Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Sta moze da bude sa tastaturom
STRANA 1 OD 1
EREMIC Sta moze da bude sa tastaturom 02.07.2010. 19:40 T27897

status: user
broj poruka: 168
Rec je o ASUS EEE PC 4G
Elem ovakav je problem
Tastatura u principu radi ali se ponasa kao da je zaglavio taster Fn (function) tako da desna strana tastature (slova iI O P J K L N M) kucaju sekundarnu funkciju tj. brojeve.
U racunaru je bila jedna propisna `zbirka` virusa koje sam ocistio sve u nadi da ce tastatura proraditi. Znam da bi mi bilo najlakse da uradim format i sve lepo preinstaliram ali posto ovo cudo nema optiku morao bih da radim sa flesa sto mi bas i ne ide od ruke. Naravno nemam CD sa drajverima pa bi morao prvo da povadim drajvere.
Treba mi misljenje da li je fizicki kvar (taster se ponasa normalno) ili je ovo posledica virusa ?????

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
codeus ... 02.07.2010. 19:51 #227508

broj poruka: 4054

u safe modu .. ili command modu dali tastatura radi normalno ... ako ne onda ti je zaglavljen FN .. ili cackaj bios mozda ima f-ja za FN ..olwejz ON ili slicno
EREMIC Sta moze da bude sa tastaturom 02.07.2010. 20:48 #227514

broj poruka: 168

U SAFE modu se ponasa isto a u command modu sam sada probao( ako nisam pogresio to je kada otvoris opciju Safe mod vith command) i ponasa se isto stop bi moglo da znaci da je zaglavio taster
neXus2000 Pokusaj 02.07.2010. 22:51 #227539

broj poruka: 3350
1. FN+NumLock

2. Shift+Scroll Lock
simsic Ovako 02.07.2010. 23:41 #227547

broj poruka: 22
Ako ti nista ne pomogne probaj ovo, meni je uspelo.
Otvori je, videces vise slojeva folije. Rastavi te slojeve i vrati ih kako su bili.Obrisi alkoholom mesta gde dolaze dugmici i vrati sve kako je bilo, dobro zategni zavrtnjeve.
Pozdrav

philli re 03.07.2010. 01:31 #227562

broj poruka: 65
pre dve nedelje je zenina sestra imala isti problem na istom netbook-u. Svaki put kada bi ga ukljucio morao sam da pritiskam Fn+ NumLock, da bih iskljucio numericku tastaturu na pomenutim slovima. Problem sam resio tako sto sam u biosu izresetovao podesavanja na default vrednosti.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs