da li neko ima predstavu kako bih mogao da `modifikujem` USB Flash da se ponasa kao floppy, meni treba recimo za instaliranje SATA RAID drajvera, znam da moze, ali nisam uspeo da pronadjem na netu, pa ako je neko probao... u stvari, nasao sam neki utility, zove se Virtual floppy 2.1, ali samo za NT, a instalirao bih ja NT samo zbog toga, da napravim, medjtim, cisto sumnjam da bi se podigao sa mojim sistemom koji je noviji 20god...
ma ne treba mi ms-dos startup disk, nego mi treba utility da modifikujem flash da se ponasa kao floppy.
:: Mozes preko HP USB Disk Storage Format Tool, ako mislis da pravis kao ms-dos startup dis :: :: Eternity has cried for a legend, and with it the curse of time was born By Warcraft `Curse of time` :: :: My childhood http://www.youtube.com/watch?v=ArQap_viOS :: :: :: ::
To moze samo iz BIOSa, da se emulira kao USB FDD. Znam sigurno da moze na Intel plocama jer imaju opciju USB FDD. POgledaj u opcijama ploce, mora biti ukljuceno Leagacy USB i mora biti podeseno da se FlashStick prepoznaje kao USB floppy. Precesljaj malo opcije. Iz Wina to ne mozes da odradis...jer je za WinXP instalaciju nebitno da li je on bootable ili ne, bitno je da F6 kazi pravi floppy ili emulirani. Ja sam za te svrhe uzeo USB floppy :)
imam i ja NEC USB floppy, ali me nervira strasno sto baguju floppy diskete, malo radi malo ne radi, smucilo mi se to, a ovo mi bas treba, probacu ovo sto si mi predlozio, mada sam skeptican..
:: To moze samo iz BIOSa, da se emulira kao USB FDD. Znam sigurno da moze na Intel plocama jer imaju opciju USB FDD. POgledaj u opcijama ploce, mora biti ukljuceno Leagacy USB i mora biti podeseno da se FlashStick prepoznaje kao USB floppy. Precesljaj malo opcije. Iz Wina to ne mozes da odradis...jer je za WinXP instalaciju nebitno da li je on bootable ili ne, bitno je da F6 kazi pravi floppy ili emulirani. Ja sam za te svrhe uzeo USB floppy : :: :: :: D E M I G O D :: ::
Ako imas opciju moze sigurno, ja sam to radio na oficijelnim Intel plocama (engineering samples) jer nemaju FDC na sebi ali imaju opciju emulate USB disk as FDD
D E M I G O D
:: imam i ja NEC USB floppy, ali me nervira strasno sto baguju floppy diskete, malo radi malo ne radi, smucilo mi se to, a ovo mi bas treba, probacu ovo sto si mi predlozio, mada sam skeptican. :: :: :: :: To moze samo iz BIOSa, da se emulira kao USB FDD. Znam sigurno da moze na Intel plocama jer imaju opciju USB FDD. POgledaj u opcijama ploce, mora biti ukljuceno Leagacy USB i mora biti podeseno da se FlashStick prepoznaje kao USB floppy. Precesljaj malo opcije. Iz Wina to ne mozes da odradis...jer je za WinXP instalaciju nebitno da li je on bootable ili ne, bitno je da F6 kazi pravi floppy ili emulirani. Ja sam za te svrhe uzeo USB floppy : :: :: :: :: :: :: D E M I G O D :: :: :: ::
FlashBoot 2.0b Skinuo sam sinoć, ali još nisam instalirao. Ima gomilu opcija. Meni treba da prebacim Acronis Rescue Disk na USB Flash, da ne bih razmišljao da li će disk da se ošteti itd. Radi i sa image fajlovima, bar tako piše. http://avaxhome.ws/software/FlashBoot.v2.0b.html
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
P.S. Pozdravlja te ekipa iz TK, uglavnom starija garda.
:: FlashBoot 2.0 :: Skinuo sam sinoć, ali još nisam instalirao. Ima gomilu opcija. Meni treba da prebacim Acronis Rescue Disk na USB Flash, da ne bih razmišljao da li će disk da se ošteti itd :: Radi i sa image fajlovima, bar tako piše :: http://avaxhome.ws/software/FlashBoot.v2.0b.htm :: :: Nightbird :: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme :: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena. :: ::
ne treba njenu boot opcija, to je nesto drugo...dakle, bootovanje se podesava isto u BIOSu (boot device order) ali na flashu mora imati I/O sys fajlove kao recimo flloppy, CD/DVD ali to nema nikakve veze sa emulacijom fizickog prekida za FDC (0.x80, 0Eh - IRQ6) preko sticka. Svejedno bio on bootabilan ili ne, samo po sebi WinXP preko opcije F6 nece videti uredjaj jer je zamaskiran iterrupt za kontroler jer ne ocitava disketnu jedinicu ili pak nije ni implementirana podrska za FD kontroler.
