Prvo pozdrav svima, zelim da se obratim svima koji imaju ili imaju neku preporuku da mi daju u vezi igrackog misa ili mozda nesto jaceg misa. Ustvari trazim da bude otprilike od 2000-3000din ali sto bolja osetljivost, perfomanse. Moram reci da 80% igara koje igra su FPS i to najcesce cs 1.6. Pozdrav
danas sam kupio A4 TECH XL-747H mis i ne da je dobar nego je perfektan, naravno za cenu od 2000 din. Laserski je, ima tegice za podesavanje tezine, DPI od 600-3200... Po meni nesto daleko najbolje sto moze da se kupi za te pare.
Koliko sam cuo od nekih ljudi ovde batale brzo A4 Tech, ali ja vidim u nekoj igraonici, drze A4 Tech misevi duzi vremenski period, gde su dobar deo dana pod stalnom torturom, ja licno imam A4 Tech X7 748 misa i radi za sve pare, platio sam ga oko 1650 dinara :) i ima tegice :).
Nemas boljeg misa. kupi nekog misa iz serije X7 Oscar, inace si imao ovde da procitas sve i svasta o toj temi, ne razumem da te mrzi. Kupi neki X7 Oscar i ne misli. Ne bacaj pare na logitec kad nema potrebe, jer ovaj brend nudi iste performanse i kvalitet za mnogo manje para. Najinovativnija firma na svetu, celi timovi rade i ulazu u inovacije, i u nove patente. Mnoge firme placaju i dan danas patente firme a4tech, npr, Logitec i Microsoft, i to je razlog ovako niske cene vrhunskih proizvoda. Sve je isto u unutrasnjosti s tim da A4 tech nudi bolju ergonomiju. Pozdrav
Intel Q6600. CM Hyper TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS ATI HD 5770, 1Gb, GDDR5
Performanse i kvalitet A4tech samo sanja da nudi na istom nivou. Nije taj XL los za 1600-2000 dinara, ali stvarno porediti bilo koji A4tech sa recimo G9 je apsurd kompletan.
A to da su najinovativnija firma na svetu je prica za malu (retardiranu) decu... Ako pogledas unazad 10 godina, nisu nijednu jedinu inovaciju napravili. Scroll tockic? Ok, jedan patent, ali tu se prica zavrsava... __________________ Scourge of PCBerza
:: Ne bacaj pare na logitec kad nema potrebe, jer ovaj brend nudi iste performanse i kvalitet za mnogo manje para. Najinovativnija firma na svetu, celi timovi rade i ulazu u inovacije, i u nove patente. Mnoge firme placaju i dan danas patente firme a4tech, npr, Logitec i Microsoft, i to je razlog ovako niske cene vrhunskih proizvoda :: Sve je isto u unutrasnjosti s tim da A4 tech nudi bolju ergonomiju :: Pozdra :: :: Intel Q6600. CM Hyper TX3 :: Asus P5QL-E :: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz :: HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS :: ATI HD 5770, 1Gb, GDDR5 :: :: :: ::
A4 Tech u sustini nije los. Imam jednog kuci, zavrsava mi posao odlicno, a platio sam ga citavih 1200 din. Model je X-710FS. Vec godinu i po dana radi perfektno.
Logitech je Logitech, smesno je poredjivati A4 sa njim.
@Daum jesi li ti imao barem jednog A4 tech misa ? Naravno postoji razlika izmedju skupljih Logitech miseva i A4 Tech-a. Ali do 2500-3000 dinara, kupovati Logitech ili Razer to je cista glupost. Razer Salmosa je los mis za gaming, evo zasto, nije neki visok DPI + nema NIJEDAN dodatni taster, sto u CS-u moze da koristi i to dobro za neki macro, ovaj MX 518 moze da prodje, ali mi vise lici na multimedijalni nego gamerski mis, ako hoce da kupi pravi gamerski mis mora on da se ispruzi i to dobro :).
Prvo da kazem odma da se se zlazem da Salmosa nije dobar mis.
Drugo, visok DPI nema apsolutno veze nisacim(performanse misa, pouzdanost, preciznost) a u cs-u 99% ljudi ne koristi nista osim levi-desni klik skrol i taster skrola...
Trece ne znam sta za vas znaci da se neko ispruzi, ali po meni 3200din za SteelSeries KINZU nije puno novca a bolji je od mnooogo skupljih miseva.
P.S. ja sam per nekih mesec dana poklonio ortaku X-750BF, realno u ruci se oseti da je A4Tech, meni to smeta, vama mladim gejmerima koji niste navikli na neki drugi stnadrad je i ovo dobro i tu nema nista lose.
Fermi - An EPIC Fail
:: @Daum jesi li ti imao barem jednog A4 tech misa ? Naravno postoji razlika izmedju skupljih Logitech miseva i A4 Tech-a. Ali do 2500-3000 dinara, kupovati Logitech ili Razer to je cista glupost. Razer Salmosa je los mis za gaming, evo zasto, nije neki visok DPI + nema NIJEDAN dodatni taster, sto u CS-u moze da koristi i to dobro za neki macro, ovaj MX 518 moze da prodje, ali mi vise lici na multimedijalni nego gamerski mis, ako hoce da kupi pravi gamerski mis mora on da se ispruzi i to dobro :) :: :: Pozdrav!
Visok DPI ti apsolutno nista ne znaci. Moj MX Performance ima 1500DPI i sa njim dominiram u COD MW2...
Probao sam taj XL mis kod drugara, i izgleda tacno onako koliko kosta... __________________ Scourge of PCBerza
:: @Daum jesi li ti imao barem jednog A4 tech misa ? Naravno postoji razlika izmedju skupljih Logitech miseva i A4 Tech-a. Ali do 2500-3000 dinara, kupovati Logitech ili Razer to je cista glupost. Razer Salmosa je los mis za gaming, evo zasto, nije neki visok DPI + nema NIJEDAN dodatni taster, sto u CS-u moze da koristi i to dobro za neki macro, ovaj MX 518 moze da prodje, ali mi vise lici na multimedijalni nego gamerski mis, ako hoce da kupi pravi gamerski mis mora on da se ispruzi i to dobro :) :: :: Pozdrav!
Visok DPI ne znaci nista???? Onda ni jedan od vas nije video pravog gaming-a..Bre kad pocnu da se guzvaju brze scene kada nekad i FPS malo opadne tad DPI dolazi do izrazaja i sa misem koji ima slabiji odziv (brzinu) tesko je igrati.. Evo primer..Jel neko igrao Dark Void?Ako jeste zna koliko treba imati brz mis za upravljanje kada letis!Sa sporim misem mozes da se heftas,mozes da igras ali da vrtis mis ko budala ! Ovo govorim cisto iz iskustva,brzina misa me uopste ne lozi ali kazem da se brzi misevi ne prave dzaba..Inace u vecini slucajeva smanjujem DPI jer mi je prebrzo za upravljanje ali i to sve zavisi i od engine-a igre i od graficke karte koju imas-kompletan gaming zavisi od toga..Generalno brz mis moze samo da pomogne ne da odmogne i nebi se slozio da ne sluzi nicemu!
:: Visok DPI ne znaci nista??? :: Onda ni jedan od vas nije video pravog gaming-a..Bre kad pocnu da se guzvaju brze scene kada nekad i FPS malo opadne tad DPI dolazi do izrazaja i sa misem koji ima slabiji odziv (brzinu) tesko je igrati. :: Evo primer..Jel neko igrao Dark Void?Ako jeste zna koliko treba imati brz mis za upravljanje kada letis!Sa sporim misem mozes da se heftas,mozes da igras ali da vrtis mis ko budala :: Ovo govorim cisto iz iskustva,brzina misa me uopste ne lozi ali kazem da se brzi misevi ne prave dzaba..Inace u vecini slucajeva smanjujem DPI jer mi je prebrzo za upravljanje ali i to sve zavisi i od engine-a igre i od graficke karte koju imas-kompletan gaming zavisi od toga..Generalno brz mis moze samo da pomogne ne da odmogne i nebi se slozio da ne sluzi nicemu :: :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: ::
taj ko kaze da dpi nema veze sa gamingom, preciznoscu u pucacinama online, taj nema pojma o tome jer da ima ne bi nikad lupio takvu glupost..
neka uzme obican opticki onda ako nema veze pa neka igre neko vreme pa nek se onda vrati na aserski sa velikim dpi-jem pa ce sam shvatiti ogromnu razliku!!!!!!!!!!!
:: Kakve veze ima DPI sa brzinom? A joj :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: 8====D ~ ~ ~ :: :: :: :: Visok DPI ne znaci nista??? :: :: Onda ni jedan od vas nije video pravog gaming-a..Bre kad pocnu da se guzvaju brze scene kada nekad i FPS malo opadne tad DPI dolazi do izrazaja i sa misem koji ima slabiji odziv (brzinu) tesko je igrati. :: :: Evo primer..Jel neko igrao Dark Void?Ako jeste zna koliko treba imati brz mis za upravljanje kada letis!Sa sporim misem mozes da se heftas,mozes da igras ali da vrtis mis ko budala :: :: Ovo govorim cisto iz iskustva,brzina misa me uopste ne lozi ali kazem da se brzi misevi ne prave dzaba..Inace u vecini slucajeva smanjujem DPI jer mi je prebrzo za upravljanje ali i to sve zavisi i od engine-a igre i od graficke karte koju imas-kompletan gaming zavisi od toga..Generalno brz mis moze samo da pomogne ne da odmogne i nebi se slozio da ne sluzi nicemu :: :: :: :: :: :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: :: GTX295 The Best Vantage Score :: :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: :: :: ::
DPI jedna od najbitnijih stvari sto se tice gaminga !!! DPI ne sluzi da se ubrza mis, sluzi za preciznost, objasnjeno je vise puta ali dzaba, kad se ne cita, jer svi znaju sve i onda je to nepotrebno. A4tech, sasvim iste delove ima kao preskupi logitec. Samo sto je u cenovnom rangu do 3000 bolji od svakog Logiteca, jer ovi na nizim cenama ubacaju skart, pa se stalno kvare, tako da ako hoces Logitec mora da das 50 eu, da vredi nesto. A unutra je kvalitet isti kao kod mnogo jeftinijih A4tech. Tegovi, vrlo bitna stavka za gaming. Nije svako isti i ne moze svako da ima osecaj sa misem kao pero, i sa misem koji ima opterecenje. Sa misem bez tegova nemas osecaj pa kursor leti preko ekrana, drugim recima nemas preciznost. I sad ce neko da mi kaze da je bolji Logitec do 3000 din.??? Nema opterecenje , slaba rezolucija a 3 hiljadarke???? Sampionska Svedska ekipa , koristi upravo A4 Tech,a ne Logitec, pa ko kaze da ne valja ova firma sam se zakopava. Pozdrav Intel Q6600. CM Hyper TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS ATI HD 5770, 1Gb, GDDR5
PROBAJ TI DA NAMESTIS SENSITIVITY SA MISEM OD 7500DPI!?
Nemoj te pricati nesto ako ne shvatate u praksi...
Jedan mx518, jedan intelli imaju OPTIKU!!!!ne laser nego OPTIKU!!!
da li ovde neko razume razliku izmedju lasera i optike?i 800 i 5200DPI?
Deco moja, koliko sam ja miseva imao u rukama, na moju nesrecu mnogo sam se lozio na CS i igrao ga 9 godina...baceno vreme
Brzina nije preciznost, samo vi `gejmeri` kao ovaj 19 godisnji decko to ne shvatate...
Prezizan mis je kad je pokret tecan i odziv sto bolji, kad se ne zaglupi pri naglim pokretima NIKOM NE TREBA DA AKO POMERISH MISA 1CM ON NA EKRANU OKRENE 4 KRUGA OKO SVOJE OSE!!!!
TO JE DPI U PRAKSI A KOME TREBA TEOrIJA NEKA CITA WIKIPEDIU
Vec preko 2000DPI sens ne moze normalno da se podesava i postaje preosetljiv sto pravim gejmerima ne ide u korist.
Deco ako neko citira moj prethodi post neka podeblja gde sam napisao brzina misa?!
Pro gejmeri ne igraju da na najmanji pokret misa ti odradis okret 180C....ne smao pro gejmeri ja ne znam coveka koji tako igra
Dakle ostaje pri onom sto sam rekao, nabudzeni laserski mis od 5000DPI je smesan naspram nekog savrseno izbalansiranog optickog(ili laserskog) ili laserskog sa manjim DPI-em ali boljim odzivom i vecom ucestaloscu.
Ne zivite u zabludi da ako kupite svetleci mis sa 10 pomocnih tastera i DPI-em od 7500 ce te se igrati bolje nego ja na inlelli-u ili neko na mx518 i slicnim, naprotiv situacijaje obrnuta...to ko shvati i razume onjepravi gejmer.
@daum to sto ti dominiras je do tvog skill-a, a to je za neku drugu temu.
@gliga79 ti razumes donekle materiju, ali ovde je iskljucio rec o DPI-u, a ne o akceleraciji, linearnom pomeranju misa, eksponencijalnom, klizacima, tegicima, brzim - sporim podlogama...ako pricamo o svemu tome mozemo do sutra
Fermi - An EPIC Fail
:: :: :: :: taj ko kaze da dpi nema veze sa gamingom, preciznoscu u pucacinama online, taj nema pojma o tome jer da ima ne bi nikad lupio takvu glupost. :: :: neka uzme obican opticki onda ako nema veze pa neka igre neko vreme pa nek se onda vrati na aserski sa velikim dpi-jem pa ce sam shvatiti ogromnu razliku!!!!!!!!!!!
i to je tako. Sto veci DPI, veca preciznost misa(ne brzina) ko razume razume , ko ne razume zao mi je. Covek je lepo objasnio u nekoj temi, ali to ne vredi svakome, cak je i slike postavljao. A ja da ponavljam ne pada mi napamet.
Intel Q6600. CM Hyper TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS ATI HD 5770, 1Gb, GDDR5
@Gliga Trebao si da uz to preciznost stavis u zagradi odziv cisto da se zna na sta se misli jer se zato i mesa kada se kaze da manji ili veci DPI nema uticaj u gaming-u a ima..Mis ima veci odziv,znaci precizniji je..
A ovo sto je Dautovic rekao za Daumov mis da je njegov skill ne stoji prica bas u potpunosti tako.Upravo je sada tu prica koju je rekao za preciznost misa..MX Performance Mouse je tako podesen da je izuzetno precizan za rad zbog tehnologije koju koristi..Tako da i sa tih 1500dpi igra mnogo lagodnije neko sa nekim misem koji ima vise DPI-a.
Bra`o istina je, nije svuda isto 1500DPI, tj jeste isto ali nisu svi misevi sa 1500dpi isto kvalitetni, tj precizni...a to pravi razliku u kvalitetu...
Fermi - An EPIC Fail
:: A ovo sto je Dautovic rekao za Daumov mis da je njegov skill ne stoji prica bas u potpunosti tako.Upravo je sada tu prica koju je rekao za preciznost misa..MX Performance Mouse je tako podesen da je izuzetno precizan za rad zbog tehnologije koju koristi..Tako da i sa tih 1500dpi igra mnogo lagodnije neko sa nekim misem koji ima vise DPI-a :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: ::
Kod miša je bitan kakav je laser, i ništa drugo. DPI je naravno bitan, ali šta će ti na primer 5000 DPI na nekom nepreciznom mišu. Znači, samo laser. Što preciznije, bolje.
DPI - Dots per inch.
@dautovic: Druže, koje si god.? U nekoj temi si rekao da imaš 17 god. Nisam siguran, čini mi se.
Ili u zargonu, cimnes misa u jednu stranu a on zaglupi tj umesto u stranu on se zarotira na gore...
Fermi - An EPIC Fail
:: Kod miša je bitan kakav je laser, i ništa drugo. DPI je naravno bitan, ali šta će ti na primer 5000 DPI na nekom nepreciznom mišu. Znači, samo laser. Što preciznije, bolje :: :: DPI - Dots per inch :: :: @dautovic :: Druže, koje si god.? U nekoj temi si rekao da imaš 17 god. Nisam siguran, čini mi se :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: ::
Odziv i preciznost su dve razlicite stvari. Odziv ili ti Response time, nikakve veze nema sa DPI. Vidim da se ne shvataju i mesaju neke stvari tako da mogu samo da preporucim tekst u kome je objasnio (mislim Ocz), sve ima lepo objasnjeno i cak slikovito prikazano. Potrudite se malo pronadjite. Iskljucujem se jer vidim da se tezi ka svadji, a to mi nije cilj. Pozdrav Intel Q6600. CM Hyper TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS ATI HD 5770, 1Gb, GDDR5
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.