Posle kupovine računara, mog poznanika je iznenadila astronomska temperatura komponenti (a kako i ne bi kad je dao manje od 200 kinti za kućište). Elem, pošto je spucao sve pare na računar, u stanju je da skupi oko 5000 dinara za kućište i to na jedvite jade. Dakle, molim savet da bih bio u stanju da pomognem čoveku pre nego shto ostane bez mašine, a verovatno i celog stana ako se plamen proširi. :-)
Bolje mu nakači ventilatore nego da menjaš kućište. Po jedna 12-ca napred i pozadi i biće dovoljno. Naravno, treba da koristi fore za smanjenje potrošnje za CPU i VGA tipa CnQ i sl.
zar ti ovo sto si naveo ne govori nista?! Tu nesto od komponenti nije ispravno.da je najgore kuciste na svetu,bez ijednog ventilatora,racunar ne sme da se gasi od pregrevanja...nista tebi nece pomoci osim da ispitas koja komponenta se greje...Ja tipujem da se maticna pregreva i da zagreva procesor do tacke gasenja kompa...imao sam taj slucaj par puta na gigabyte plocama
ZIVOTNA JE IRONIJA KADA TI CEO ZIVOT SOLE PAMET,A UMRES OD SECERA
:: :: :: :: Napajanje je kvalitetno, chieftec :: :: Ali veliki je problem shto je chinatown kutjishte, tako da se ne isplati ni bushiti stranicu koliko je kvalitet losh :: :: A temperature me mrzi da navodim, dovoljno je da kazem da se komp gasi od pregrevanja i da plastika ne mirishe lepo ::
onda za te pare koje imas mozes da nadjes dosta lose firmirano kuciste,a mozes da nadjes i neku ekstra kinezcinu sa gomilom ventilatora koja nece biti toliko kvalitetna ali ce imati dobro hladjenje,a tebi je to najvaznije... potrazi frontier modele sa prednjim kulerima 12-icama,sa strane nakacis neku osmicu i nazad isto i eto hladjenja za 3000din. sve ukupno
ZIVOTNA JE IRONIJA KADA TI CEO ZIVOT SOLE PAMET,A UMRES OD SECERA
:: :: Celokupnu konfiguraciju sam prebacio u drugo kućište i radila je bez ikakvih problema :: :: Proverio sam sve komponente, rade kao sat :: :: Konfiguracija mu je trenutno u privremenom kućištu i radi ok, ali meni treba savet za kupovinu da bi mu problem rešio za stalno. :: :: ::
posedujem http://itsvet.com/proizvod/cooler-master-centurion-534/comp_comp_case/54/220 sa crnom maskom. dobijas jedan kuler napred, kupis jos jedan za pozadi i imas odlican protok vazduha. jes da nije haf, al za pare koje kosta, zadovoljan sam. prostrano je i tool-less, za one koji to vole. jedino sto ima samo tri hdd slota (za flopi ne racunam).
Nikolas asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda, f2 hd154ui
:: :: 5000, možda postoji mogućnost i malo preko da izboksuje, to je finalna suma :: :: Da li je ok izbor elite ili neko slično Cooler Master-ovo kućište, ona uglavnom već stižu sa :: nekim kulerima? ::
Elite je sasvim OK, ja ga imam u jednom racunaru (Elite 332). Lepo kuciste i solidno za te pare, mada imaj u vidu da mu kvalitet nije jaca strana - oce to da malo zveci i drnda. Dobija se 12-ca pozadi. Pogledaj i Xigmatek Asgard, isto 30-35 evra, sasvim solidno kuciste za te pare, a cini mi se da se isto dobija 12-ca, dal pozadi ili napred. I dodaj jos jednu 12-cu i imas sasvim dobro hladnjenje.
nisam siguran kakva je razlika, znam samo da 534 lite verzija znaci da ne dobijas one led diodice ili svetleci kuler, posto ne znam tacno kako se ono javlja. u svekom slucaju, nemas ono plavo svetlo napred, a dobijas samo jedan kuler... posto je kavez rotiran za 90 stepeni, ima prostora za graficku... e sad, ako bi mi neko pozajmio 5970, bicu rad da probam moze li i ona da se spakuje unutra...:D
Nikolas asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda, f2 hd154ui
:: :: Mozda greshim, ali mislim da se 534+ isporuchuje sa prednjim i zadnjim kulerom, a ima mogućnost da nakači još jedan sa strane :: :: Što se materijala tiče, ne razumem se baš, ali se nadam da bi to kućište moglo da bude dobar izbor u ovoj situaciji :: :: http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=2 :: :: Ovo bi trebalo da bude to, samo da li mislite da bi malo glomaznije grafike mogle da se spakuju tu?
Pa ako sa njime rukuje kao sa cekicem onda mora da cangrlja.Ja ga imam i super mi radi.Dve 12 -ce napred i nazad, i masina propisno ohladjena.Jedini problem je cena .Posto je dosta nisaka svi misle da je sranje od kucista ali u stvari je sasvim druga prica.To znaju oni koji ga imaju i koji sa njim normalno rukuju...
TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO
:: Elite je sasvim OK, ja ga imam u jednom racunaru (Elite 332). Lepo kuciste i solidno za te pare, mada imaj u vidu da mu kvalitet nije jaca strana - oce to da malo zveci i drnda. Dobija se 12-ca pozadi. :: Pogledaj i Xigmatek Asgard, isto 30-35 evra, sasvim solidno kuciste za te pare, a cini mi se da se isto dobija 12-ca, dal pozadi ili napred. I dodaj jos jednu 12-cu i imas sasvim dobro hladnjenje. :: :: ::
Vrlo lepo, a i očigledno ima kamaru mesta za kulere. Šteta što nisam uspeo da nadjem neki review, ako možeš, pusti neki link. A chini mi se da prozirna stranica onemogućava montiranje dodatna 2 kulera, kako piše na sajtu. Dakle, što se drugara tiče, jedino što on hoće je da dohvati kućište i da ne brine, daje 5 hiljada i to je to. Na meni je ceo izbor kao i odgovornost posle nabavke istog. :-)
Odlučio se za element T ili THERMALTAKE M5 VJ2000bns, barem shto se dizajna tiče.
Sad, ne mogu da nadjem neki review koji se tiče ovog drugog kućišta, tako da molim da mi pomognete oko izbora, cene su kud i kamo slične, ali nisam siguran u kvalitet.
Takođe, zna li neko nešto o antec three hundred kućištu?
Za navedene pare ~5000 bi mogao da nadje CM C-5 koje je vise nego pristojno za tu kintu, naravno pod uslovom da ga nadje bez napajanja posto nasi preprodavci uglavnom nude to kuciste sa napajanjem.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.