D E M I G O D
:: FlashBoot 2.0 :: Skinuo sam sinoć, ali još nisam instalirao. Ima gomilu opcija. Meni treba da prebacim Acronis Rescue Disk na USB Flash, da ne bih razmišljao da li će disk da se ošteti itd :: Radi i sa image fajlovima, bar tako piše :: http://avaxhome.ws/software/FlashBoot.v2.0b.htm :: :: Nightbird :: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme :: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena. :: ::
Hvala. Pozdravi i ti njih. Nismo se dugo videli. Vidim da opet radiš `night shift`. Ja sad idem da spavam jer moram, za promenu, da ustanem ranije.
Pozz.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: :: Sjajna alatka, hvala Rašo :: :: P.S :: Pozdravlja te ekipa iz TK, uglavnom starija garda :: :: :: FlashBoot 2.0 :: :: Skinuo sam sinoć, ali još nisam instalirao. Ima gomilu opcija. Meni treba da prebacim Acronis Rescue Disk na USB Flash, da ne bih razmišljao da li će disk da se ošteti itd :: :: Radi i sa image fajlovima, bar tako piše :: :: http://avaxhome.ws/software/FlashBoot.v2.0b.htm :: :: :: :: Nightbird :: :: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme :: :: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena. :: :: :: ::
Ma jok, kod kuće sam. Oslobodio sam se noćnih, bar na neko vreme......
Budi mi pozdravljen.
:: Hvala. Pozdravi i ti njih. Nismo se dugo videli :: Vidim da opet radiš `night shift`. Ja sad idem da spavam jer moram, za promenu, da ustanem ranije :: :: Pozz ::
pronasao sam opciju za emulaciju flash-a kao floppy (forced FDD), i prodje to, selektujem drajver, ali kada on krene da ga instalira (znas da prvo pita za floppy, pa tek posle ucita), samo izbaci poruku da ubacim floppy disk, i ne reaguje na flash, iako radi kao virtuelni floppy, tako da ta opcija ocigledno NE RADI, ja stvarno ne znam koj moj su stavljali uopste tu emulaciju kad nicemu ne sluzi. Elem, uzeo sam lepo USB Floppy i instalirao drajver iz prve..
:: Ako imas opciju moze sigurno, ja sam to radio na oficijelnim Intel plocama (engineering samples) jer nemaju FDC na sebi ali imaju opciju emulate USB disk as FD :: :: :: D E M I G O D :: :: :: imam i ja NEC USB floppy, ali me nervira strasno sto baguju floppy diskete, malo radi malo ne radi, smucilo mi se to, a ovo mi bas treba, probacu ovo sto si mi predlozio, mada sam skeptican. :: :: :: :: :: :: :: To moze samo iz BIOSa, da se emulira kao USB FDD. Znam sigurno da moze na Intel plocama jer imaju opciju USB FDD. POgledaj u opcijama ploce, mora biti ukljuceno Leagacy USB i mora biti podeseno da se FlashStick prepoznaje kao USB floppy. Precesljaj malo opcije. Iz Wina to ne mozes da odradis...jer je za WinXP instalaciju nebitno da li je on bootable ili ne, bitno je da F6 kazi pravi floppy ili emulirani. Ja sam za te svrhe uzeo USB floppy : :: :: :: :: :: :: :: :: :: D E M I G O D :: :: :: :: :: ::
Davno sam to koristio za RAID DX48BT pre komercijalnog izlaska ploce, cini mi se pre 2 godine ili tako nesto i na toj ploci je radilo, ali ona nije imala FDC na sebi. Iskreno, nisam probao u praksi kod ostalih. Zato sam sebi i uzeo USB FDD jer sam znao da nemaju sve ploce emulaciju a pride i ne radi kako si rekao :))) slipstream je bzvz. Iskreno, bas me cudi kako ga F6 ne vidi :( ali postavlja se logicko pitanje koja je razlika izmedju USB sticka i USB floppyja? Pa skoro nikakva, oba idu na USB i koriste isti resurs, samo sto se kod sticka mora forsirati preko ploce i BIOSa da je to floppy a USB floppy ima svoj firmware pa do ide automatski. Zaista ne vidim nikakvu razliku i moralo bi da radi...ajd da nece i preko USB FDDa pa covek da kaze da mora preko FD kontrolera na ploci. Cudno...a sta ti znaci da si selektovao drajver?
D E M I G O D
:: pronasao sam opciju za emulaciju flash-a kao floppy (forced FDD), i prodje to, selektujem drajver, ali kada on krene da ga instalira (znas da prvo pita za floppy, pa tek posle ucita), samo izbaci poruku da ubacim floppy disk, i ne reaguje na flash, iako radi kao virtuelni floppy, tako da ta opcija ocigledno NE RADI, ja stvarno ne znam koj moj su stavljali uopste tu emulaciju kad nicemu ne sluzi. Elem, uzeo sam lepo USB Floppy i instalirao drajver iz prve. :: :: :: :: Ako imas opciju moze sigurno, ja sam to radio na oficijelnim Intel plocama (engineering samples) jer nemaju FDC na sebi ali imaju opciju emulate USB disk as FD :: :: :: :: :: :: D E M I G O D :: :: :: :: :: imam i ja NEC USB floppy, ali me nervira strasno sto baguju floppy diskete, malo radi malo ne radi, smucilo mi se to, a ovo mi bas treba, probacu ovo sto si mi predlozio, mada sam skeptican. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: To moze samo iz BIOSa, da se emulira kao USB FDD. Znam sigurno da moze na Intel plocama jer imaju opciju USB FDD. POgledaj u opcijama ploce, mora biti ukljuceno Leagacy USB i mora biti podeseno da se FlashStick prepoznaje kao USB floppy. Precesljaj malo opcije. Iz Wina to ne mozes da odradis...jer je za WinXP instalaciju nebitno da li je on bootable ili ne, bitno je da F6 kazi pravi floppy ili emulirani. Ja sam za te svrhe uzeo USB floppy : :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: D E M I G O D :: :: :: :: :: :: :: ::
Ovako, sta znaci selektovao drajver...znaci, pri ucitavanju, pritisnes F6, kasnije ti izbaci ekran sa trazenjem flopija, tu mu dam enter, i tu mi izbaci hrpu drajvera za SATA, RAID, AHCI, tu mu ucitam (selektujem) drajver, i on prodje, napravim particije, sledeci ekran je agreement, pa na sledecem ekranu te OPET pita za floppy, i tek tada on ucita opet drajver, e tada me prejebe i nece da prepozna flash, kapiras..
:: Davno sam to koristio za RAID DX48BT pre komercijalnog izlaska ploce, cini mi se pre 2 godine ili tako nesto i na toj ploci je radilo, ali ona nije imala FDC na sebi. Iskreno, nisam probao u praksi kod ostalih. Zato sam sebi i uzeo USB FDD jer sam znao da nemaju sve ploce emulaciju a pride i ne radi kako si rekao :))) slipstream je bzvz. Iskreno, bas me cudi kako ga F6 ne vidi :( ali postavlja se logicko pitanje koja je razlika izmedju USB sticka i USB floppyja? Pa skoro nikakva, oba idu na USB i koriste isti resurs, samo sto se kod sticka mora forsirati preko ploce i BIOSa da je to floppy a USB floppy ima svoj firmware pa do ide automatski. Zaista ne vidim nikakvu razliku i moralo bi da radi...ajd da nece i preko USB FDDa pa covek da kaze da mora preko FD kontrolera na ploci. Cudno...a sta ti znaci da si selektovao drajver :: :: D E M I G O D :: :: :: pronasao sam opciju za emulaciju flash-a kao floppy (forced FDD), i prodje to, selektujem drajver, ali kada on krene da ga instalira (znas da prvo pita za floppy, pa tek posle ucita), samo izbaci poruku da ubacim floppy disk, i ne reaguje na flash, iako radi kao virtuelni floppy, tako da ta opcija ocigledno NE RADI, ja stvarno ne znam koj moj su stavljali uopste tu emulaciju kad nicemu ne sluzi. Elem, uzeo sam lepo USB Floppy i instalirao drajver iz prve. :: :: :: :: :: :: :: Ako imas opciju moze sigurno, ja sam to radio na oficijelnim Intel plocama (engineering samples) jer nemaju FDC na sebi ali imaju opciju emulate USB disk as FD :: :: :: :: :: :: :: :: :: D E M I G O D :: :: :: :: :: :: :: imam i ja NEC USB floppy, ali me nervira strasno sto baguju floppy diskete, malo radi malo ne radi, smucilo mi se to, a ovo mi bas treba, probacu ovo sto si mi predlozio, mada sam skeptican. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: To moze samo iz BIOSa, da se emulira kao USB FDD. Znam sigurno da moze na Intel plocama jer imaju opciju USB FDD. POgledaj u opcijama ploce, mora biti ukljuceno Leagacy USB i mora biti podeseno da se FlashStick prepoznaje kao USB floppy. Precesljaj malo opcije. Iz Wina to ne mozes da odradis...jer je za WinXP instalaciju nebitno da li je on bootable ili ne, bitno je da F6 kazi pravi floppy ili emulirani. Ja sam za te svrhe uzeo USB floppy : :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: D E M I G O D :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.