Dakle ovako,crkao mi je Corsair HX 1000 i u radnji gde sam kupio napajanje novog Korsa nema i nude mi umesto njega Chieftec CFT-1200G-DF 1200W. Šta mislite o tom napajanju i ima li ko kakva iskustva? Da li je po kvalitetu izrade bar blizu Korsu?Uzgred,neznam zašto mi je Corsair crko,potpuno nejasno obzirom da sve ide preko APC 1500VA upsa!!!? Hvala unapred.
Nije ni corsair imun na škart ali da su ti zamenili istim takvim čak i ja bi mogao da ti garantujem da ti se ne bi opet desilo, niko nije toliki baksuz.
Taj chieftec mislim da sirtec pravi, ja to ne bi prihvatio u zamenu, traži pare nazad pa kupi šta oćeš ako ne budu imali da ti ponude štogod drugo.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Slazem se, ne daj da ti utrapljuju nesto, uzmi pare, pa kupi nesto drugo. NE znam sta imas u kompu, quad SLI turbo mega, nuklearni reaktor, ali mislim da ti tolko W ne treba. Kupi manje napajanje od tih para koje ti vrate i ostatak u dzep ili u kuciste.
Da,lepo je to tražiti pare nazad,ali oni hoće da mi isplate cifru koja stoji na računu,15500 din(što je nekih 150 E),a pre 2 godine kada sam kupio napajanje to je bila cifra od oko 220-230E.Složićete se da bih napravio sjajan posao od 220,napravim 150E-milina!
ne znam koja je firma u pitanju, ali u obavezi su da ti daju sadasnju sumu napajanja, ti to mozda nisi znao i oni racunaju na to, medjutim, sada kada znas, mozes samo da insistiras da ti daju HX1000, ili sadasnju cifru...mada me cudi da u startu to rade i toliko odstupaju, kakva firma, boze..o kome se radi, ako nije tajna?
:: :: Da,lepo je to tražiti pare nazad,ali oni hoće da mi isplate cifru koja stoji na računu,15500 din(što je nekih 150 E),a pre 2 godine kada sam kupio napajanje to je bila cifra od oko 220-230E.Složićete se da bih napravio sjajan posao od 220,napravim 150E-milina :: ::
imas moralnu duznost pred bogom i nama da ih imenujes.
A za ostalo vec su ti rekli,moraju da ti daju novi HX1K makar isli na Madagaskar sa pingvinima po njega, jer to napajanje se jos uvek proizvodi i nemaju ni jedan izgovor na njihovoj strani.
Radi se o Monitor sistemu,oni Korsa nemaju godinu i više dana,koja je zadnja cifra bila u opticaju neznam,revalorizovani iznos u odnosu na evro tada i sada teško da ću izboksovati i zato tražim najbolju opciju.Takođe nude i Cooler Master 850W,jačeg nemaju,a inače zavise od uvoznika koji je DS ili tako nešto i kako kažu nemaju nameru da u skorije vreme uvezu Korsove ili CM jaćeg kalibra. Ovaj Ćiftek ima garanciju 2 godine. Raiću molim te pogledaj to vezano za UPSeve,i ja sam juče nešto na tu temu pročitao,ali mi ništa tu nije jasno-evo link,pa ako neko može da protumači valjalo bi. http://www.xbitlabs.com/articles/cases/display/chieftec-psu-roundup_11.html#sect2 Upravo piše o UPS kompatibilnostima,ali ja to nemogu da adekvatno rastumačim.
jer ti je on u najboljem slucaju klasa ispod tog tvoga.
A sto se pavijana tice daj im napajanje na reklamaciju i reci da imaju 45 dana da stvore to napajanje ili ces im poslati ljude u crnom. Najbitnije sada je da ti ne padnes na kojekakve nebuloze i da te ne povuce nagon, znas ono nemam napajanje,umrecu bez kompjutera, bolje ista nego nista...
Da si u Americi do sada bi vec imao prasine u novom napajanju.Ali ne zato sto oni imaju veci asortiman, vec zato sto bi na prvu prituzbu zatvorili radnju, a za ovako nesto na sud.
Ako vec nude zamenu, trazi iskljucivo:Silverstone,Seasonic,Enermax ili Zalman iste jacine.
steta je, a vidim ja da ti nije nesto stalo da se cimas za Cors-a, a ni za inspekciju :( sto se monitora tice, firma je sasvim korektna, cudi me za njih da to rade, uostalom, nije problem da nabave ako to hoce, u krajnjem slucaju, Gigatron je uvoznik za Corsair, pa neka uzmu od njih, ko ih jebe, da sam na tvom mestu, ja bih se iscimao za svoje pare, da si hteo Chieftec, ti bi njega i kupio...
:: Radi se o Monitor sistemu,oni Korsa nemaju godinu i više dana,koja je zadnja cifra bila u opticaju neznam,revalorizovani iznos u odnosu na evro tada i sada teško da ću izboksovati i zato tražim najbolju opciju.Takođe nude i Cooler Master 850W,jačeg nemaju,a inače zavise od uvoznika koji je DS ili tako nešto i kako kažu nemaju nameru da u skorije vreme uvezu Korsove ili CM jaćeg kalibra. Ovaj Ćiftek ima garanciju 2 godine :: Raiću molim te pogledaj to vezano za UPSeve,i ja sam juče nešto na tu temu pročitao,ali mi ništa tu nije jasno-evo link,pa ako neko može da protumači valjalo bi :: http://www.xbitlabs.com/articles/cases/display/chieftec-psu-roundup_11.html#sect :: Upravo piše o UPS kompatibilnostima,ali ja to nemogu da adekvatno rastumačim :: ::
Kakvi bre prelomi, kakva sranja!, ostavi ti napajanje ko sto kaze ish, ako ne vrate za 6 i po 7 days-a, nek ti vrate pare i cao, nemoj da te zavlace! Posalji im inspekshn il sta god. Muka mi je od budala! Gledaju da nas oderu za svaku komponentu, onako svojski, i plus kad riknu, i tad oce da nas sjebu. E pa ne moze!
Da,nemogu da kažem,ljudi iz monitora su ipak korektni,dali su mi neki LC power da se služim dok je Kors bio u servisu i prošlo je famoznih 45 dana i sad se koljemo sa uvoznikom od koga i sam monitor zavisi,a ti likovi neće skoro ništa uvoziti,već nude to što imaju-rekoh već CM 850,Ćif 1200.Predložio sam da monitor kupi u drugoj maloprodaji nešto odgovarajuće,ali odgovor je bio da to nerade,jer tek onda neznaju šta će sa garancijom,obzirom da ovako prolaze sa svojim uvozniko,a kako će te sa tuđim ostvariti pravo na reklamaciju.Inspekcija i udruženje za zaštitu potrošača su mi zagarantovani,ali gledam za sada da nekako isplivamo bez svega toga.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647001. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.