Konacno je mom voljenom PointOfView-u potpuno otkazao skrol pa sam primoran da kupujem nesto drugo. Mis mi treba i za gejming. Nista zahtevno - samo Dota. :D Imate li neke preporuke?
Kakav MX 518, prvo slaba rezolucija, drugo nije ni laserski, a dugovecnost diskutabilna. Kupi Oscar X7, koji je po performansama mnogo jaci i zivi kao kornjaca :))) MX 518 sminka, i pitanje da li ima za taj kes da nadjes
A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 Thermaltake Soprano RS 200 Intel Q6600. CM - TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, AAKS ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
Ima za taj kesh da se nadje, a o senzoru necemo da komentarisemo, zna se sta se ugradjuje u Logitech, a sta u A4LowTech...
U krajnjem slucaju nek covek odluci sam... Ovde je dosao po savet, ne po komandu...
__________________ Scourge of PCBerza
:: Kakav MX 518, prvo slaba rezolucija, drugo nije ni laserski, a dugovecnost diskutabilna :: Kupi Oscar X7, koji je po performansama mnogo jaci i zivi kao kornjaca :)) :: MX 518 sminka, i pitanje da li ima za taj kes da nadje :: :: A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 :: Thermaltake Soprano RS 200 :: Intel Q6600. CM - TX3 :: Asus P5QL-E :: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz :: WD Caviar 640 Gb, AAKS :: ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
jer imam par prijatelja koji ga imaju vec 4-5 godina... i naravno i dalje radi savrseno... Da li ce jedan A4LowTech da radi 5 godina? Tesko... __________________ Scourge of PCBerza
Naravno covek ce sam da proceni, ali da napomenem samo neke cinjenice, taj Scroll sto ti je crko je patent A4Tech-a, i svi proizvodjaci placaju patent i dan danas A4 tech-u, naravno kao i Logitec i Microsoft !!! Potpuno iste komponente se ugradjuju kako u Logitec-u tako i u A4 Tech, samo sto su ovi jeftiniji , jer udaraju naplatu za patent. Evo ti pogledaj sta se ugradjuje u X7 model(potpuno isto kao i u najskuplje Logitec modele, koji su naravno preskupi): http://www.a4tech.ru/promo/x7/tests/1/
A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 Thermaltake Soprano RS 200 Intel Q6600. CM - TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, AAKS ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
Sta si se uhvatio za taj PATENT PA PATENT. Pa ne pravi A4LowTech scroll za sve ostale proizvodjace ako im placaju patent...
Meni je realno sramota ako im svi redom placaju patent da tako low tech jeftine miseve prave... Mora da je taj patent mnogo jeftin...
Trebalo bi da izvade patent za najneinovativnijeg proizvodjaca periferija jer nista novo zadnjih 10 godina nisu uradili sem sto su krali dizajn i komponente od drugih proizvodjaca, tacnije logitecha...
Sta mislis, ko placa kome za patent za laserski senzor na misu? Ili za opticki? __________________ Scourge of PCBerza
:: Naravno covek ce sam da proceni, ali da napomenem samo neke cinjenice, taj Scroll sto ti je crko je patent A4Tech-a, i svi proizvodjaci placaju patent i dan danas A4 tech-u, naravno kao i Logitec i Microsoft !! :: Potpuno iste komponente se ugradjuju kako u Logitec-u tako i u A4 Tech, samo sto su ovi jeftiniji , jer udaraju naplatu za patent :: Evo ti pogledaj sta se ugradjuje u X7 model(potpuno isto kao i u najskuplje Logitec modele, koji su naravno preskupi) :: http://www.a4tech.ru/promo/x7/tests/1 :: :: :: A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 :: Thermaltake Soprano RS 200 :: Intel Q6600. CM - TX3 :: Asus P5QL-E :: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz :: WD Caviar 640 Gb, AAKS :: ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
Ne pravi , ali zna se ko je gazda :)))) Misevi su jeftini jer budzet popunjavaju sateliti , koji koriste tehnologiju ove kompanije. Cena upotrebe patenta nije mala. Tako da A4 tech ima prostora da prodaje visokokvalitetne uredjaje po daleko nizim cenama od konkurencije. Njihov tim za inovacije je u svetu dokazan, i nema tu neke filozofije, zasto ovi drugi ne smisle nesto svoje , nego placaju za tudje, kako bi opstali. Da ne placaju harac za Scroll, bio bi stecaj odavno :)))) Ne znam ko placa patent za laser, ali znam da A4 Tech ne placa nikom nista. A4 Techc je po kvalitetu i po unutrasnjosti potpuno isti sa Logitec-om,i koriste iste delove s tim da je logitec nasminkan ,ko ciganski mercedes.
