Gledao sam neke review-ove, ali nista pametno nisam uspeo da saznam, sem da je samo dizajn od strane Microsoft-a, a drajveri, tehnologija, hyper touch, itd. od Razer-a, gledao sam jedan snimak na youtube kako lik tasterom pali i gasi backlite, ali opet ne pise u specifikacijama da je backlite opcija, nego kao da je uvek upaljen...
Da li je ima neko i kako je zadovoljan s Reclusa tastaturom?
gledam ovaj G110 i nekako, deluje mi mocnije . ima bolji naslon za ruke, razlicite boje backlite-a, itd...
meni je logi mnogo bolji...ne znam ova microsoftova mi nekako izgleda ko da manjka u dizajnu....
dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu
:: http://www.productwiki.com/upload/images/microsoft_reclusa_gaming_keyboard.jp :: http://www.mygadgetbag.com/wp-content/uploads/2007/05/microsoft_reclusa_keyboard.jp :: :: Gledao sam neke review-ove, ali nista pametno nisam uspeo da saznam, sem da je samo dizajn od strane Microsoft-a, a drajveri, tehnologija, hyper touch, itd. od Razer-a, gledao sam jedan snimak na youtube kako lik tasterom pali i gasi backlite, ali opet ne pise u specifikacijama da je backlite opcija, nego kao da je uvek upaljen.. :: :: Da li je ima neko i kako je zadovoljan s Reclusa tastaturom :: :: gledam ovaj G110 i nekako, deluje mi mocnije . ima bolji naslon za ruke, razlicite boje backlite-a, itd.. ::
Microsoft i Razer u jednom, nisam znao da je spojeno...Iskreno, nisam zadovoljan Logijem, imao sam nekoliko skupih tastatura i miseva i to nije najbolje za ulozen novac, daleko da je lose ali...Po meni je ovaj MS Razer bolji izbor, i Razer misevi su mi ispred Logija za te pare it o ihahaj...
Recimo koristio sam L G19, G25 i Saitek Cyborg...preskupe a izrada prilicno traljava...
Sve zavisi za sta je koristis, ako je za gaming, ta tastatura je sranje, jer nema macro tastere (G1, G2,...). G15 i G19 imaju ekran samo zbog dugmeta MR, i to je macro on the fly i tu pisete macro dok ste u igri (programiranje), eto to je prakticno jedina uloga tog ekrana na G19 i G11.
G11 nema ekran koliko znam. Ima G15... __________________ Scourge of PCBerza
:: Sve zavisi za sta je koristis, ako je za gaming, ta tastatura je sranje, jer nema macro tastere (G1, G2,...). G15 i G19 imaju ekran samo zbog dugmeta MR, i to je macro on the fly i tu pisete macro dok ste u igri (programiranje), eto to je prakticno jedina uloga tog ekrana na G19 i G11 :: :: Pozdrav!
Napisah gore G15, a dole G11 xd, G11 nema ekran tako da je ta funkcija beskorisna, ali i ovako u sred igre neko ce da pise macro :).
Pogledaj nekog Razer-a ili Logitech-a, taj G110 je preskup.
Pozdrav!
:: G11 nema ekran koliko znam. Ima G15.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: :: Sve zavisi za sta je koristis, ako je za gaming, ta tastatura je sranje, jer nema macro tastere (G1, G2,...). G15 i G19 imaju ekran samo zbog dugmeta MR, i to je macro on the fly i tu pisete macro dok ste u igri (programiranje), eto to je prakticno jedina uloga tog ekrana na G19 i G11 :: :: :: :: Pozdrav!
Razer tastature su mi mnoogo ruzne i ne volim plitke, ili flat dugmice (kao na laptopu)...
@Daum Dobra je ova Sidewinder, nego ne mogu lepo da vidim na slici, da li je ovo FLAT, ili ne, ili nesto izmedju?? nije preterano skupa u odnosu na G110, ali pitanje, mozda je G110 bolja..
::Jesi video Microsoft Sidewinder X6 Keyboard? Meni izgleda ozbiljno...
E bre, pa ne sedim ceo dan za kompom (danas barem) a pogotovo ne ceo dan na berzi :D
Nije flat bre, visoki su tasteri koliko sam video. Jedino posebno nesto sto sam primetio je da mu se skida numpad pa moze da se stavi sa leve strane i da ti sluzi za igranje, sto i nije lose...
Kako sam i video cene kosta oko 50 evra sto je cool skroz... __________________ Scourge of PCBerza
:: gledao sam neke review-ove, i deluje mi da ova tastatura kida koliko je dobra i kakve sve zaebancije ima...a i izgleda fenomenalno. :: :: ::
da, skroz je dobra tastatura, mogu ti reci da mi se najvise svidja od svih ovih gamerskih (Razer, Saitek, Logitech, itd..). da, numpad se skida kao plug & play i kaci sa leve strane, ima i magnet, zatim backlite se podesava potenciometrom gore (jog), od izuzetno je kvalitetnog materijala, nisam nigde nasao da li je Razer umesao prste kao sa Reclusa, ali nije ni bitno..
Meni stvarno extra izgleda, a Microsoft ima pouzdan kvalitet... __________________ Scourge of PCBerza
:: da, skroz je dobra tastatura, mogu ti reci da mi se najvise svidja od svih ovih gamerskih (Razer, Saitek, Logitech, itd..) :: da, numpad se skida kao plug & play i kaci sa leve strane, ima i magnet, zatim backlite se podesava potenciometrom gore (jog), od izuzetno je kvalitetnog materijala, nisam nigde nasao da li je Razer umesao prste kao sa Reclusa, ali nije ni bitno. :: :: a evo ovde se lepo vidi :: :: http://www.microsoft.com/presspass/images/press/2008/08-20SideWinder_lg.jp :: :: ::
:: Meni stvarno extra izgleda, a Microsoft ima pouzdan kvalitet.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: :: da, skroz je dobra tastatura, mogu ti reci da mi se najvise svidja od svih ovih gamerskih (Razer, Saitek, Logitech, itd..) :: :: da, numpad se skida kao plug & play i kaci sa leve strane, ima i magnet, zatim backlite se podesava potenciometrom gore (jog), od izuzetno je kvalitetnog materijala, nisam nigde nasao da li je Razer umesao prste kao sa Reclusa, ali nije ni bitno. :: :: :: :: a evo ovde se lepo vidi :: :: :: :: http://www.microsoft.com/presspass/images/press/2008/08-20SideWinder_lg.jp :: :: :: :: :: ::
samo da ti se zahvalim sto si mi rekao za ovu tastaturu, jer lepsu tast. u zivotu nisam niti video niti imao, da mi nisi rekao za nju, ne bih ni video, kupio bi neku bez veze, ili ne bi kupio uopste...
Koliko si platio ? Ja kad sam hteo za novu godinu da uzmem nije je imalo nigde i niej se znalo kad ce stici.... Pa sam uzeo Razer Arctosa jedino sto sam nasao a da mi odgovara.
:: samo da ti se zahvalim sto si mi rekao za ovu tastaturu, jer lepsu tast. u zivotu nisam niti video niti imao, da mi nisi rekao za nju, ne bih ni video, kupio bi neku bez veze, ili ne bi kupio uopste.. :: :: evo slike :: http://i42.tinypic.com/28jxg6.jp :: :: ::
platio sam je 5.600din u Nova Computers, samo tamo je bilo, zvao sam Atom i kod njih stize sredinom maja, tako bar misli coek, a mislim da sam prosao stvarno povoljno, gledajuci koliko kostaju recimo Razer slicne tastature, ili Logitech G110, koja je oko 7-8.000, ova tastatura stvarno vredi, od kvalitetnog je materijala, tasteri su neverovatno udobni i zaista je teska, ostala je na istom polozaju na stolu i ne mrda, da ne pricam o backlite-u, koji me isto odusevio, zatim ove ostale funkcije, zatim USB kabl onako bas savitljiv, nije plastican kao kog Logija, ali manje bitno, itd...retko koji hardware me ovako ostavlja pod utiskom...Sledece je Corsair 700D Obsidian :).
Znam jeste povoljna, ja sam bas hteo da je uzmem, do 6k sam uzimao neku, ali nije je bilo pocetkom godine, a ja da cekam par meseci nisam hteo. Al uzeo sam Razer Arctosa i ekstra je tastatura, samo sto mi se ne slaze uz Sidewinder mis kao sto bi X6 ali dobro zadovoljan sam ovom Razer pa je necu menjati. Ta X6 mi se svidja sto moze da se odvaja numericki deo, jer ako neko ima manji sto to mu dobro dodje. Na primer ja uopste nisam gledao Logitech Gxx tastature jer su mi glomazne previse i ne svidja mi se izgled....
:: platio sam je 5.600din u Nova Computers, samo tamo je bilo, zvao sam Atom i kod njih stize sredinom maja, tako bar misli coek, a mislim da sam prosao stvarno povoljno, gledajuci koliko kostaju recimo Razer slicne tastature, ili Logitech G110, koja je oko 7-8.000, ova tastatura stvarno vredi, od kvalitetnog je materijala, tasteri su neverovatno udobni i zaista je teska, ostala je na istom polozaju na stolu i ne mrda...retko koji hardware me ovako ostavlja pod utiskom...Sledece je Corsair 700D Obsidian :) :: :: ::
Ja ga koristim vec 6-7 meseci i zadovoljan sam, dosta je kvalitetan, DPI mu drzim na 1800 moze do 2000 sto retko kad stavim, senzor ne baguje, precizan je, meni odgovara za pucacine... Imaju i X5 i X8, X5 je malo slabiji od ovog obicnog sidewinder, a X8 je bolji i bezican a po obliku su svi slicni...
Ma nista, samo mi je pala na pamet bezveze. Dopada mi se taj dizajn tastera na vrhu sto tako vire do pola. Tastatura skroz izgleda drugacije nego konkurencija, a rekao sam ti da te Microsoft-ov kvalitet nece razocarati. Sad jos samo da nabavis Intelli-a ili Sidewinder misa :D
Btw, ja gledam da uzmem Corsair 800D, ali ne vidim koje su razlike izmedju 700D i 800D sem Hot-swap HDD rack-a i prozora sa strane... __________________ Scourge of PCBerza
:: samo da ti se zahvalim sto si mi rekao za ovu tastaturu, jer lepsu tast. u zivotu nisam niti video niti imao, da mi nisi rekao za nju, ne bih ni video, kupio bi neku bez veze, ili ne bi kupio uopste.. :: :: evo slike :: http://i42.tinypic.com/28jxg6.jp :: :: ::
meni se na prvi pogled nisu svideli ti tasteri, ali na drugim tastaturama, mislio sam da su to tasteri kao sa laptopa, medjutim, nisu bas isti, nisu skroz flat, i mnogo se udobnije i tise kuca nego na klasicnim tastaturama...
za Corsair, osim toga sto si naveo NEMA druge razlike, a ja nekako vise volim zatvorenu stranicu kucista, nego da mi sljasti, malo i zbog boljeg hladjenja (ali ne nesto puno), drugi razlog je sto mi hot-swap apsolutno nije potreban i sto se jedan lik sa neta zalio na jedan sata port, metal na stampi se iskrivio, slikao je i onda razmisljam, ma uzimam 700D i to je to, sto jednostavnije to bolje, a i jeftiniji je jedno 50-60eu, tako da i to dobro dodje, trebalo bi da kosta oko 170eu, ja racunam da ce kod nas kostati negde oko ~190, 200, dok 800D kosta 260, nego ima jos jedan problem, Gigatron blage veze nema kada im stize i sta ce im stici, u kontaktu sam sa njima evo vec 2 meseca, svake nedelje zovem, i nikako da mi daju tacnu informaciju....tako da, ako imas nekog preko da ti uzme, ja bih to uradio da sam na tvom mestu, jer ovako ces se nacekati, isto kao ja, to mi je sto mi je.. 700D sam pokusao da nabavim u Italiji u jednom ogromnom TC-u, kao 20ak USCA, medjutim NEMA. Video sam ga samo preko Amazon-a za 170$, ali meni je nedostupan :(.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.