Pre ovog uredjaja imao sam APC CS 650VA koji je radio OK. Posle sam uzeo sadanji UPS APC BR800I(nov pre 4 meseca) ono sto sam primetio je kada je UPS iskljucen(ali ne iz mreze) cuje se nekakvo zujanje kao da nesto radi(da bi se ovo primetilo potrebno je da je apsolutna tisina) neki koji poseduju ovaj UPS rekli su da je to OK. E sad kada iskljucim UPS iz struje potrebno je desetak sekundi i onda se cuje kao `KLIK` na UPS i na kratko upali se OVERLOAD lampica(delic sekunde to traje)
Vlasnici koji posedujete dotican model da li imate slicna iskustva ili treba da sam zabrinut?
Koliko sam citao, to kratkotrajno overload stanje se desava kod UPS uredjaja na koje su nakacena napajanja sa aktivnim PFC pa u toku prelaska sa online na on battery, on prijavi kratkotrajni overload. To bi u sustini predstavljalo delic sekunde pri prelasku iz jednog stanja u drugo, kada PC povuce najvise struje tj njegovo napajanje zbog aktivnog rada PFC koji se trudi da obezbedi uvek dovoljno snage.
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
Sasvim je moguce da je to deo i nekod njegovog nacina rada, da pre nego sto prebaci sa jednog na drugi rezim, kratkotrajno su ukljuceni i online i on battery rezim pa prijavi kao overload ili neki njegov self-test posto mu je u opisu posla i surge protection. Zujanje verovatno i potice od testa baterije koji radi svaki put kada se ukljuci.
Za Cors sam i nasao gomilu pitanja zasto zuji na UPS-ima i generalno odgovor je da mu ne odgovara modifikovani sinusni napon koji se dobija na izlazima UPS-a i da reaguje zujanjem na svakakve signale iz UPS-a. E sad, ima i onih urejaja koji daju cist sinusni oblik, kao sto bi bio mrezni napon, ali su oni i srazmerno skupi.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647001. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.