Kupio sam ovaj hladnjak, polovan, namestio ga, i razocarao se, pravi mi buku, mislim nije sad to nesto preterano, ali meni smeta, napajanje imam LC 6550 Super Silent, i kad pogasim ostale kulere, ostavim samo TX2 i normalno napajanje, rukom stopiram kuler na tx2, buka se smanju je za vise od polovine, kuler na napajanju se ne cuje, na sajtu cooler master pise da je TX2 Super Silent, e sad ne znam da li je usla prasina u ovaj njegov kuler, ovako mi dosta deluje kao nov, stigo mi je extra cist, i plus sam ga ja produvao malo kompresorom, ja sam ga preko oglasa kupio, jbg, u startu sam zaboravio da proverim jednu bitnu stavku, napajanje mu ide na 3 pina, ne na 4, i ne mogu iz ploce da mu smanjim obrtaje. Ne znam kako je kod drugih, da li pravi buku, !?
Ako ti smeta buka kupi drugi fan... Na njega ide devetka, pa ti preporučujem fan sa HyperTX3, Blademaster... Košta oko 800 dinara čini mi se... __________________ Scourge of PCBerza
...ja imam taj TX2 sa Blademaster ventom na njemu, doduse, ja sam svoj odrzavao, pa pored 8 ventilatora njega nisam ni cuo, a i sama 4870 pravi vecu buku od svih zajedno, ali kad sam stavio Blademastera na TX2, cuje se samo kad predje nekih 2500 o/m, drukcije je normalno... ...doduse dobio sam jedno, smanjio sam temperaturu za nekih 4-5`C xD
Pozz...
Svaki bios bi trebalo da ima i podešavanja i preko voltaže (3-pin). Pored ovoga, uključi opcije za štednju CPUa i fen će ti biti nečujan kad idluješ. Ako hoćeš da bude i vrlo tih pri opterećenju, preporučujem ovo:
Montirao na e8200@def = 21c u leru 12-ica na 800rpm je necujna. U kucistu nemam ni jedan dodatni cooler. Najbucnija je nvidia, a na napajanju 14ica skoro i da se ne okrece...
Re: Cooler Master Hyper TX 2 - pitanje za vlasnike
31.05.2010. 15:13
status: user broj poruka: 1260
Posedujem isti hladnjak i to sa originalnim ventom i ne čuje se dok radi. Uslov je naravno da mu smanjiš obrtaje. I kod mene na ploči je 4-pin konektor dok je na TX2 3-pinski tako da ploča nije htela da mu kontroliše obrtaje ali sam sve rešio SPEEDFAN-om. Priznajem da je bio bučan na max obrtajima (oko 2000rpm) ali da bi kvalitetno hladio ne mora da pređe 60% brzine a tu je nečujan, provereno! Sad mi se vrti na 30% (oko 750rpm) a u full load-u 60% (oko 1100rpm), tako sam podesio u speedfan-u. Više ga ne čujem da radi. Ako ti to ne pomogne oko buke onda je verovatno ušla prašina u ležaj pa bi ga valjalo rastaviti, očistiti i podmazati. Trebao bi sve to proveriti pre nego što se odlučiš za kupovinu drugog venta. Lako ćeš posle ako ništa ne pomogne kupiti drugi. Pozz
Živ bio!!!
:: Kupio sam ovaj hladnjak, polovan, namestio ga, i razocarao se, pravi mi buku, mislim nije sad to nesto preterano, ali meni smeta, napajanje imam LC 6550 Super Silent, i kad pogasim ostale kulere, ostavim samo TX2 i normalno napajanje, rukom stopiram kuler na tx2, buka se smanju je za vise od polovine, kuler na napajanju se ne cuje, na sajtu cooler master pise da je TX2 Super Silent, e sad ne znam da li je usla prasina u ovaj njegov kuler, ovako mi dosta deluje kao nov, stigo mi je extra cist, i plus sam ga ja produvao malo kompresorom, ja sam ga preko oglasa kupio, jbg, u startu sam zaboravio da proverim jednu bitnu stavku, napajanje mu ide na 3 pina, ne na 4, i ne mogu iz ploce da mu smanjim obrtaje. Ne znam kako je kod drugih, da li pravi buku, ! ::
narucio sam danas devetku, Blade Master, sutra ce mi stici.
TX2 mi sada u normalnom radu, internet, muzika, drzi temperaturu AMD-a 7750Be od 22-27 stepena. Mislim da to nije lose, a extra mi hladi i plocu 23-25 stepena, od sotalih ventilatora imam malu 8-ci koja mi hladi hradove, kuciste mi je Antec
nemam razloga da lazem, Everst tako kaze, evo rucno sam sada proverio, na hhladnjak od cipseta na ploci ranije nisam mogao da stavim ruku koliko je bio vruc, sada je blago mlak, ram memorije su bukvalno hladne,Hyper X su, hladnjak na TX-2 je hladan, ovaj kuler na TX 2 se vrti izgledami u full brzini, ima one otvore oko kulera i onu plastiku, i mnogo lepo razbacuje vazduh. Temperatura je u sobi normalna
Nisam rekao da lažeš, nego da su senzori neispravni. Ono što osećaš kao mlako je malo toplije od tvoje ruke, što znači da je chipset nešto ispod 40 stepeni što je realno, nikako 23-25c. Nije to toliko bitno, samo povremeno proveravaj.
Stigo mi danas Blade Master devetka, ali izgledami da sam dzabe bacio pare, jer kad okrenem ventilator rukom, cuje se neki cudan zvuk, i pravi blage vibracije, izgledami da sam maler, i sad kad skinem TX2 i uspem nekako da namestim ovaj kuler, i kad ukljucim ako zuji, ima da poludim, ali sve mi mirise da ce tako biti
...kad sam nabavio BM, jedino sto se culo jeste ono zapinjanje motorcica, sto je normalna pojava kod elektro motora, znaci nista jako, jedva i cujno, a kamoli neko krckanje, a sam vent se jedino cuje kad predje nekih 2500, ali to zavisi od coveka do coveka, kao sto rekoh, ja imam pored njega jos 6 ventova na kucistu i graficku, koja se stvarno cuje kad predje nekih 2k...
Pozz...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.