Nešto se razmišljam da u skorijoj budućnosti pazarim ovo kučište, a kako je u okviru mog dugoročnog plana i kupovina još jednog napajanja, zanima me da li može da stane ovde još jedno, na mesto ventilatora, meni se čini da može. Pogledajte, pa dajte svoj sud :) Idealno bi bilo da se javi neko ko već ima ovo kućište.
Mislim da ne bi bilo gužve, jer je cable management dobro odrađen na kućištu. Opet, to je moje mišljenje. Planiram da u budućnosti stavim još jednu gtx 260(što mi nije padalo na pamet pre mesec dana kad sam je uzeo,a apetiti su u međuvremenu poraSLI). Kabl od napajanja bih proturio kroz neki od PCI otvora na zadnjem delu kućišta. Ako znaš neko bolje kućište, a udovoljava mojim zahtevima, molio bih te da info podeliš sa mnom
Be the change you want to see in the world.
:: Pa fizički bi se možda i dalo namestiti ali imao bi neviđenu gužvu s kablovima a i kako bi ga napojio? Za čega ti trbaju dva napajanja?
Po meni je losa ideja. 1) pitanje je da li bi sa sve kablom to stalo - a i potpuno je neprakticno. 2) Kako uopste povezati/upariti oba napajanja sa plocom ? 3) Cena HAF kucista = drugo, novo, adekvatno napajanje za SLI. 4) Prodati GTX260 + dodati za jos jednu = 5870 = brza karta ?
Cenim tvoje mišljenje. Odgovaraću po stavkama kako si ih ti numerisao :) 1) Nešto sam računao i mislim da bi svako napajanje dužine 14 cm opušteno stalo http://img638.imageshack.us/img638/9223/t2image15.jpg Kablovi bi se mimoilazili, a onda bi išli kroz otvor, dakle nema gužve. 2)Ploča bi išla na jedno napajanje kao i prva grafička, a za drugu grafiku i par HDD-ova bih stavio drugo napajanje. Inače napajanje koje imam je CFT-600-14cs, dakle kontam da bi u neposrednoj budućnosti mogla ili da padne jača karta(koju ovo napajnje ne bi moglo opslužiti) ili SLI 3) Prodaću ovog Black Dragona, dodaću pare i uzeti HAF, jer mi se čini da je za ove pare extra(100e) 4) Ne bih prodavao ovu gtx 260, jer sam je pazario za 100e novu pre mesec i kusur. 5) Sve ovo je kao što sam rekao dugoročni plan, dakle, ne planiram da uzmem sve odjednom, nego kućište za mesec dana, drugo napajanje za 4-5 meseci, drugu grafiku za 8-9 meseci, itd...6) Ako znaš neko kućište koje bi udovoljilo mojim zahtevima(što estetskim, što prostornim), podeli sa mnom. :)
:: Po meni je losa ideja. 1) pitanje je da li bi sa sve kablom to stalo - a i potpuno je neprakticno. 2) Kako uopste povezati/upariti oba napajanja sa plocom ? 3) Cena HAF kucista = drugo, novo, adekvatno napajanje za SLI. 4) Prodati GTX260 + dodati za jos jednu = 5870 = brza karta ?
moj ti je savet da to ne radis, mnogo ti je bolja, prakticnija i funkcionalnija varijanta da kupis ultra ekstremno jace napajanje, nego da dodajes jos jedno, mislim, to je stvarno suludo raditi...
Nisu problem ti kablovi tj. manje-vise jedan kabl - za PSU. Problem je sto fakticki napajanje koje imas u kompu ti pokrece ploca kada pritisnes power on dugme na kucistu. Sta bi pokretalo to drugo napajanje i kako to izvesti ? Mozes ti da pokrenes rucno napajanje tako sto necime spojis zelenu zicu sa bilo kojom crnom na 20/24pin kablu. Ali to bi bilo veliko cimanje raditi svaki put kada zelis da upalis PC. A i pored toga nisam uopste siguran da li bi to tako i moglo da radi kako treba ako se na neki nacin ne povezu oba napajanja da rade kao jedno ..
Taj Chieftec bi trebalo bez problema da gura neku sl. kartu. Ja o tome ne bi uopste brinuo, a mozda bi se cak izborio i sa dve GTX260 sudeci da bi trebalo da ima 48A ..
Koje kuciste, ne bih znao jer jer ukusi su razliciti kao i potrebe. A i iskreno, valjda je kuciste nesto sto bi ti sam trebao da izaberes na osnovu sopstvenog ukusa, potreba i budzeta ?
