Imam neko staro kuciste neo midi tower iz doba athlon xp i a7v333. Jel se promenilo nesto za tih osam godina po pitanju standarda dimenzija tj jel bih mogao u njega da uglavim novu mashinu, tj da li pasuju ploce, napajanja...?
Inace kuciste je sasvim ok, bese dosta skupo tada, dobre izrade, lepo, ima prednji, bocni i zadnji fan 80mm (veci ne pasuju). Eventualno bih mu modovao bocnu stranu ako pasuje, za jos jedan fan od 120mm.
Napajanje naravno novo, to me i zanima da li nova napajanja nisu recimo veca pa ne mogu da ga uglavim. Takodje i shrafljenje/dimenzije ploce.
Skontao sam da je to mozda bolja varijanta jer hocu da prodjem sto jeftinije, a kucista od recimo 3000-4000din mi deluju za tri klase losije od ovog mog starog.
Vidi šta se promenolo od tada: grafulje su enormno narasle, a broj pci slotova se prepolovio, štaviše, većina mbd-a su mini formata i maximalno intergrisane, tako da nema pojma da one ne stanu. Napajanje i dalje imaju isti standard, dakle, jedino je pitanje neke naperdnije x2 grafulje sa junačkim hlađenjem i, nekog overklokerskog cooler-a za procesor kojem staro kućište nije dovoljno `debelo`.
Znachi ce da moze da bidne... graficku bih verovatno stavio gts250, pre je u njemu komotno cucao gf4 ti4400...
@Mixx: Belo sa plavom straftom po sredini (napred i odozgo) i velikom ruckom za nosenje (koje je nemoguce jer ima trista kila),dugmici su veliko je i prostrano nisu oni prdavci. Ima napred vratanca i kad se zatvori deluje kao neki moderni frizider :-)
:: jel sa zelenom maskom i srebrnim dugmicima :) :: _____________________________________________________________________ :: Chuck Noris is a pussy :: :: :: trebalo bi moze sve da stane, bas sam skoro zabadao nos u moje staro kuciste, frontier nokia looklike i sve je ok sto se tice razmestaj :: :: :: :: :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=49904 :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=88691 :: :: WDAMDOCZATIDFICORSAIRPROLIMATECH :: :: I love my computer because my friends liv :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.