Ko što mnogi znaju, bezobrazluku pojedinih firmi koje se bave rashladnim uređajima nema kraja, od nepostojećih mounting kitova za AMD do bezobraznih doplata (khm, prlmtch, khm). E pa često se desi kao što je kod mene bila situacija sa trueblack da kit ima ali može da postavi kuler samo u jednom pravcu što uzevši u obzir labave standarde kad su ploče u pitanju često nije najbolje rešenje.
Sledi realizovana idejica kako neinvazivno prepraviti kit za 775 na univerzalni poluautomatski turborotacioni mounter za am2.
1. Krenuti od čeličnog ugaonika za montiranje polica debljine bar 2mm sa razmakom rupa približno 17mm od centra do centra, ima ih po gvožđarama. Takođe nabaviti i 4 M5 šrafa s maticama.
2. Odseći ćošak, zaobliti novonastale držače i proširiti rupe burgijom od 5mm sa jedne strane, sa druge zavisi kakve šrafove koristi vaš kuler. Dobije se ovako nešto.
4. Gotovo, Zašrafiti šrafovima za amd ili odgovarajućim mašinskim šrafovima ako nisu stigli u paketu. Ako ih nema u paketu nabaviti jače opruge za ispod šrafova.
To je to, okrenuti kuler kako god vam je volja, kit koji je meni stigao u paketu nije mogao da se zarotira jer nije bio dovoljno širok da obuhvati pajpove.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
svaka cast za ideju. jednostavno, jeftino, prakticno... DAJ JOS SLIKA!!! ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
Rađeno osnovnim ručnim alatom natenane za jedno veče, zato sam i pravio od ugaonika za police, da ima što manje da se obrađuje.
Ko što rekoh, ovaj kuler-kontroler bi trebalo da napravim sutra-prekosutra, biće jednostavno i jeftino, za 6 kulera odjednom, to bi trebalo mnoge da zanima. Jbg, nemam baš mnogo vremena postaviću kad uradim.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
nego bas bih voleo da vidim taj kontoler obrtaja,ajd uzdravlje.. :D Fatality cSports public : 91.150.72.228:27034 Fatality cSports DM : 91.150.72.228:27054 Fatality cSports GunGame:217.26.212.47:27089 by KGB-hosting.com http://fatality-cs.info/
Uradio sam kontroler ali sada nekoristim, uzeo trafo od starih prijemnika lampasa zato sto je bio poprilicno veliki oko 300w , posto nisam imao potenciometar velike snage, uzeo sam preklopnik i izveo u 6-9-12-15-18-21-24-28-32 volte pa po potrebi, mogu da rade od 500 - preko 3000 obrtaja ako je potrebno, nije bila velika struja ispravljaca zaboravio sam koliko je ampera imao, ali sam proracunao tako da sam trafo od 300w koristio za 6 fanova koji nemaju ni 100w tako da je trafo ladno pokretao bez grejanja, pozeljno je da su kuleri isti kako bi imali isti broj obrtaja pri istom naponu i struji...Pozz svaka cast za kuler...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.