Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Potreban driver za stampac hp laserjet 3150!
STRANA 1 OD 1
bojke1 Potreban driver za stampac hp laserjet 3150! 28.02.2010. 16:27 T24923

status: user
broj poruka: 479
Evo muku mucim posto nikako ne mogu da nadjem driver za stampac.
Model je HP LASERJET 3150.
Operativni sistem je xp profesional.Inace stampac je drugarov.Bio sam na sajtu hp-a i tamo ima samo da se skine neki file koji je velicine 250 kb,i nista drugo.Inace drugar nije dobio instalacioni cd pa sad muku mucimo oko instalacije.
Bio bi nam potreban neki link odakle provereno mozemo skinuti driver za ovaj stampac ili ako neko zna da li mozda od nekog drugog modela pase driver pa da ga skinemo.
Svaka preporuka dobrodosla.
Pozdrav.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gang1978 evo probaj ovde 28.02.2010. 16:31 #192801

broj poruka: 1661

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareDescription.jsp?lang=en&cc=us&prodTypeId=18972&prodSeriesId=24353&prodNameId=19525&swEnvOID=228&swLang=8&mode=2&taskId=135&swItem=lj628en

TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO

bojke1 evo probaj ovde 28.02.2010. 16:43 #192803

Pa odatle sam ga i skinuo ali on je samo 255 kb i ako je to uopste driver ja ne znam kako se to instalira.Pa ako moze neka pomoc.

gang1978 Re: evo probaj ovde 28.02.2010. 17:21 #192808

broj poruka: 1661
Pa pomogao bih ti al ja imam w7 pa neznam dali radi i kao ide procedura skidanja,verovatno kad skines taj fajl od 256kb i kad kliknes na njega krece skidanje jer i meni je sumnjivo da je celi drajver 256 kb..probaj pa javi ..evo imas i ovde pa probaj mozda onaj ne radi

e da verovatno ces morati prvo da instaliras drajver pa tek onda da nakacis stampac

http://www.nodevice.com/driver/LaserJet_3150_/get29404.html

TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO

::
:: Pa odatle sam ga i skinuo ali on je samo 255 kb i ako je to uopste driver ja ne znam kako se to instalira.Pa ako moze neka pomoc
mslavko82 28.02.2010. 17:38 #192810

broj poruka: 721
Pa ako malo proguglas videces koliko se ljudi pati sa drajverima za LaserJet 3100/3150. To je all-in-one, znaci i stampac i skener zajedno, zar ne? A oni nikad nisu okacili drajvere i potreban softver na sajt, nego su ostavili mogucnost kupcima da naruce cd (?!?) ili tako nesto. Tek su posle godinu dana okacili te drajvere na sajt - a kakvi su bolje da ih nisu ni stavljali.
Bilo kako bilo, skini tih 255 kb, to bi trebalo da bude exe fajl koji ce traziti neki folder gde da se raspakuje. U folderu bi trebalo da bude setup koji mozes da pokrenes i instaliras stampac. Ako toga nema, prikljuci stampac, Win ce da ga detektuje i kad pita gde da trazi drajvere uputi ga na taj folder, trebalo bi da radi... To su drajveri valjda za stampac, a za taj skener... boga pitaj :(
Hoce oni tako ponekad da `zaborave` na drajvere. Ko sisa korisnike, nek se snadju... A ja ljudima posle kad kazem da nikad ne bi kupio HP oni me cudno gledaju :)

Stripy Re 28.02.2010. 17:40 #192813

broj poruka: 4163
To je .exe fajl. Procedura je sledeća: štampač uključen u struju, power dugme na on. NE vezivati ga na usb port. Startuj fajl koji si skinuo. Tražiće ti ono standardno next next bla bla sve mu to lepo izrokaj i kada ti prijavi da traži štampač ili da isti uključiš ubaci ga na bilo koji usb. Program će detektovati štampač, finiš i gotovo.

Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde

bojke1 Re 28.02.2010. 18:34 #192823

Probao sam kako ste rekli i kaze da je sve instalirano ali nece da krene da stampa.Upali zelenu lampicu i posle desetak sekundi ugasi se zelena lampica i upali zuta i tako stoji.Drugar je zvao kolegu sa posla od koga je i kupio stampac i doci ce sutra da mu to podesi.Hvala svima na pomoci.Videcemo sta ce biti sutra kad mu dodje kolega sa posla.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs