Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
PCI-E to USB???
STRANA 1 OD 1
Plamen PCI-E to USB??? 03.03.2010. 11:34 T24984

status: user
broj poruka: 2836
Na ploca imam 2 PCI Slota, i oba su popunjena. E sad, trebam da nakacim firewire zbog kamere ali nemam gde. Da li postoji konverter, tj da li mogu pomocu njega da nakacim firewire na usb, znate na sta mislim? Sa jedne strane USB, a na drugoj PCI prikljuca. Ako postoji koja je okvirna cena i da li se razlikuje brzina prenosa u odnosu na pci?

Da li meni ovo treba:

http://www.dansdata.com/usbadapt.htm
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Plamen re 03.03.2010. 19:40 #193551

Nek mi neko odgovori ako zna da li postoji ovako i nesto i gde ima da se kupi!

Snoopy- - 03.03.2010. 19:44 #193554

broj poruka: 6083
Pa onda to nije PCI to USB nego obratno. Brzinu mozes da dobijes onoliku koliku USB max podrzava. To i sam znas. Ne, ono gore sto si naveo ti ne treba u ovom slucaju. Ali moze da bude korisna stvarchica

Neces takvu stvar da nadjes...
Plamen Re: - 03.03.2010. 19:49 #193556

Kontam te. Treba mi PCI to USB... U onom tekstu pise da moze i firewire, mada mi tu nesto cudno... Ne znam sta da radim, a nemam nijedan prazan slot.. Da li postoji neko drugo resenje?

:: Pa onda to nije PCI to USB nego obratno. Brzinu mozes da dobijes onoliku koliku USB max podrzava. To i sam znas. Ne, ono gore sto si naveo ti ne treba u ovom slucaju. Ali moze da bude korisna stvarchic
::
:: Neces takvu stvar da nadjes...
Snoopy- - 03.03.2010. 21:16 #193576

Ne kontam kako ti i dalje treba PCI to USB? Kazes oba PCI ti popunjena, sto znaci da ti ne treba da konvertujes jedan PCI slot pa u nesto sta god ti treba, nego hoces da `udenes nesto u USB, pa da to ima izlaz sa PCI slotom? Jel to mislis? Jedino i krajnje resenje ako ti fali PCI slot je da promenis plocu... Mada, ne znam koliko cesto koristis kameru, ali iscupaj jedan uredjaj iz PCI pa ga pozajmi na kratko.
Plamen re 03.03.2010. 21:39 #193585

Hehehe... Ti bash ne kapirash, ima 2 varijante:

USB to PCI ( to ti je ona kartica ubacish u PCI i dobijesh 4usb-a)
PCI to USB ( to ti je konverter koji ubacis u usb a na drugom kraju posti PCI prikljucak) - e to meni treba

Bash sam gledao prilikom kupovine da imam 3 pci slota, i na kraju nisu imali tu plocu sto sam ja hteo i uzeo ovu... Ne koristim cesto kameru, ali me mrzi da vadim neku pci karticu (koristi wireless i tv-karticu, trebam sa jednem da vatim kabli od antene, sto i nije tako lako a sa druge koaskijalni kabl koji sam lepo namestio da nema snega)... itd

Lepo pitaj jel ima to kod nas da se kupi?

Snoopy- - 03.03.2010. 21:50 #193591

Hehehe... mislim da sam bas ja taj koji kontam. Lepo i kazes: `konverter koji ubacis u usb a na drugom kraju posti PCI prikljucak`- znaci prvo ide USB pa do PCI (ovo do na engleskom se kaze `to`). PCI to USB je upravo ovo pod broj 1 sto si naveo.
Bilo kako bilo, razumem sta ti treba, i nesto sam trazio i kazu da postoji, ali da je mnogo sporije i dosta skupo, tako da ti se vise isplati da kupis jos jednu plocu. Znaci, nazalost nema.
Nego, cekaj malo, tebi ustvari treba samo firewire ulaz? Pa zar nije lakse da na usb nakacis adapter direkt na firewire ako ga nemas integrisan na ploci, nego usb, pa pci, pa firewire?
Plamen re 03.03.2010. 21:59 #193596

Ma nije ni vazno, uglavnom na netu pise da se USB TO PCI zove kartica koja se ubacuje u pci i dobija se usb...

Pa firewire vec imam... Ali ako ne postoji mogucnost moze i da direktno iz usb-a firewire...

Nigde nisam video to, koliko kosta?

Snoopy- - 03.03.2010. 22:13 #193606

Pa u cemu je problem ako vec imas FW? Nisam video kod nas gde ima, nisam imao vremena da pogledam. Kad nadjem nesto javicu ti

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs