Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Kako naterati HP LaserJet 1018 da...
STRANA 1 OD 1
stoler Kako naterati HP LaserJet 1018 da... 21.08.2010. 23:52 T28842

status: user
broj poruka: 324

.....radi na win7???? Ja sam guglao i guglao i skino par ideja, drajvera, pokišaja i sve to probao ali i dalje kad se uključi izađe ona čuvena ikonica dole `USB Device Not Recotnize` i to je to,nema šanse da proradi?!
Ima li neko neku ideju ili iskustvo sa istim pa da pomogne?

Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gumi hhh 22.08.2010. 00:12 #238633

broj poruka: 24
ako nece nadji direk instalaciju za taj stmpac.. al pre da stampac ne radi il pre kabal

Stripy Re 22.08.2010. 00:21 #238634

broj poruka: 4163
99% neispravan kabl. Onaj preostali % odlazi na štampač

ČEKIĆ JE IZMISLIO SVE OSTALE ALATE

-ShonE- re 22.08.2010. 00:34 #238636

broj poruka: 3529
Nema sta da guglas, trazis ideje itd., imam taj stampac na poslu i savrseno radi na win7. Drajvere imas da skines sa oficijelnog sajta https://www.hp.com

Ako pravi problem i dalje onda je kabl najverovatnije.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Klinton RE 22.08.2010. 00:40 #238637

broj poruka: 88
http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareIndex.jsp?lang=en&cc=us&prodNameId=1814093&prodTypeId=18972&prodSeriesId=1814092&swLang=8&taskId=135&swEnvOID=4063

Drajver sa HP sajta se vise puta pokazao kao ispravan i u vezi njega nemaj dileme. Kompletna instalacija prateceg softvera stampaca je pre godinu i vise umela da pravi razne zabune. Moze ti praviti problem neki virus i neispravan Windows. Za los kabl treba da budes baksuz na kvadrat. Napisi ako tokom instalacije prilozenog Windows izbaci neke greske.
stoler Izgleda ljudi... 22.08.2010. 11:00 #238671

...da je štampač crko nekako!!! Nije me mrzelo i ja stavim ponovo sistem juče tj ovaj put WIN XP SP3 misleći da je problem u drajverima i win7....međutim ista stvar! Nema šanse da proradi i isti simptomi! Znači verovatno je otišao štampač jer sam i kabl promenio , tj stavio sa drugog koji sigurno radi!
E sad moje pitanje je šta se to moglo desti štampaču pa da na ovaj način ne radi?

vladarko Hajde, kad te ne mrzi, 22.08.2010. 11:17 #238679

broj poruka: 4228
probaj kombinaciju 1018 - par kablova - drugi računar...

Mislim da je lakše preboleti trošak neispravnog kabla, nego USB porta na štampaču.

Taj drugi kabl, to je isto USB 2.0 kabl? Mislim da HP laseri nisu tolerantni prema lošim USB 2.0 kablovima.

Pozdrav!

Vlada

stoler ...... 22.08.2010. 11:44 #238682

Probao sam taj štampač sa tim kablom na dugom računaru i taj šampač na istom računaru sa dugim kablom na kom sigurno radi Canon LBP2900 bez problema i ne radi....tako da ja verujem da je otišao!
Ne znam šta mi dalje valjano činiti? Gde se to popravlja i da li se uopšte popravlja?

vladarko To ti pričam... 22.08.2010. 12:07 #238686

nisam siguran da se tebi nije pokvario kabl, prekinuo ili tako nešto, kao što reče Nemanja Power Hummer.

Iz nekog razloga HP je manje tolerantan prema lošijim kablovima nego Canon (mada ih je ista majka rodila).

Probaj ti sa nekim 3. kablom pre nego što počneš da se nerviraš. Obrati pažnju da na samom kablu mora da piše USB 2.0! Meni su u jednoj našoj Giga firmi pokušavali da prodaju USB 2.0 kabl. gde je pisalo USB 2.0 na deklaraciji, ali samo tamo. Na kablu nigde nije pisalo da je USB 2.0.

Samo malo strpljenja, probaj sa drugim USB 2.0 kablom.

Pozdrav!

Vlada

imarkovic Re: To ti pričam... 22.08.2010. 12:23 #238687

broj poruka: 18996
moze da vidi po debljini kabla,odnosno da li je shirmovan ili ne..

:: nisam siguran da se tebi nije pokvario kabl, prekinuo ili tako nešto, kao što reče Nemanja Power Hummer
::
:: Iz nekog razloga HP je manje tolerantan prema lošijim kablovima nego Canon (mada ih je ista majka rodila)
:: Probaj ti sa nekim 3. kablom pre nego što počneš da se nerviraš. Obrati pažnju da na samom kablu mora da piše USB 2.0! Meni su u jednoj našoj Giga firmi pokušavali da prodaju USB 2.0 kabl. gde je pisalo USB 2.0 na deklaraciji, ali samo tamo. Na kablu nigde nije pisalo da je USB 2.0
:: Samo malo strpljenja, probaj sa drugim USB 2.0 kablom.
:: Pozdrav
:: Vlad
vladarko Re: Re: To ti pričam... 22.08.2010. 12:28 #238688

Između ostalog. pitanje je da li je njemu ovaj kabl ikada radio sa ovim štampačem?

Najmanje bolno rešenje je proba sa drugim, ali odgovarjućim kablom. Proba sa kablom kojim je povezan LBP2900 nije neka sigurica.

Pozdrav!

Vlada

:: moze da vidi po debljini kabla,odnosno da li je shirmovan ili ne.
:: :: nisam siguran da se tebi nije pokvario kabl, prekinuo ili tako nešto, kao što reče Nemanja Power Hummer
:: ::
:: :: Iz nekog razloga HP je manje tolerantan prema lošijim kablovima nego Canon (mada ih je ista majka rodila)
:: :: Probaj ti sa nekim 3. kablom pre nego što počneš da se nerviraš. Obrati pažnju da na samom kablu mora da piše USB 2.0! Meni su u jednoj našoj Giga firmi pokušavali da prodaju USB 2.0 kabl. gde je pisalo USB 2.0 na deklaraciji, ali samo tamo. Na kablu nigde nije pisalo da je USB 2.0
:: :: Samo malo strpljenja, probaj sa drugim USB 2.0 kablom.
:: :: Pozdrav
:: :: Vlad
stoler Onda.... 22.08.2010. 12:29 #238689

....ću morati sačekati ponedeljak da probam pošto nemam više kablova u kući :-)))

Aj hvala svima koji ste se uključili, ako sredim nešto sutra javljam, pozdrav
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647001.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs