pozdrav svima na forumu jedno pitanjce...ponovio sam se malo i pazario Kandalf-a LCS za da kazemo male pare(novog) e sad kako je svima poznato TT ventovi su `malo` bucni(konkretno ova 3kom na radijatoru) e sad kako ih utisati il pak zameniti drugim(razlog pitanja je jer se ventovi malo cudno kace preko 2pin kabla(kao na grafikama koje nemaju kontrolu obrtaja bas takav konektor))..da su standardni molex il 3-4pin ne bih bilo problema pa me ovo baca u dilemu(ipak mi treba sto tisa masina(spavam pored nje ).hvala svima unapred.PS.utisci za sada sam zadovoljan
AMD Athlon II X3 425@X4 B25@water block Asus M4A785TD-M EVO 2*2GB DDR3 Geil@1333Mhz ATI HD4200 128MB DDR3@1333Mhz Sideport PC power cooling and silencer 500W@TT Kandalf LCS 640GB samsung X2,1.5TB samsung F2
samo kako toda izvedem i ako treba gde to sve da kupim???malo su kraci kablovi(ti po 2pin)pa ne znam kako da ih premostim al ako znate da mi pojasnite kako mozda ce napravimo nesto :)...hvala svima unapred.PS.ako ima neko jos neko resenje nek predlozi :)
AMD Athlon II X3 425@X4 B25@water block Asus M4A785TD-M EVO 2*2GB DDR3 Geil@1333Mhz ATI HD4200 128MB DDR3@1333Mhz Sideport PC power cooling and silencer 500W@TT Kandalf LCS 640GB samsung X2,1.5TB samsung F2
dragg nije standardni 2pin(kao 3 pin) vec kao na grafici sto se kaci vent...to bih uradio odmah da mogu al ne moze
raic sad te tek nista ne razumem :D
jel ima da kazemo neko kulturnije resenje(bez secenja kablica) vec samo nekako da ga nastavim nekim drugim kablicem il vec necim ako ne jel moze slika kako sta da uradim.hvala
:: Prikači ga na adapter 3pin->molex i na adapteru obrni žice da ti dođu na 5v (ili 7) :: :: ::
Nije bitno... Uzmi lemilicu i iz molexa za grane 5V izvuci jednu zicu i sa jeden crne uzemljene izvuci jednu zicu! Zakaci to na ta dva pina (uguraj zice u rupice ili skini konektor pa zalemi i to je to) Ne moz improvizacija a da sve bude fino ako nema uslova da bude fino! xD
:: dragg nije standardni 2pin(kao 3 pin) vec kao na grafici sto se kaci vent...to bih uradio odmah da mogu al ne moz :: :: raic sad te tek nista ne razumem : :: :: jel ima da kazemo neko kulturnije resenje(bez secenja kablica) vec samo nekako da ga nastavim nekim drugim kablicem il vec necim ako ne jel moze slika kako sta da uradim.hval :: :: :: AMD Athlon II X3 425@X4 B25@water bloc :: Asus M4A785TD-M EV :: 2*2GB DDR3 Geil@1333Mh :: ATI HD4200 128MB DDR3@1333Mhz Sidepor :: PC power cooling and silencer 500W@TT Kandalf LC :: 640GB samsung X2,1.5TB samsung F2 :: :: :: Prikači ga na adapter 3pin->molex i na adapteru obrni žice da ti dođu na 5v (ili 7) :: :: :: :: :: ::
Evo, zamisli samo da je ovaj od tri pina taj tvoj od dva, uzmeš kablić za flopi, i taj tvoj od ventilatora, dva parčenceta žice, uguraš u oba kraja da spojiš crvenu i crvenu, crnu i crnu, uvežeš priloženim selotejpom i to je to.
hvala na grafickom prikazu...to mi je trebalo...samo sto cu morati preko molex-a jer mi Xonar kartica uze jedan flopy kabl za napajanje a jedan i imam na napajanju tako da se nadam da necu imati problema...sto se tice menjanja vent-ova razmisljao sami nije problem ni to al da ima ovakvih sa 2pin + duzi kablovi a fan kontroler ne pije vodu jer ne mogu 2 pin da zakacim na njega :( ..)
:: Evo, zamisli samo da je ovaj od tri pina taj tvoj od dva, uzmeš kablić za flopi, i taj tvoj od ventilatora, dva parčenceta žice, uguraš u oba kraja da spojiš crvenu i crvenu, crnu i crnu, uvežeš priloženim selotejpom i to je to :: :: http://i42.tinypic.com/2jb00hf.jp :: :: Ako ti ventilatori budu previše spori na 5v ostaje ti samo da kupiš kontroler ili neke dobre ventilatore za kućište na 1000 - 1200 rp :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.