A sta da uzmem? Inace ni do sada na starom stampacu nisu punjeni kertridzi nego su kupovani novi. To mi je za jedan klub, stampa se 15-25 strana nedeljno.
Taj stari stampac je bio HP3745 i radio je odlicno skoro 5 godina. Sad hoce novi i hoce da ima i skener. Laser ne pase jer nema u boji za te pare, a boja je neophodna.
_____________________________________________________________ Give us your brain for two hours and you will never be the same again.....
Sve ti je to manje-više isto, jedina razlika je što nekima mogu da se pune kertridži de oćeš, nekima malo gde, nekima i u kućnoj radinosti a nekima vala nikako.
Zato najbolje da kreneš otpozadi, pogledaš koje kertridže koristi pa vidiš kakva je situacija s njima. Ako ti nije bitno imam ja da ti prodam epson, znaš kakav je - ko jabuka, u mint stanju, osim tog problemčića s kertridžima, naravno
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
:: Ja bi ga mozda i uzeo ali tesko da ce klub. Oni moraju da plate preko racuna...Zato i metro kombinacija otpada :: :: :: :: ____________________________________________________________ :: Give us your brain for two hours and you will never be the same again..... :: ::
Shvatam potrebu da se ušareni neka pristupnica ili račun, i da to nema razumnu cenu jer se radi o komadnom štampanju koje se verovatno dobro isplati, pa ukupna cena nema mnogo veze sa normalnom štampom i poimanjima - bitan je utisak koji se ostavlja. Ja ipak imam drugačiji predlog, zato što je ink-jet štampa koju si pomenuo uz osnovno udaranje po ušima od cene, još dodatno osakaćena potrebom da se povremeno štampa tj. baš ono što je izuzetno štetno za kertridže a na šta i računaju porizvođači mastila-štampača-kertridža: da će se bar trećina osušiti i propasti pa će se više i prodati. Iako je kolezi imarković maximalno promašio sa drugim linkom kojim je predložio laserski kopir multifunkcionalni uređaj, ja bi slično predložio: da se svakako uzme laserski štampač, i to može i ova kombinacija samsunga laser-kopir, a, da se uzme poseban štampač u boji pljucko. Znam da je zbog ovoga potrebna dvoprolaznost, ali, ako sam pogodio namenu, onda se radi o obrascima koje je najisplativije odštampati unapred odjednom ili u par serija istog dana, dok se ne spičkaju svi kertridži u boji, do yaya. To je najisplativija upotreba kertridža u boji, nema sušenja. Odmah mogu i da se pune ako je to moguće u kućnoj radinosti (predlažem takve modele hp-a...) i opet jovo-nanovo, dok se ne isprazne itd. dok ne crknu i onda ostaviš dokon štampač pljucko, i čekaš novu potrebu kada je, najverovatnije, jeftinije kupiti novi nego pune kertridže, al` to je već druga priča. Onda, tako odštampane podloge-obrasce puštaš kroz laserski gde se upisuju promenjivi podaci tipa datumi, imena, adrese i ostalo za šta već služi, i, em je u boji em je najjeftinija kombinacija. Laser-kopir će u takvim uslovima trajati do smrti.
Vidm da sam i sam sebi nejasan kada pročitam: predlog je da se obrasci, deo koji je u boji (logo, prepoznatljivi natpis ili amblem i slično) unapred odštampaju na formatu koji je potreban, a da se zatim to ubacuje u laserski štampač, iz kojeg se na unapred pripremljenoj formi (može iz mnogih programa), na to doštampaju potrebni podaci. Cela priča većim delom pada u vodu ako je potrebno da se ubacuju i novi-promenjivi podaci u boji kao što je npr. slika člana kluba... onda, jebiga. Osim da sami štampate u boji te obrasce, najjeftinije je to odraditi u bilo kojoj štampariji, tako imaš rešenje za duže staze a nemaš nikakvu zajebanciju sa pljuckavcima... ali i to odpada ako je potrebna slika.
Ja se izvinjavam sto odgovaram posle skoro jedan dan ali nisam bio u mogucnosti. Aj da pojasnim, u pitanju je rukometni klub i stampac treba da bude u boji jer se cesto stampaju razna zaglavlja u boji a prvenstveno kad se rade licenciranja odstampa se i mala slicica igracica u dokumentu da ne bi morala da se izradjuje fotografija koja se kasnije lepi. Sa ovim starim HP-om kupovali smo nove kertridze na svakih 4-5 meseci tako da potrosnja nije velika.
Sad sam gledao ovaj canon pixma sto je imakovic predlozio i ukucao tamo u pretragu da vidim koji jos imaju. Izbacio mi je model koji je ima samo jedan broj u oznaci drugaciji
CANON PIXMA MP540
Koliko vidim gotovo ista specifikacija a jeftiniji je i uklapa se u budzet. E sad sta me zanima. Koji bi HP bio ekvivalent i da li je canon jeftiniji?
_____________________________________________________________ Give us your brain for two hours and you will never be the same again.....
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.