Pitaj Gang-a 1978, kako je proso sa najskupljim logitec-modelima :))) Toliko dobro da sad koristi A4 Tech :))))
Odmah svadja :-D Ovako, MX 518 ili A4Tech x7, bez razmisljanja MX 518 (kad si vec odabrao da ides do 3000) Ajmo dalje, x7 uopste nije los misonja (imam X-710F vec 3 godine, znam sta pricam) Nit skirpi, nit je otvaran i jednom da se cisti, nit bilo sta. Cak radi savrseno i bez podloge. Scroll radi extra kao i prvog dana a isto tako i klizi, bez ikakvih problema. Ali, zna se, ko hoce da da 30 evra za mis, uzima Logitech. Ko daje manje od toga, moze slobodno da uzme A4Tech, nece pogresiti. O logitech-u ne treba previse pricati, zna se kako oni rade i koliko traju. Ne samo misevi nego i ostale periferije, tastature, volani, dzojstici, itd. Imam Logitec Volan (ne mogu da se setim tacne oznake). Kupljen 2004 i jos uvek radi bez ikakvih problema (doduse nisam ga probao, ima pola godine, al bi trebalo da radi)
@Alexi Ako dajes 30 evra, moj glas za MX - 518, Ako neces da das te pare, uzmi bilo koji A4Tech iz X7 serije, bices zadovoljan. Za Dotu ce ti biti sasvim dovoljan. Toliko od mene :-)
GA-945PL-S3, c2d e2140 1.6Ghz (OC 2.4Ghz) 3GB Kingston ddr2 800, WD500GB, Toshiba-Samsung DVD, Sapphire ATI 4850 1gb ddr3 256 bit
The scroll wheel was invented in 1995 for the Genius EasyScroll mouse made by Taiwanese company KYE Systems.
Uzmi pa uporedi onda inovacije:
A4LowTech: scroll (?) ...i toliko o tome
Logitech: Prvi opticki senzor Prvi laserski senzor QuickScroll Darkfield Laser
i jos gomila unazad 20 godina...
Svake godine pokupe bar 10 nagrada za dizajn ako nista drugo... To dovoljno govori o posvecenosti jedne firme kao sto je Logitech... __________________ Scourge of PCBerza
:: Ne pravi , ali zna se ko je gazda :))) :: Misevi su jeftini jer budzet popunjavaju sateliti , koji koriste tehnologiju ove kompanije :: Cena upotrebe patenta nije mala. :: Tako da A4 tech ima prostora da prodaje visokokvalitetne uredjaje po daleko nizim cenama od konkurencije :: Njihov tim za inovacije je u svetu dokazan, i nema tu neke filozofije, zasto ovi drugi ne smisle nesto svoje , nego placaju za tudje, kako bi opstali :: Da ne placaju harac za Scroll, bio bi stecaj odavno :))) :: Ne znam ko placa patent za laser, ali znam da A4 Tech ne placa nikom nista :: A4 Techc je po kvalitetu i po unutrasnjosti potpuno isti sa Logitec-om,i koriste iste delove s tim da je logitec nasminkan ,ko ciganski mercedes :: :: Pitaj Gang-a 1978, kako je proso sa najskupljim logitec-modelima :)) :: Toliko dobro da sad koristi A4 Tech :))) :: :: :: A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 :: Thermaltake Soprano RS 200 :: Intel Q6600. CM - TX3 :: Asus P5QL-E :: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz :: WD Caviar 640 Gb, AAKS :: ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
Ne znam na sta se odnosi to sto pise u wikipediji i ko je to pisao, ali za scroll, sam siguran, mnogo puta sam procitao o tome i to je istina. evo nekih komentara izvucenih sa linka Gang 1978 : @Daum A4Tech je shit koji je sahranijo dva tvoja tako hvaljena Logitecha za koje sam dao 100 i kusur evra...kazu neki potrefio los primerak...pa kako sam je to potrefio dva losa za redom ako je Logitech vrh(G3 i G5 na oba se razdrmali laseri za manje od 6 meseci), a prvi A4Tech koji sam kupio u zivotu firca ko schaffhausen vec godinu dana i kao da sam ga juce kupio ...toliko o kvalitetu unutrasnje izrade kod Logitecha...ti decko kupujes samo ono sto je sareno(ko malom detetu sto sarenije to bolje)...ukrades tudja resenja,malo nasminkas,nabijes cenu do neba i kao extra mis kupujjjj ...to sto je Logitech skuplji ne mora znaci i da je bolji vec je u pitanju proizvodni proces koji je daleko skuplji kod Logitecha nego kod A4Tech-a
Ja imam lose iskustvo sa Logitechom imao sam dva i oba su mi crkla posle prvog treskanja o sto(G3 i G5) 100 i kusur evra bacenih para,mogao sam 7 komada A4Tech X7 da kupim za te pare.Ovaj (x7)sam do sad 50 puta tresnuo i nije mu nista.....a da kad kupis mis od 50 evra pa na gore sistem se uplasi pa brze radi...ajde ne zamlacuj se i ne bacaj pare na gluposti.Ja sam to provalio i zato nikad vise 50 evra za mis...
...nek mi neko objasni sta je to sto recimo Logitech G5 u svakodnevnom radu pruza vise od A4Tech X7 od koga je cetira puta skuplji..
Pa jel vidis sta je covek napisao? Lupao je miseve o sto? Gde je to normalno koriscenje misa? Mogao je usput da proba da ga pregazi kolima da vidi jel cvrst dovoljno? Nijedan mis nece trpeti fizicko maltretiranje pa da je od zlata... __________________ Scourge of PCBerza
inace... skrol na ovom misu je (iz mog iskustva do sada) mnogo bolji nego onaj na MX518(koji ima drug)- tecniji je, meksi, a samim tim i tisi od Logitechovog. Logitech jedino plus ima sto ima garanciju, inace...
Ne znam sta smatras pod `bolji` performanse ovog misa su bolje od konkurencije od mx518, a sto se kvaliteta tice, tu je bolji Logitech...Ali sve u svemu ja nikad ne bi davao te pare za misa.
mnogi profi timovi u counteru koriste a4tech i prema tome nema rasprave...
znam ja da su mnogi ovde mnogo puni para i mnogo veliki frajeri i sve znaju i u svemu su najbolji i tralala ali ljudi ne smarajte vise, ne postoji bolji mis do 30 e od oscara x7 serije!
jer jednom nedeljno ubijem po jedan(onako krvnicki pesnicom) A tebi ako treba neki kvalitetniji mis nemoj ni da razmisljas o nekima ispod 50e. Pozdrav!
Men are but flesh and blood.They know their doom, but not the hour
Naravno da nisam.Meni treba blindirani mis Ali znam da je za neko posebno koriscenje potreban i poseban mis.Tako naprimer CS igraci i ne gledaju misa ispod 50e pa zbog toga predlazem da i on zaobidje iste u sirokom luku.A za sve ostalo postoji Google.com(sta,kako,koliko itd.)
Men are but flesh and blood.They know their doom, but not the hour
A4 TECH XL-747H 2100 din u nemanjinoj 32, za kusur kupis neku dobru podlogu ako ti treba, ja sam uzeo ovaj i pored 2 razera sto imam se jako dobro uporedno pokazao, za logitech necu da cmt jer sam alergican na njih :)
Ortak ima neki x7 model, deluje mi strasno osiromaseno. Zavrsna obrada je nikakva + strasno je lagan a to mi ide na zivce. Mx 518 mi izgleda zanimljivo a i komentari na ITSvetu ne zaostaju - verovatno cu pazariti taj. Ako imate jos neki predlog izvol`te.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.