dobio sam uz ovaj kuler dva scythe slipstream 120 mm venta na 800 rpm koja daju 40 CFM protoka vazduha..
obzirom na gustinu finova kod TRUE-a, mislim da je to malo, a sutra montiram q9550 ES, pa ce ici na 4 ghz, stvarace puno toplote... pa bih uzeo neke od 120 mm, gde je protok od 60-80 CFM, znaci dva venta dobra za push and pull od 120 mm?
mogu da ti preporučim Enermax Magmu, zlo od venta. 1500 rpm, skoro da se uopšte ne čuje(po spec 18dba), protok 69.15 CFM....Mislim da ti je to puna kapa... Navodno, radni vek mu je 100.000h, a sam vent se lako izbacuje iz ležišta i samo ga opereš.... http://www.enermaxusa.com/catalog/product_info.php?cPath=28_30&products_id=140 Fiat iustitia, et pereat mundus
Sudeci po fotografiji unutrasnjosti tvog kucista, nisi dobro...
25.06.2010. 00:40
status: user broj poruka: 10997
rasporedio komponente, odnosno CPU kladnjak je preglomazan i suvise je blizu drugih rashladnih tela (maltene kuleri ti se naslanjaju jedan na drugoga).
+1. i da, nece ti trebati 2, ja kad sam ga probao onako `iz ruke` malo je falilo da mi pobegne koliko je cimnuo kad sam ga ukljucio. planirao sam ga za kuciste, ali je zavrsio u chieftecu 450w. pod opterecenjem ga ladi mnogo bolje od fabrickog a drasticno slabije se cuje. ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
:: :: :: vent koji ima da se kupi kod nas je upravo slipstream ali sa ovom oznako :: SY1212SL12M i to imash evo ovde> nova.r :: :: Taj vent je od 110.31 CFM komad znaci ludilo bozije , zvuk mu je na 37.00 dBA sto i nije loshe uopste grafa ce ti bude bucnija of ovog tajfuna :: :: I tebi treba bash takav vent sa visokim statickim pritiskom ::
to cemo da vidimo Daume... veceras sam ga montirao, u pitanju je ES Q9550 koji je vec peglan linxom na 4,0ghz na 1,336 V i nije presao 71 stepen C posle 75 prolaza linxa..( 6 h)
Ne razumem cemu smeh? Proslo leto sam prodavao neke Q6600 i Q9400 cini mi se(nisam prodavao za sebe) uglavnom 4-5 razlicitih kupaca me pitalo da li su procesori `ES`, kada sam jednog pitao sto je to bitno? kaze mi da su cesto bagoviti i da su to kao prvi procesori - tj prve serije i da znaju cesto da imaju neke nedostatke koji se kasnije otklone, mislim da imam jos te poruke u inbox-u...e sad da li je to tako mene iskreno i ne zanima...
@Skeletor, maestroBG,ultras1991 ti si klasican primer lika koji ne prestaje da baca pare na stalno neka budzenja i ne znam sto ti ej bitam clock na 4.0, i taj Q9550 je klokovan na 4.2GHz na vazduhu pre 2godine al sta to tebi znaci kada ces ti da okacis detaljne rezultate tvog clock-a ?
Covece kako ne vidis da si postao sprdnja i ovde i na bench forumu i ko zna na kom jos IT portalu...sljakaj ti to sve sto sljakas do sad, al budi malo manje fasciniram ti i malo manje deli tu fascinaciju s drugima, forum je ovo - ljudi ne vole takve smarace
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.