Ja ne znam vise sta da radim, pa rekoh da pitam vas da li neko zna u cemu je problem.Komp je super radio, kad sam resio da dodam jos jedan vent u kuciste.Kad sam sastavio sve komp nije hteo da radi(vent vrte, a ne dize sistem).Rastavim ja sve i sastavim na stolu.Samo sto odem i uzmem novo napajanje SilverStone Strider 500w.Komp nije veliki potrosac.Na stolu(van kucista) sve radi kako treba.Opet ja vratim komponente u kuciste,opet nista.Probao sve, restartovo bios, iskljucio hard ....nista,ekran ne prima nista.E ovog puta sam mislio da sam 100% sprzio nesto.Izvadim ja opet sve, sastavim na stolu kad ono sve radi.Strasno.Kuciste je veoma loseg kvaliteta, a komponente su zastarele: AMD Barton 3200+ ASRock k7nf2-raid hdd 40+320 ATI X1950 pro 512MB 1.5GB Kingstone SilverStone 500W
Pitanje: Da li sme na unimetru da pokaze +12V kada plus stavim u Molex(zuta),a sa minusom pipnem sasiju kucista da nije u tome problem?
Pazljivo pogledaj sve kartice da li su do kraja usle u slot.Dobrano ih pritisni ka ploci,ali ne bas k`o sivonja:) , i zasrafi. Kuciste je masa,zato ti i daje 12V na molexu(zuta),tako i treba.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Ja ne znam vise sta da radim, pa rekoh da pitam vas da li neko zna u cemu je problem.Komp je super radio, kad sam resio da dodam jos jedan vent u kuciste.Kad sam sastavio sve komp nije hteo da radi(vent vrte, a ne dize sistem).Rastavim ja sve i sastavim na stolu.Samo sto odem i uzmem novo napajanje SilverStone Strider 500w.Komp nije veliki potrosac.Na stolu(van kucista) sve radi kako treba.Opet ja vratim komponente u kuciste,opet nista.Probao sve, restartovo bios, iskljucio hard ....nista,ekran ne prima nista.E ovog puta sam mislio da sam 100% sprzio nesto.Izvadim ja opet sve, sastavim na stolu kad ono sve radi.Strasno.Kuciste je veoma loseg kvaliteta, a komponente su zastarele :: AMD Barton 3200 :: ASRock k7nf2-rai :: hdd 40+32 :: ATI X1950 pro 512M :: 1.5GB Kingston :: SilverStone 500 :: :: Pitanje: Da li sme na unimetru da pokaze +12V kada plus stavim u Molex(zuta),a sa minusom pipnem sasiju kucista da nije u tome problem ::
Vec sam pitao,ali mi nikako nije jasno zasto kad unimetrom + stavim u molex(zutu),a minusom pipnem sasiju on normalno ocitava +12V?!Zar ne dobija masu od napajanja?Glup primer, auto dobija masu od sasije,a komp po meni ne bi smeo.
Pa naravno da moze da radi bez kucista.Crne na molexu jesu masa iz napajanja naravno,ali ploca kada se stavi u kuciste masu prenosi na njega putem srafova.Masa je masa i ona je zajednicka.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Ako je kuciste masa kako moze komp da radi bez kucista?Zar ne dobijaju masu od napajanja(npr. molex +12,gnd,gnd,+5) :: :: ::
Tako i nikako drugačije, to je urađeno verovatno da bi kućište moglo da vuče statički elektricitet sa recimo hard diskova i ostalih zajebancija. nije neophodno da bi komp radio
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
:: Pa naravno da moze da radi bez kucista.Crne na molexu jesu masa iz napajanja naravno,ali ploca kada se stavi u kuciste masu prenosi na njega putem srafova :: :: :: (c) 1982 Sinclair research Ltd :: :: :: Ako je kuciste masa kako moze komp da radi bez kucista?Zar ne dobijaju masu od napajanja(npr. molex +12,gnd,gnd,+5) :: :: :: :: :: ::
Ispod nekoliko srafova treba da stavis izolatore, pregledaj plocu na koje rupe smes da stavis srafove bez izolatora a na koje rupe mora da ide sa izolatorom
=============================================== KOJI JE PRVI BIĆE POSLEDNJI A KOJI JE POSLEDNJI BIĆE PRVI A ŠTO JE TAJNO BIĆE JAVNO
Kada je u kucistu pali se ali nema slike na monitoru ..? Ne vidim kakve uopste ima veze da li je u kucistu ili ne. Jedina stvar je ta sto u kucistu spajas sa zicama kako bi ga palio preko dugmeta. Stavi sve u kuciste i upali ga tako sto spojis pinove, isto kao sto bi uradio i kada je na stolu ?
Izolatori idu ispod glave srafa ne ispod ploce =============================================== KOJI JE PRVI BIĆE POSLEDNJI A KOJI JE POSLEDNJI BIĆE PRVI A ŠTO JE TAJNO BIĆE JAVNO
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.