Zadovoljni korisnik 2 god.... EDIT videh da se više ne prodaje-imaš 3010, rekao bih same shit, malo `unapređen`cca 10000 rsd Fiat iustitia, et pereat mundus
LBP2900 je nenadj*biv! 2,5 godine, a fabrički toner i dalje u njemu, isprintao 2000+ strana! Ali pošto ga nema više, uzmi ili LBP 3010 ili HP Laser Jet P1005 ili P1006. Lexmark i Samsung zaobiđi, sa Epsonom nisam imao posla, tako da ne mogu ni da preporučim. Uglavnom, Canon ili HP. End of story.
Samsung SCX-4300 štampač-kopir-skener. Flešovanjem firmvera moći ćeš da puniš njegovu start toner kasetu koja je kapaciteta 3000 kopija. Novi HP 1005, Samsung 1640 i Canon 3010 imaju start toner kasete za 700 kopija i ne mogu da se napune za više od toga tako da moraš da kupiš jednu novu kasetu koja košta 5-6 hiljada din. Preporučio bi ti HP 1020 ili Canon lbp 2900 ali se više ne prave pa ako nađeš polovan kupi najbolje njega. Definitivno zaobiđi Epson. Inače najviše punim Samsungove tonere i ne bih se složio sa postom iznad da isti treba da se zaobiđe jer iz moje prakse su se odlično pokazali.
Ako ih nema za Win7/vista 64bit nemoj ni da ga gledas. Zasto? Zato sto ces za par godina moci da ga bacis, jer neces moci da ga koristis na 64-bit OS-u, deluje smesno ali je tako, prvo proveri da li stampac ima podrsku za noviji OS pa tek onda gledaj kakav je za reciklazu tonera tj. da li moze ili ne moze.
Ovi sa uslovno novijim Canon LBP2900 su do skoro imali mnogo muke da stampaju na novijem OS-u. Slicna je prica i sa mnogim HP modelima.
Ja sam tako pre tri+ godina razmatrao sta da uzmem i kupih Xerox, nov toner za njega je oko 3000 dinara a puca 3000 kopija, kompatibilan je sa samsung tonerima i bole mene.
Ovde kod nas ti je HP kao `folksvagen` i svi kazu nema bolje od GOLF-a, a da li je bas tako?
Video sam na dva različita Samsungova modela, da se nakon približno 1000 strana, znatno smanjuje kvalitet otiska, odštampane stranice su bleđe kako odmiče vreme. Odnosno kvalitet tonera je daleko zaostajao za Canon-om i HP-om. Opet, to je moje iskustvo pokazalo. Moguće da su ispravili te greške, ne znam kakve tonere sad stavljaju. Pozz.
.. kao vlasnik LBP2900... mogu ti reći da sve pozitivno stoji, ali, da je instaliranje drajvera za Linux totalno ubistvo. Ne možeš reći da ih nema, ali, ni da rade.... Ludilo. Dok recimo, hp proradi iz stata....
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.