Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Refill Kertridza, pitanje...
STRANA 1 OD 1
Snoopy- Refill Kertridza, pitanje... 03.04.2010. 13:44 T25749

status: user
broj poruka: 6083
Zanima me da li mogu da dopunjavam ili moram da cekam da se isprazni? Takodje me zanima da li mogu samo pola da napunim, da ne `tochim` ceo?

Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ugly re 03.04.2010. 14:03 #201462

broj poruka: 76
ja mislim da mozes da dodajes kad hoces, bar ja tako radim. A dal je pun, to ne znam, ja to sipam u spric i samo dodam. Ako gresim, e jbg, meni radi.
A ako nosis na punjenje, neki kertridzi ne mogu da se pune. Mislim da su oni sa brojem 17 i 18 pa proveri
Snoopy- ... 03.04.2010. 14:58 #201471

Broj kertridza zavisi od modela stampaca i ima tona koji mogu se pune. Moji su 21 i 22 i pune se, vec sam crni nafilovao, a onaj u boji mi jos ima malo, pa me zanima da li moram da ga ispraznim il mogu ta punim odmah? Nije mi bitno da je pun, samo me zanima da li mogu da dopunjavam pre nego sto se isprazni.
acosuper re: 03.04.2010. 15:22 #201472

broj poruka: 1207
naravno da mozes da napunis ketridze iako nisu skroz prazni + jos bolje da nisu jer ako stoje dugo prazni spuzva koja je unutra zapekne i glava ketridza takodje.. ja bi ti preporucio da punis sa spricama 2 do 2.5 ml..znaci ketridz je napunjen kada se na glavi ketridza pojavi mala kap..naravno onda malo vratis spricu da taj visak bezveze ne curi i ne mijesa se sa ostalim bojama..onda poslije uzmes toalet papira stavis na glavu ketridza da se boje ustabile kad se malo pomijesaju pri punjenju..naravno pazi da ti kontakti ketridza budu suvi da ne bi doslo do kratkog spoja i crkavanja istog koji i nije tako jeftin..

Snoopy- :) 03.04.2010. 16:15 #201482

E super, posle idem da kupim za svaku boju po jedan spricitj pa da to dopunim.

Mnogo hvala za odgovor!
Lug 4 sprica, 03.04.2010. 16:27 #201486

broj poruka: 993
na svakom mi pise za koju je boju,pa ako ga ne operem dobro manja verovatnoca da nesto zeznem

acosuper re: 03.04.2010. 17:56 #201503

broj poruka: 1207
ja koristim neke americke tinte i extra su.. litra je oko 35 eura..svoj ketridz punim neki 50-ti put..radi ko zmaj, kvalitet slike je isti..
na colour ketrudzu imas 3 rupice sa gornje strane..imas tri osnovne boje `ZUTU`, `CRVENU` (koja vise lici na rozu) i `PLAVU`...kada stavljas iglu u ketridz nakosi je nemoj da ide ravno da ne bi probila `filter` jer kad se probije krene da baca neravnomijerno tintu i kvalitet slike je 0..takodje koristite tanke igle negdje oko 3 Cm duzine i ne skroz zabadati..

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs