14icu i jednu 12icu
:: Pa kada malo izucim kuciste tj kada budem video kako to sve radi, kakvu buku stvara i kako hladi videcu da li ce trebati jos ventova..
imarkovic >> 23.09.2010. 23:25 #247310

broj poruka: 18996
pazi, u principu, koje god da uzmes od ta 3, neces se zajebati, jer su sva tri odlicno ocenjena, kao odnos cene i kvaliteta, a medju njima je najbolje ocenjen CM 690, jer najvise daje za tu cenu, e sad, ne moze sad neko njega da uzme zato sto je najbolje ocenjen, daje naj performanse itd., a recimo vise mu se svidja Tempest EVO, tako da, to je sad pitanje ukusa, ako si za performanse, NZXT Tempest EVO (mada je meni malo kic), ako hoces izgled i dobre performanse, po meni je najadekvatniji izbor CM, LianLi (ovaj) ne bi neko uzimao ko ne voli klasicna kucista jednostavnog izgleda.
Po meni i po vecini ljudi sa ovog ili bilo kog drugog foruma ce toplo preporuciti Cooler Master 690 II (advanced).

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647001.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs