Posle 100 godina,resio sam da menjam komp. Za sada je konfiguracija: mb asus m4a785td-m evo,pheII x4 955,2x2 g 1333mhz,hitachi 1tb. Grafika najverovatnije GTX460 ili ATI Radeon HD5830. Zapalo mi za oko Chieftec CFT-650-14CS ,cena je oko 7.5k. Buni me što je garancija 2god. Vaše mišljenje,predlozi,otprilike slična cifra. Unapred hvala.
Malo je dve godine, vidiš nisam ni zagledao ranije. Mislim, ako oni svom napajanju ne veruju da će duže od dve godine da radi bez problema, vala ne verujem mu ni ja.
Ima coolermaster GX Series 80 Plus 650W za slične pare, mislim da je na njega 5 godina, proveri kolko naši daju.
A ovaj saksijin gigabajt ima 720W kad ih moj kurac bude imao, pre će biti nešto preko 600 I dalje ok za te pare, al eto čisto da se ne lažemo.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Da si rekao 5 ili 10K laganica bi ti nasli,ovako si na nicijoj zemlji. Mozda bi mogao da pogledas ponudu polovnjaka koji su pod garancijom i nisu stariji od 6 meseci.
Ja sam bas zapazio na IT-u TT Toughpower 850w u full-u, pod garancijom(ne pise koliko)za 85 evra.Pa ako je garancija duza od dve godine i ako se nadjete na recimo 8K,eto tebi zverine za duzi vremenski period.
Rachunam da je bolje uzeti taj TT 850W i traziti grafichku za ostatak love. Grafichkim kartama brzo pada cena, i vishe cesh izgubiti u svakom pogledu jer cesh sigurno pozeleti menjati je za 1god. http://www.dodaj.rs/f/1/4f/3STWei2Y/dv.jpg ko nema u vuglu, ima u guglu
:: pa jbg,znam i ja ali toliki mi je budzet .Imam 300 eura.Skupa graficka. Toliko mi ostane, 80-ak eura. Hvala,pogledacu i oglase. :: :: ::
Kad vec sad uzimas novu masinu bolje kupuj neku plocu zasnovanu na 8xx chipsetu. A sto se tice napajanja, malo je 2 god garancije kad vec dajes 8K...
:: Posle 100 godina,resio sam da menjam komp. Za sada je konfiguracija: mb asus m4a785td-m evo,pheII x4 955,2x2 g 1333mhz,hitachi 1tb. Grafika najverovatnije GTX460 ili ATI Radeon HD5830. Zapalo mi za oko Chieftec CFT-650-14CS ,cena je oko 7.5k. Buni me što je garancija 2god. Vaše mišljenje,predlozi,otprilike slična cifra :: Unapred hvala.
verujem da je tako zato shto nashi trgovci povoljnije dobiju robu ako je vremensko trajanje garancije krace. I shto kaze woda, to samo nashi mogu smisliti kako bi zaradili. USB flash Kingston ima 5god. garancije od proizvodjacha dok je kod nas 1god.
:: Tako sam ja za geil memoriju u jednoj radnji dobio 10 godina garancije koliko i treba, a u drugoj za istu memoriju 2 godine, ma lopovi bre :: :: :: :: Five-year warranty. Kako naši trgovci to rade i šta rade ko zna,ne mogu da se nerviram :: ::
Sta su ti srpski trgovci,c,c,c Posle nedelju dana od narucivanja napajanja me zove lik iz radnje i kaze `Nemamo na stanju to napajanje,nije ga ni bilo,greška u kompu,imamo pa mi nabraja ostatak ponude... Sad opet zovi,traži. Sve ispočetka...
A tu foru `Ali Bobo ja ne nosim gaće, nikada ih i nisam nosio, biraj šta drugo da skinem...` svako od nas je bar jednom doživeo. Treba apelovati da vlada dodeli svakom domaćem distributeru jednog onog starinskog magacionera iz penzije, onog s notesom i plavim plajvazom u rukama a pljoskom u džepu. Pije ko smuk al radi ko mašina.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Druze nemam nameru da te ubedjujem vec samo da razbijemo TABU kojim se vodis.
Osim fan-a i loga na napajanju Coolermaster vise nista nema,tj samo to je njegovo na njegovim napajanjima.
Dalje Metatron seriju potpisuje Channel Well Technology i na istom takvom ali od 750W(Prophecy) user Vuk125 je stavljao sve moguce i ne moguce od grafika i sistema. Zadnje sto je jos u masini je GTX 470 SLI, ako se ne varam.
Pa ako nista drugo bar si sada malo upuceniji na trenutno stanje power supply unit-a.
SLI a i CF potencijal je velik, a posebno GTX460 ili 5830, mislim da bi trebalo i o tome da vodiš račun i da ne propustiš tu opciju. To napajanje će bez problema da tera takav SLI ili CF. Imali smo temu pre neki dan, trebalo bi da se odlučiš za neku ploču koja to može da ti dozvoli. Mora da nešto može da se uklopi u cifru koju si rešio da odvojiš. Daj cifru pa da vidimo...
ma kakav tabu,prihvatam svacije mišljenje.Znam i ja da su logo i fan uglavnom `originalni` delovi a da je unutra druga prica. Rekao sam da mi se svidja što je modularno,nisam iskljuciv ni prema lc-u ni prema bilo kojoj firmi koja pravi napajanja. Hvala na savetima,u svakom slucaju.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.