Imam jedan problem pa se nadam da mi mozete nekako pomoci. Problem je sledeci:
Moja devojka je pre mesec dana uzela MTS-ov mobilni internet. Dobila je HUAWEI 3G modem. Uzela je zajedno sa drugaricom pa jedan dan je kod nje a drugi kod drugarice. Kada ona ubaci USB modem kod nje posle nekog vremena se komp ugasi sam od sebe i ne moze da se se upali dok se komp ne izvuce iz struje ili ubasi na prekidac na napajanju. Probano je na svim USB portovima i jedina je razlike sto se na nekim od njih ugasi u razlicitim vremenskim intervalima. Instalirao sam poslednje USB drajvere i drajvere za plocu koje sam pronasao ali nije pomoglo. Da napomenem da nema ni jedan drugi USB prikljuceni uredjaj i da sa fleskama sve radi ok znaci nema problema. Jedina sto mi preostaje sto jos nisam probao je da uradim upgrade BIOS-a za plocu pa da onda vidim sta se desava. Sumnjam da mozda USB modem povuce previse struje i da zbog toga dolazi do gasenje kompiujet radi zastite. Kod drugarice sve lepo radi, cak sam i ja nosio moj laptop kod nje i probao i kod mene radi sve ok
ASUS A7V880 VI KT880 chipset, ploca 256MB DDR1 ostalo mislim da nije bitno za ovaj problem
Zaboravio sam kazem da je upitanju HUAWEI E1550 modem. Zaboravio sam da kazem jos da kod moje devojke internet radi sporije neko kod drugarice i kod mene ali da se posle nekog vremena komp ugasi kao sto sam gore sve napisao.
Mozda se nismo razumeli. Kod drugarice internet lepo radi. Ja kuci imam ADSL ali sam moj laptop nosio kod moje devojke i prikacio USB modem na moj laptop i radi sve ok, znaci modem je ispravan tu sumnje nema. Pitanje je kako resiti problem koji uzrokuje da se komp gasi?
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS-a u skoku ahahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
:: Zaboravio sam kazem da je upitanju HUAWEI E1550 modem. Zaboravio sam da kazem jos da kod moje devojke internet radi sporije neko kod drugarice i kod mene ali da se posle nekog vremena komp ugasi kao sto sam gore sve napisao :: :: Pozzz
Predlozicu devojci da smuvam njenu drugaricu pa cu videti sta ce reci.... :) Palo mi je napamet da gledam viruse ali mi je dosta ne logicno jer se komp gasi samo kod se USB modem prikljuci dok sa sviim ostalim USB uredjajima sve radi ok. Pogledacu viruse, uradicu update BIOS-a i nadam se da ce pomoci. Mislio sam da je neko imao slicno iskustvo pa da moze pomoci.
P.S. Nadam se i dalje ce se neko javiti ko je imao slican problem
Nije nemoguce da preko usb-a ovaj modem vuce mnogo struje...
24.03.2010. 01:38
status: user broj poruka: 10997
pa se kontroler buni. Video sam, malopre, specifikacije ploce na sajtu (Asus A7V880, je li tako?). U BIOS-u postoji neka zastita od pregrevanja. Na trenutak je iskljuci, pa vidi sta se dogadja.
2.) imas malo sistemske memorije (RAM). I to nekada predstavlja problem. 3.) osim flesovanja BIOS-a maticne ploce, moguce je flesovati i sam modem. Googlaj. - - - - - - - - - -
Sto se tice Pedjinog predloga, pazi - tu ima trostruke dobiti. Prvo, resio si problem sa modemom (problematicnost rada sad postaje problem neke trece osobe). To je najvaznije. Drugo, promenio si devojku (nova devojka!). Trece, stekao si novu drugaricu (sada je tvoja bivsa devojka i tvoja drugarica i drugarica tvoje nove devojke, samo ako se transfer pazljivo izvede). E, ali ne smes o tome da se konsultujes sa sadasnjom, nego sa buducom, pa ako se ona slaze...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.