Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Gladiator 600 i pozicija PSU
STRANA 1 OD 1
Sub-Z Gladiator 600 i pozicija PSU 30.06.2010. 17:32 T27837

status: user
broj poruka: 1620
Nešto gledam....ovo kućište ima filter za prašinu s donje strane...a lik koji mi je sklapao komp je postavio psu ovako http://goo.gl/RLBx (jel vidite kako sam lepo skratio url...Daum, you have taught us well). E sad, jel da ga ostavim ovako ili da ga okrenem? Napajanje je hladno pa lepo duva na gpu, ali kablovi smetaju airflow-u(na praznom mestu na slici sad stoji jedna Magma za promaju)...Poz i hvala
Fiat iustitia, et pereat mundus
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
TheBear Ne duva ono u GPU 30.06.2010. 17:45 #226852

broj poruka: 6502
nego taj ventilator uzima vazduh i duva u napajanje i taj vazduh nazad izlazi iz napajanja, okreni ga jer ce ti biti bolje za kablove da budu sa one strane.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Sub-Z To sam i ja mislio 30.06.2010. 17:50 #226853

dok nisam stavio ruku iznad, duva na gore

Scyter Re: To sam i ja mislio 30.06.2010. 18:37 #226874

broj poruka: 8138
Ne treba da duva na gore, nego obrnuto. Greška je napravljena kod tog PSU-a. Možeš da ga rasklopiš i okreneš, nije teško, ali naravno, lično preuzimaš rizik u tom slučaju i ako nešto pogrešiš, gubiš garanciju.

Evo kako je kod mene stanje:
http://spedr.com/4eqq3

Sistem hlađenja je perfektan, jer svu toplotu u tom delu kućišta gde je GPU izbacuje ventilator iz PSU-a.

The Way It`s Meant To Be Played

:: dok nisam stavio ruku iznad, duva na gor
:: Fiat iustitia, et pereat mundus
::
srdoch Re: Re: To sam i ja mislio 30.06.2010. 20:24 #226911

broj poruka: 1260
Jel to GTX 260 ili 275 unutra? Vidim samo da je Gainward.

@Sub-Z
A za to da napajanje izduvava vazduh a ne uvlači sam čuo i ranije. Samo što je u pitanju loša procena a ne istina, jer je lik koji je rekao da izduvava iz napajanja ustvari prislonio ruku i osetio strujanje ali nije mogao da proceni u kom pravcu se kreće vazduh pa je pomislio čim ga oseti znači da izvlači, da uvlači ne bi osetio, što je grška. Samo stavi papir a4 preko venta i ako se zalepi znači uvlači i nema rasprave. A može i vizuelno da se utvrdi po tome na koju su stranu zakrivljena perca. Ako stvarno izvlači onda je verovatno došlo do greške prilikom montaže venta tako da se to lako da ispraviti.
Scyter Re: Re: Re: To sam i ja mislio 30.06.2010. 21:39 #226939

broj poruka: 8138
Palit GTX 275.

The Way It`s Meant To Be Played

:: Jel to GTX 260 ili 275 unutra? Vidim samo da je Gainward
Sub-Z Ipak uvlaći vazduh 30.06.2010. 21:43 #226941

Perca su okrenuta na dole...verovatno mi se učinili da nije tako jer se deo vazduha vraća između ivica peraca i okvira ventilatora...izgleda da ima filter između venta i unutrašnjih komponenti, tako da je ok, neću ništa da diram....

srdoch Re: Ipak uvlaći vazduh 30.06.2010. 22:00 #226948

broj poruka: 1260
O tome sam pričao. Mnogi se zeznu na tu foru i učini im se da izvlači i ako nije tako.

Živ bio!

:: Perca su okrenuta na dole...verovatno mi se učinili da nije tako jer se deo vazduha vraća između ivica peraca i okvira ventilatora...izgleda da ima filter između venta i unutrašnjih komponenti, tako da je ok, neću ništa da diram...
:: Fiat iustitia, et pereat mundus
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs