e,owako problem je sledetji stari laptop mi je crkao,a hard mu je ostao chitav,e sad ja hotju da sachuvam podatke sa tog harda kako da ga wezhzem na obichan desktop rachunar,tj koji konektor mi treba za to??
ako je SATA onda ti je konekcija ista, SATA data i power kabl. Ako je PATA treba ti mehanicki konverter od 2.5` na 3.5` IDE koji ide pride na 5V. Ja imam Digitus komplet koji ide na USB pa su moguce sve kombinacije, extra naprava
:: :: e,owako problem je sledetji stari laptop mi je crkao,a hard mu je ostao chitav,e sad ja hotju da sachuvam podatke sa tog harda kako da ga wezhzem na obichan desktop rachunar,tj koji konektor mi treba za to??
pa Hard je iz laptopa,znachi nema posebno power kabl,neko swe ide preko magistrale,tako da bi werowatno odg owa druga opcija,koliko koshta i imali gde da se kupi taj twoj digitus komplet ili neshto shto bi mi odg,ili neki konektor sa 44/40 pinowa...?
Zasto pises W umesto V??? __________________ Scourge of PCBerza
:: :: :: :: pa Hard je iz laptopa,znachi nema posebno power kabl,neko swe ide preko magistrale,tako da bi werowatno odg owa druga opcija,koliko koshta i imali gde da se kupi taj twoj digitus komplet ili neshto shto bi mi odg,ili neki konektor sa 44/40 pinowa...?
Najbolje rešenje je IDE fioka i miran si. Kupovati adaptere koji će sledeći put da ti trebaju nikad je bez veze.
:: Zasto pises W umesto V?? :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: :: :: :: :: :: :: :: pa Hard je iz laptopa,znachi nema posebno power kabl,neko swe ide preko magistrale,tako da bi werowatno odg owa druga opcija,koliko koshta i imali gde da se kupi taj twoj digitus komplet ili neshto shto bi mi odg,ili neki konektor sa 44/40 pinowa...?
možda taj crtani film nisi ni gledao, ali poštuj Vuka Karadžića...pa makar ko ja latiničnim pismom....iskustvo ide sa godinama, savet ces dobiti samo ako je i pitanje razumno i čitljivo...
Pa postoji i ona gledaj sWoja posla,oWa tema je postaWljena da bi mi ONI koji znaju odg,a ne da mi nzm ti ni ja koji `LIKOWI` prichaju kako treba pisati...Pishem kako mi se pishe,ako hotju i arapski tju pisati...to nije Wash problem,milion puta je prichano da ako nemate shta pametno da kazhete TJUTITE!!!!A ne da mlatite praznu slamu,samo da bi wam br poruka rastao....@BAx2003 tnx..:D
C c c... nemam zivaca da se naprezem da citam ovo sranje sto pises... __________________ Scourge of PCBerza
:: :: :: :: Pa postoji i ona gledaj sWoja posla,oWa tema je postaWljena da bi mi ONI koji znaju odg,a ne da mi nzm ti ni ja koji `LIKOWI` prichaju kako treba pisati...Pishem kako mi se pishe,ako hotju i arapski tju pisati...to nije Wash problem,milion puta je prichano da ako nemate shta pametno da kazhete TJUTITE!!!!A ne da mlatite praznu slamu,samo da bi wam br poruka rastao....@BAx2003 tnx..:D
Danas se tesko nabavljaju PATA fioke za laptop diskove, ja sam samo predlozio da se recimo pozajmi USB-IDE-SATA adapter samo radi transfera, koji je trazio, naravno da u tom slucaju nije prakticno iskakvo drugo koriscenje. Inace, mehanicki reduktori su jeftini tipa 100-200din (kace se direktno na IDE 40/80 kabl i kontroler na maticnoj ploci), ukoliko ne nadje malu IDE fiokicu
:: :: :: :: pa Hard je iz laptopa,znachi nema posebno power kabl,neko swe ide preko magistrale,tako da bi werowatno odg owa druga opcija,koliko koshta i imali gde da se kupi taj twoj digitus komplet ili neshto shto bi mi odg,ili neki konektor sa 44/40 pinowa...?
Svaka ti čast na cimanju da sve ovo bude gramatički nekorektno, stvarno si uložio napor, treba to valorizovati. Da, sarkastičan sam.
Be the change you want to see in the world.
:: :: :: :: Pa postoji i ona gledaj sWoja posla,oWa tema je postaWljena da bi mi ONI koji znaju odg,a ne da mi nzm ti ni ja koji `LIKOWI` prichaju kako treba pisati...Pishem kako mi se pishe,ako hotju i arapski tju pisati...to nije Wash problem,milion puta je prichano da ako nemate shta pametno da kazhete TJUTITE!!!!A ne da mlatite praznu slamu,samo da bi wam br poruka rastao....@BAx2003 tnx..:D
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.