Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Problem sa HP color 1215
STRANA 1 OD 1
erazmo Problem sa HP color 1215 08.09.2010. 15:19 T29248

status: user
broj poruka: 43

Pre godinu dana sam kupio isti i cetiri nova HP kertridza.

Stampac je dosao sa start-up kertridzima, nakon dva meseca sam zamenio crni, a prazan odneo u Perihard na zamenu.

Do danas je sve lepo shljakalo, boje OK.

Medjutim...danas sam stavio sva cetiri nova (neotpakovana) kertridza, tj. reciklirani crni + original HP colorci i ni nakon visekratnog muckanja/rotiranja istih, kalibracije i printanja test page, ne mogu da dobijem normalan kvalitet stampe. Boje su uzasno blede, tj. bolje je stampao sa praznim kertidzima koje sam izvadio....

Perihardov kertridz nije imao plasticnu traku sa strane kertridza (koju treba izvuci) kao sto imaju novi HP kertridzi

S obzirom da sam cetnik-pocetnik po pitanju stampaca i Periharda, ima li neko ideju u cemu je problem?

Unapred zahvalan/ocajan
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
codeus ... 08.09.2010. 21:09 #243304

broj poruka: 4054

recikliran crni ketridz - problem .. kad bi stavio originalni HP crni ... bilo bi sve kao pre ..

originalni HP-ov prah kosta skuplje od cocaine u istoj kolicini ... a kod nas mozes da nadjes domaci prah za 10e /Kg .. ali otisak i nije nesto .. dobar je za tekst .
erazmo Crni utice na colorce? 08.09.2010. 21:21 #243307

Mislis da zbog loseg crnog tonera ne valjaju ni color?
Da kad stampac radi kalibraciju kalibrishe tonove prema crnoj boji?

Probacu da vratim stari crni kertridz, jeste bled ali je 5 puta tamniji od ovoga Perihardovog...

codeus ... 08.09.2010. 21:45 #243318

sva 4 se mesaju da bi dobio 16mil boja ..ako je crni los uvek ce izaci bled otisak

ja recimo originalni HP-ov drzim samo za stampanje na folijama (izrada PCB-a) dok reciklirani nemogu ni da se porede sa originalnim prahom .. sve sam ih probao .. prahove koje sam mogao da nadjem kod nas .. jedino nisam probao ultra jeftine 8e/kg (neznam vise ni gde sam nasao taj prah) ali ga nisam uzeo jer mi prodavac nije hteo reci poreklo/proizvodjaca praha .. rekao mi je da to poslovna tajna .. heh

dok su mi za originalni HP-ov prah pre par godina trazili 80-120e /kg u zavisnosti dali je za text/grafiku..

aj probaj stari original ..
erazmo Probao stari crni HP kertridz 08.09.2010. 21:46 #243319

uz nove color HP kertridze...

kvalitet stampe jeste malo bolji, ali su boje i dalje mnogo bledje nego kad sam imao sva cetiri nova originalna HP kertridza.

Ova tri colorca jesu stajali godinu dana ali neotpakovani tj u airbag kesicama, valjda se laserski toneri ne sushe od stajanja (kolko se secam principa rada kopir mashina i lasera)?

Ako neko zna nesto o samom procesu kalibracije, tj da li crna utice na color tonove neka da ukratko informaciju, a ako ne onda mi izgleda samo ostaje da nadjem parice da kupim original crni HP opet, da vidim hoce li onda sve biti kako treba.

I da se nacestitam mile nove godine Perihardu...mada firma uzima njihove kertridze za CB lasere i nismo dosad imali primedbi...

erazmo Ma ovaj recilkirani nije ni za .... 08.09.2010. 21:50 #243320

on nije bledo crn, nego bledo siv, prihvatam ja losiji kvalitet zbog nize cene, al ovaj njihov nije nizasta, sam text je toliko bled da ne mozes da procitash sta si odstampao cak i kad stampam u CB modu.

Nista, lovim original crni HP, pa cu javiti jesam li dobao kvalitet od pre godinu dana, tj kad je crni bio nov i pun i original...

Hvala na brzom odgovoru

erazmo Gde nosis tonere 09.09.2010. 13:46 #243474

na punjenje/reciklazu?

Kao sto rekoh ovaj pelikanski je ocajan ne moze ni za suv text da se kristi. Imas li neki predlog kog koga jos probati? I zanima me sta su ovi `HP kompatibilni` toneri? Jel to isto sranjce ko i ovi reparirani/dopunjeni?

erazmo Ne vredi ni sa novim tonerom 10.09.2010. 18:47 #243772

Puko sam 8000 za novi crni originalni HP toner, stampa bolje nego sa recikliranim ali i dalje ni blizu onoga kako treba da bude, odnosno kako je stampao ranije. I dalje mi se cini da je crna tamnija kad koristim stari toner sa 1% praha nego sa ovim novim punim tonerom...

Kalibrisao vise puta, cleaning page isto, muckao tonere 5 puta....odstampao 10 test page i nista.....

Ima li iko ideju sta dalje, dakle nista nisam cackao oko stampaca samo sam stare prazne tonere zamenio novim punim originalnim HP tonerima....

Ubicu njega pa sebe...kosta me ko manji auto a ne radi kad ti treba....
erazmo Najava reshenja problema 17.09.2010. 11:00 #245446

Majstor je upravo odneo stampac, pogledao moje bledo odstampane kopije, pogledao punu pikslu pikavaca i rekao:`Nisu toneri nego ogledalo zaprljano duvanskim dimom` - ko je pusac zna kako izgleda vlazna maramica kad njom obrises monitor...

Zato je i `crkao` bez rada stojeci pod pocepanim najlonom, solidno zasticen od prasine, ali ne i od dima...znam na sta mi lice bele kosulje koje stoje u ormanu u kesi, al ne i hermeticki zatvorene...Zutooooooooo!!!!!!!!!!!!!!

Kad masina dodje sa popravke reci cu i kolika je cena opravke, al ovo ce ipak biti hepiend, tj nisu ni toneri ni shtampach, nego pushach...

`Pushenje ili shtampanje - odluchite sami...`

erazmo Radiiiiii 23.09.2010. 12:07 #247101

Sad mi je stigo stampac sa servisa, radi kako treba i izgleda da jeste u pitanju duvanski dim, a zadovoljstvo me kostalo 3000din sa njihovim transportom.
Dodushe drugi momak mi je doneo stampac a ne onaj koji ga je uzeo na popravku, ali i ovaj kaze da je dim problem i da je tesko zastiti stampace od toga. Sad sam ga ufalcovao u najlon ko bebu, a dodje mi da ga stavim u one vakuumske kese za posteljinu...
codeus ... 23.09.2010. 21:21 #247277

jbn...duvanski dim .. pa kako je to uslo unutra ... ja imam 2 pixle .. i nemam problema s`tim.. mada mi stampaci stoje nisko .. 20cm od poda ..
izvini za los tip .. i finansijski izdatak ...
erazmo Re:codeus 27.09.2010. 23:02 #248415

Ne sekiraj se, pelikanski toner je toliko los da sam morao da kupim originalni. A i postavio sam isto pitanje na jos par foruma i svima je licilo da su toneri falsh (jer ima i takvih slucajeva), al moj naucnoistrazivackodetektivski nos je slutio da tu ima nesto sto se ne uklapa sasvim u pricu, al sta vredi kad ne znam stampace u dushu, tj ne znam sta ima unutra, jer se nisam nikada bavio istima, tj nisam ih nikada otvarao da vidim `sta ima unutra`....Al mi je drago sto mi instikt josh funkcionishe...
A na forumima sam nasao ljude koji su mi rekli i zasto Pelikanski toner ne valja. Pelikanci tovare prah koji nije za HP 1215 a pri tom su izgleda josh i papreno skupi u odnosu na konkurenciju.
Tako i nadjoh par likova koji kazu da pune kasete sa pravim (odgovarajucim) tonerom, pa cu kod njih da probam da dopunim prazne koje imam. Ako njihovi prahovi budu OK, resio sam problem za ubuduce.

A dal je samo dim, il dim+prasina (jer se gradi svuda unaokolo), saznacu kad se serviser vrati sa puta, u svakom slucaju masina proradi sa tonerima sa kojma nije htela da stampa lepo. A mozda je i do `kvalitetnih` cigara koje trosim pa imaju kvalitetniji katran koji se bolje lepi....

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647001.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs