Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
(Ne)Kompatibilnost i zavisnost tastature od napajanja hm???
STRANA 1 OD 1
janbpX (Ne)Kompatibilnost i zavisnost tastature od napajanja hm??? 03.06.2010. 07:24 T27236

status: user
broj poruka: 36
Ma koliko čudno zvučalo ustanovio sam sinoć da mi tastatura može da ne radi i samo zbog neodgovarajućeg (nikako nisam rekao i lošijeg) napajanja. Ovako: napajanje GOLD-400-ATX od 400 W nikako ne dozvoljava tastaturi da reaguje na ploči Asus A7S333, tj. tastature kao i da nema i ne mogu nikako da uđem u BIOS bez nje, mada se inicijalizuje, tj. zasvetle one sve led diode na njoj prilikom podizanja sistema, dok uspešno pogoni ploču A7N8X Deluxe, dok neka slabija napajanja kao što su ANS LC-B300ATX ili njemu veoma slično i istoimeno ali Acorp LC-B300ATX i još jedno slabije (od 200W) nikako ne mogu da pokrenu ovu zahtevniju A7N8X Deluxe ploču, ali zato kad sam ponovo vratio ovo od 300 W na ovu slabiju ploču (A7S333) tastatura je normalno proradila mada sam već bio pomislio da sam tu ploču na neki način oštetio prilikom priručnog uključivanja pincetom dok je stajala gola na stolu, no rekoh već, kad sam umesto ovog od 400w vratio ono od 300 sa kojim je ploča prvobitno i probana tastatura je postala funkcionalna, mada sam jedno vreme sumnjao i na tastaturu, odn. loš džek ali na svu sreću nije, tako da ako neko ima neko logičko objašnjenje ko je ovde glavni krivac za probleme tj. ploča ili napajanje neka iznese. Koji su uopšte naponi i karakteristike napajanja potrebni za ispravan rad tastature?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic > janbpX 03.06.2010. 11:26 #219361

broj poruka: 18996
druze,evo,potvrdice ti i ostali korisnici,napajanje sa tastaturom apsolutno nema nikakve veze, jer od PLOCE zavisi kako ce raditi sa losim i boljim napajanjem, mozda ti je to od 300W neko kvalitetnije napajanje od tog GOLD-a, ali cisto sumnjam da zbog toga ploca ne daje adekvatne komande tastaturi, pretpostavljam da je PS2 tast., jesi probao USB? ako radi USB tastatura, znaci da ti PS2 nesto brljavi na ploci, pa uradi CLRCMOS ako vec nisi...

casper Re 03.06.2010. 11:43 #219363

broj poruka: 235

Ne znam koje vrednosti na napajanju su potrebne ali sam imao dva slucaja-problema da ne mogu da udjem u bios odnosno da ne prima komande sa tastature i ne butuje racunar kada je neispravno napajanje, zamena tastature nije resila problem. Po zameni napajanja novim (kinezi) racunari su normalno radili sa istom tastaturom. Jedan je P III a drugi stariji P IV-ka.
imarkovic Re: Re 03.06.2010. 11:49 #219364

broj poruka: 18996
prvi put cujem da, kad je neispravno napajanje, ne radi tastatura, a nema simptome restartovanja\gasenja kompjutera...nikad u zivotu nisam imao takav slucaj..

::
:: Ne znam koje vrednosti na napajanju su potrebne ali sam imao dva slucaja-problema da ne mogu da udjem u bios odnosno da ne prima komande sa tastature i ne butuje racunar kada je neispravno napajanje, zamena tastature nije resila problem. Po zameni napajanja novim (kinezi) racunari su normalno radili sa istom tastaturom. Jedan je P III a drugi stariji P IV-ka.
bstaletic Pa im meni zvuchi ne logichno 03.06.2010. 15:32 #219424

broj poruka: 1889
Jer napajanje ne daje nikakve instrukcije!

Anti-depressives controlling tools of your system
Making life more tolerable

janbpX E pa eto... 06.06.2010. 20:51 #220385

broj poruka: 36
...izgleda da nisam jedini koji je imao takve probleme, znači dešava se i moguće je, probao sam kad nije htela PS2 da priključim USB ali pošto opciju rada sa USB tastaturom prethodno treba uključiti u BIOS-u naravno da niam uspeo, na svu sreću setio sam se da vratim ono prethodono napajanje pa je sve ponovo proradilo, a ako treba da probam ono sa USB tastaturom i tim napajanjem koje nije htelo kažite, pa ću da priključim opet i javim kako se tad ponaša.
Iskreno rečeno ni meni nije logično, ali eto zbog toga sam i postavio to ovde kao kuriozitet a i da se neko ne iznenadi ako mu se to isto desi...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs