imam vendetu2 i vec 3. put mi izbacuje upozorenje na xp-u tipa `tvoj cpu kuler neradi kako treba` ,tj kad gledam u njega cinimi se kao da na trenutak zastane ti opada broj obrtaja,sta moze da bude? ostatak pc-a ma-790xt-ud4p phenom II x4 2 gb ddr3 1333mhz 500gb wd black lc6650gp3 asus 9600gt top fala unapred...
odkad se to desava? imas od skora taj kuler i odmah pravi problem ili posle duzeg normalnog rada odjednom? kakve su ti temperature? proteraj http://downloads.guru3d.com/IntelBurnTest-v2.3-download-2047.html pa ako ti temperature ne predju propisanu za tvoj proc onda opusteno. nisi naveo na kom ti taktu radi proc i koji je model tako da ne mogu da ti kazem koju temp da ocekujes. slobodno pipni ventilator prstom ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
U podešavanjima za rad ventilatora kulera u BIOS-u, umesto AUTO stavi PWM. Pri prvom uključenju kompa posle montiranja Vendete, ventilator na kuleru se startovao tek po početku startovanja Windowsa i radio je na nekih 500 i kusur obrtaja. Kada sam promenio setovanja u BIOS-u, radi na 1000-1100 obrataja, startuje se odmah po uključenju kompa i ladi mog Fenoma sasvim korektno.
@imarkovicu ako o5 bude isti poblem,iscupacu ga povaditi pinove i ocistiti kontakte... @tortojed kad sam stavio prvi put c&q na disabled isto vece mi se to i dogodiilo...
@mixx imam trenutno ispod vendete 550 phenom otkljucan u b50 radi stabilno vec 5 meseci na 3.5ghz,visesatno testiran linxom i primeom95,tako da je klok stabilan,a vendetu imam od dana zaljubljenjih ili ti svetog trifuna dobio od devojke :D,nije bilo do skoro tih problema...
@dmasterno1 stavio msam na pwm upravo,sad ga vrti kako kod tebe,lepse ladi,videcemo oce li se ispoljavati isti problem o5.
Momci hvala vam svima na pomoci,za sad sljaka lepo.
izvini, zaboravih, jako bitnu stvar, probaj da prikacis cooler koji ti je na vendeti na napajanje, umesto na plocu.
:: @imarkovicu ako o5 bude isti poblem,iscupacu ga povaditi pinove i ocistiti kontakte.. :: @tortojed kad sam stavio prvi put c&q na disabled isto vece mi se to i dogodiilo.. :: :: @mixx imam trenutno ispod vendete 550 phenom otkljucan u b50 radi stabilno vec 5 meseci na 3.5ghz,visesatno testiran linxom i primeom95,tako da je klok stabilan,a vendetu imam od dana zaljubljenjih ili ti svetog trifuna dobio od devojke :D,nije bilo do skoro tih problema.. :: :: @dmasterno1 stavio msam na pwm upravo,sad ga vrti kako kod tebe,lepse ladi,videcemo oce li se ispoljavati isti problem o5 :: :: Momci hvala vam svima na pomoci,za sad sljaka lepo :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.