Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
HP 5L
STRANA 1 OD 1
Kedi HP 5L 18.04.2010. 17:38 T26144

status: user
broj poruka: 319

Jel se isplati sad kupovati ovaj stampac? Znam da je star deceniju i vishe pa me zanima osim tonera(koji se menja) ima li josh neshto da mozhe da rikne?

hwala unapred.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Re 18.04.2010. 18:10 #205931

broj poruka: 4163
Petlić (5L) je mrcina kojoj osim toner kasete riknjava jedino mehanizam za povlačenje papira i na to treba voditi računa prilikom kupovine. Ili ne povlači papir uopšte ili povuče više istovremeno.

NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ

Kedi mehanizam 18.04.2010. 18:31 #205934

a taj mehanizam jel se popravlja ili ne?

poz
Pisko Jašta 18.04.2010. 19:14 #205948

broj poruka: 6645
Sve se na njemu popravlja i menja. Pitanje je samo isplativosti, tj. koliko te neko odere za to i imaš li računa u odnosu na cenu novog. Najverovanije ni jedan novi hp neće doživeti duboku starost koju petlić doživljava, ali su i 10× jeftiniji u startu, tako da ga baš ne treba dizati u nebo.... Inače, iz iskustva gledano, ne znam za kućnu upotrebu koja ga može uništiti. U tim (kućnim) uslovima, valjda će jedino crći ako ga strefi grom, ili nakon 10+ godina, kada gumice same vulkaniziraju - nabubre od vazduha...
Dodatak: uz nabrojano, često mehanizam nakrivo vuče papir (vodi ga), što je rezultat nejednako potrošenih, nejednako prljavih ili nabubrelih gumica u vodećem mehanizmu. To je tek iritantno, pošto prethodne kvarove niko ne može da istrpi i popravlja ga na licinom mestu, ova boljka zna da potraje i da ebe u mozak poduže.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Kedi pa sad 18.04.2010. 19:29 #205951

radi se o cifri od 2000-3000din. ne preko toga.
Pisko Servis 18.04.2010. 21:28 #206003

broj poruka: 6645
Lupam napamet jer su cene za firme verovatno veće i naduvane, ali, jebeš popravku koja je ispod 20€, a to je 80% vrednosti tog štampača. Jednostavno, rizikuješ sa njim, pa ako nije raspadnut, prolaziš dobro u suprotnom, popravka je skupa kao on. Pošto znam da su osim sporosti i nekih manjih nedostataka u drajverima vezanim za otkazivanje štampe, dve-na-jednu stranu i slično, ti štampači i dan-danas odlični, pitam se zašto bi ga neko prodavao ako nije skroz dotrajao?

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Kedi hm.. 19.04.2010. 00:41 #206073

Vlasnik shtampaca mi deluje kao ozbiljan chovek. Prvi je vlasnik i kupio ga je u nemackoj 98 godine. Koristio ga za kucjnu upotrebu i do sada je kako mi je rekao 3 puta zamenio toner. Kazhe da je u super stanju. E sad videcjemo stizhe za koji dan. Muka mi je onih inkjet s**** za koje trebash da dash na svakih 7 dana po 1xxx dinara za kertridze a pritom ne odshtampash ni 50 strana.

u svakom sluchaju petlicj je kupljen pa cju da vidim kako to radi. Samo josh da nabavim LPT to USB.

hwala na odgovorima.

djordje666 6L al to je slicno 19.04.2010. 01:15 #206086

broj poruka: 96
Imam 6l u koji ubacujem papir jedan po jedan, zna li neko DIY varijantu kako resiti problem uvlacenja vise papira od jednom kod ovog stampaca? poz
Velja83 tesko da mozes sam to uraditi!!! 19.04.2010. 08:00 #206106

broj poruka: 22

Mare care!

Ja sam inace serviser stampaca,i bukvalno moras ceo stampac rasturiti da bi dosao do gume koja se zove separator i sluzi da odvaja jedan papir od drugih!NPR: servis sa zamenom separatora je 2000 din(servisiranje ciscenje i zamena separatora)A sto se tonera tice cena varira,sto bi neki rekli ima gi raznih(1500 din)sa zamenom svih potrebnih delova!Sto se tice isplativosti isplati se ali jedini problem koji ljudi primecuju je u brzini stampanja(5-6 strana u min)Pa ko voli nek izvoli!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs