Imam 400w chieftec napajanje za pentium D 945 3.4 2x2mb , Asus P5N32 Sli delluxe,gainward 7600gt gs,2xkingston 667,2x250 Maxtor sata2,Kuler Titan,2xDVD-RW ASUS,tv card. VCORE voltage mi je 1.168 do 1.225 mada bi koliko znam(a mozda neznam) trebalo biti od 1.255 do 1.312. Postoji li nacin da ovo sredim ili je napajanje u pitanju? Napajanje je GPS-400AA-101A! Tnx svima na pomoci sada i pre!!!
400w ti je minimum minimuma koji bi ti obezbedio rad racunara, ali da bi ti racunar komforno i stabilno radio, tvoja konfiguracija zahteva 650w!!!
za sve one kojima nije jasno zasto je uvek bolje imati malo vise wati nego sto ti treba inace:
tvoj kompijuter je pod opterecenjem koje stalno varira u zavisnosti od toga sta na njemu radis.
e sad, kada je na standby-u, on vuce npr 250w, ali zbog ugasenog procesora i ostalih komponenti tebi je jedino hdd pod naponom, i tom prilikom napon neskace!!!
sa druge strane kada igras igricu, skidas nesto sa neta i u pozadini ti radi winamp (recimo da si opteretio komp do 85% svojih mogucnosti) tebi napon varira, u oredjenim trenucima mu treba 300, nekad 400, a nekad 500w!!!
i bas zbog toga dolazi do pregorevanja napajanja, odnosno moze da se dogodi da ono neki duzi vremenki period radi preko svojih mogucnosti i da pregori!!!
a drugo u slucaju viska vati racunar ce raditi lepse, bez naprrezanja jer zna ko stoji iza njega!!!
obidji ono core2 certified, ili sli certified!!! to su price, i takodje ti ne bih preporucio chieftec! moja preporuka ide cooler masteru ili akjo imas parice antec od 550-650w, i nema da brines!!!!
Kupi Antec od pravih 400W ili LC Power 6550G od 550W koji je best-buy i ne morash da brinesh . moj poznanik tera athlona 3500+,2kile rama istu grafu klokovanu,2 optike i 2 harda na ASUS-u od 360W...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.