Nije samo o napajanju reč, već bih i kućište da menjam(Black Dragon). Znam da je praktičnije to što si rekao, ali ja bih recimo uzeo neki LC Power 400w za tu drugu grafiku i HDD-ove i to bi bilo sigurno rešenje u slučaju da jedno od ovih napajanja rikne, ne daj Bože :) SImajući u vidu da niko nije moju ideju podržao, polako odustajem od ove ideje :D Samo mi teško da prodam nešto iz ove mašine, osim kućišta. Be the change you want to see in the world.
:: moj ti je savet da to ne radis, mnogo ti je bolja, prakticnija i funkcionalnija varijanta da kupis ultra ekstremno jace napajanje, nego da dodajes jos jedno, mislim, to je stvarno suludo raditi.. :: :: :: :: Nešto se razmišljam da u skorijoj budućnosti pazarim ovo kučište, a kako je u okviru mog dugoročnog plana i kupovina još jednog napajanja, zanima me da li može da stane ovde još jedno, na mesto ventilatora, meni se čini da može. Pogledajte, pa dajte svoj sud :) Idealno bi bilo da se javi neko ko već ima ovo kućište :: :: :: :: http://www.hardwaresecrets.com/fullimage.php?image=1581 :: :: http://www.hardwaresecrets.com/fullimage.php?image=1581 :: :: http://www.techspot.com/mediagallery.php?f=165⊂=images&img=Image_15.jp :: :: :: :: :: :: :: :: Be the change you want to see in the world.
Ne radi se to tako jednostavno. Imaj na umu da napajanje izbacuje odredjenju količinu toplote u kućište, plus izgledaće cela priča ružno i imaćeš tonu kablova. Prodaj napajanje i uzmi neko od 800W, trebalo bi da ti gura GTX260 SLI...
Hmm, imaš pravo, mada to drugo napajanje ne bi emitovalo neku veliku količinu toplote, jer bi samo nekih 160w(realno u full-u) bilo upošljeno.
:: Ne radi se to tako jednostavno. Imaj na umu da napajanje izbacuje odredjenju količinu toplote u kućište, plus izgledaće cela priča ružno i imaćeš tonu kablova. Prodaj napajanje i uzmi neko od 800W, trebalo bi da ti gura GTX260 SLI.. :: :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py :: ::
Ja sam to vec radio, evo ti link, i dan danas je u funkciji, uradio sa jos 4 kompa nekim svojim drugarima i prezadovoljni su. Malo sam lenj, obecao sam slike ali ih jos nisam okacio, javi ako zapne, pozdrav!
Ako ja realizujem ideju, a nešto zapne, ima da lično dođeš da središ :) Čitao samštta si napisao, prosto poželim da sam upisao/završio jošjedan fax :)
GA-MA785GT-UD3H/Phenom II X2 550 BE/XFX GTX 260/4GB Kingston HyperX DDR3/CFT-600-14CS/Chieftec Black Dragon/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3
:: Ja sam to vec radio, evo ti link, i dan danas je u funkciji, uradio sa jos 4 kompa nekim svojim drugarima i prezadovoljni su. Malo sam lenj, obecao sam slike ali ih jos nisam okacio, javi ako zapne, pozdrav :: :: http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=21971&forid=13&katid=2
predlozio je najbolje, sam omalo skupo, ali najbolje resenje.
Sto se kucista tice, mislim da HAF nije neki izbor, sem sto je prostrano, nije bog zna sta. Nema crnu nutrasnjost, nema filtere za prasinu, kvalitet izrade osrednji...
Ne bi trebalo da je problem namestiti da se pale oba napajanja. Teoretski ako povežeš zeleni kabl i masu tog sekundarnog napajanja na zeleni i masu prvog trebalo bi da se pale i gase oba, moglo bi da se proba, imam još jedno ispod kreveta. Nego, znaš, nije corsair od 750w skuplji od dva LC-a 420 samo zato što je jači, ta ideja je samo dobro prelazno rešenje ako recimo trenutno nemaš para za čestito napajanje.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
@Ruff Ovo je prava stvar, jeste skuplje, ali ako se odlučim na ovu soluciju sa 2 psu-a, onda će verovatno pasti ova. @The Bear HAF mi se učinio kao dobar izbor, mislim da ima filtere napred, e sad kvalitet izrade...to što si pomenuo, to me malo brine. Misliš da nije opravdano u smislu cena/kvalitet?
GA-MA785GT-UD3H/Phenom II X2 550 BE/XFX GTX 260/4GB Kingston HyperX DDR3/CFT-600-14CS/Chieftec Black Dragon/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.