Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Cudno ponasanje napajanja
STRANA 1 OD 1
Tia Cudno ponasanje napajanja 27.02.2010. 09:29 T24896

status: user
broj poruka: 37
Pozdrav!

Imam moguci problem sa napajanjem. Zamenjeno je staro nakon klasicne price - ma nije napajanje, to ti je .... , pa dobro ajde da pogledmo itd pa posle tacno 30 dana ipak jeste napajanje, al nemamo tvoje imamo ovo. Chieftec APS 750 C.

Radi normalno jedan dan, ali sinoc sledeca pojava - ugasio se racunar, kad cuje se nesto. Pipnem otpozadi, kad fan i dalje vrti, lepo se oseca vazduh kao kada normalno radi, samo sporije. Posle jedno minut, flipnem prekidac na napajanju i fan stane. o.O Jel` moguce da se vrti kao zbog hladjenja i posle SD-a? Ako da, onda bi verovatno trebao sam da stane posle nekog vremene, tj ako nece, nesto cenim da je maticna? Hvala!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dragg re 27.02.2010. 10:24 #192452

broj poruka: 2270
Da, čuo sam da se neka napajanja tako ponašaju i trebalo bi da stane samo posle par minuta. Pa, probaj i vidi dal će da stane.

milanml Da, da, da... 27.02.2010. 10:37 #192454

broj poruka: 158

Tako je podeseno, bez obzira koliko je bilo optereceno u radu, a ti tvog chieftec-a neces ni podmlaciti nikada u zivotu, a kamoli da ga zaznojis da bi se po iskljucenju `dodatno` hladio. Meni CFT 650W 14cs i kada je u sobi 30 C, na dodir je ledeno kao stena, a nakaceno je podosta potrosaca. Ne brini se to je mazga koja moze dosta da povuce.

POZZ!

MACHINE Re: Cudno ponasanje napajanja 27.02.2010. 11:39 #192461

broj poruka: 5704
Curo, pojasni malo pricu (koje komponente). Meni ovo smrdi na plocu.

:: Pozdrav
::
:: Imam moguci problem sa napajanjem. Zamenjeno je staro nakon klasicne price - ma nije napajanje, to ti je .... , pa dobro ajde da pogledmo itd pa posle tacno 30 dana ipak jeste napajanje, al nemamo tvoje imamo ovo. Chieftec APS 750 C
:: Radi normalno jedan dan, ali sinoc sledeca pojava - ugasio se racunar, kad cuje se nesto. Pipnem otpozadi, kad fan i dalje vrti, lepo se oseca vazduh kao kada normalno radi, samo sporije. Posle jedno minut, flipnem prekidac na napajanju i fan stane. o.O Jel` moguce da se vrti kao zbog hladjenja i posle SD-a? Ako da, onda bi verovatno trebao sam da stane posle nekog vremene, tj ako nece, nesto cenim da je maticna? Hvala!
Tia Re: Re: Cudno ponasanje napajanja 27.02.2010. 12:44 #192475

:: Curo, pojasni malo pricu (koje komponente). Meni ovo smrdi na plocu

Phenom II 940 BE
ASUS M4A79
ASUS 4850
4GB RAM Kingston HyperX
2 HD-a, 2 optike

Jutros, vrteo je fan jedno 20tak sec i stao sam ali sinoc posle minut dva sam ga ja iskljucila, stao je tek kad sam flipnula onaj switch na napajanju.

Nije da se ne zagreva, kad ga pipnem otpozadi topao je,pa ovo odozgo ladan kao stena definitivno ne vazi. Ja jos nisam ni pokrenula nesto prakticno, radi samo FF.
maleevic reee 27.02.2010. 16:14 #192542

broj poruka: 345
Dobro napajanje su ti prodali :)
Radi i cuti...
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Tia ... 27.02.2010. 18:28 #192581

Hmm, da ... ali sad piste zvucnici kad se odvrnu malo jace, piste sluske takodje, cuju se zvuci iz njih kad se skroluje strana .. uh oh. Dobicu nervni slom...

MACHINE Re: ... 27.02.2010. 19:07 #192593

Da li ti je iskljucen mikrofon (dugme i mute u kontrolnoj tabli)?

Zamenjeno napajanje i opet zeza? Ako je to slucaj onda sumnjati na plocu...bez obzira sto je to potpisao Asus ili naprosto nisu dobro asemblirali masinu. Ja bih to sve rasturio na delove i ponovo sklopio, flashovao nove verzije softvera za ROMove i onda stavio OS iznova pa tek onda propustio kroz testove opterecenja...znam da ti to ne mozes jer nemas iskustva, ali je to najbolja ideja (ali da to uradi neko ko zna sta radi i ko se time bavio duzi niz godina). Takodje, moras imati uzemljenu uticnicu i pozeljno je da imas surge arrest protector produzni kabl

Ovako ti ne mogu vise pomoci...

:: Hmm, da ... ali sad piste zvucnici kad se odvrnu malo jace, piste sluske takodje, cuju se zvuci iz njih kad se skroluje strana .. uh oh. Dobicu nervni slom..
Tia ... 27.02.2010. 19:40 #192598

Sto se tice uticnice i surge arrest p. kabla tu sam ok.

Sto se tice svega ostalog - pa kao sve je to odradio jedan moj ortak koji bi trebalo da zna sta radi, mislim na sastavljanje masine, ali problemi na sve strane odkako je ta prica krenula.

Da, novo napajanje, tj. zamenjeno jer je i prvo bilo potpuno novo pea je riknulo - pregrevalo se kao ludo, posle samo mesec dana. U svakom slucaju hvala!
MACHINE Re: ... 27.02.2010. 19:50 #192602

Cim vidim rec `PA` ispred nekog tvrdjenja, u tvom slucaju: `pa kao sve je to odradio jedan moj...` ne uliva mi nimalo poverenja i obicno se najezim na slicne sentence, a pomalo mi i pripadne muka :P u danasnje vreme malo kome verujem :))) dakle, JEDINI ispravan nacin je u sledecim koracima (PAZLJIVO):

1. kompletno rastavljanje
2. montaza (provera kontakata, zamena paste...)
3. flashovanje novog BIOSa ploce i firmwarea rezaca
4. instalacija recimo WinXP SP3 i/ili Win7 x64 final/RTM
5. ubacivanje novih drivera
6. podesavanje OSa
7. komplexan proces testiranja svake komponente ponaosob kao i kompletnog sistema u stanju burn-in/stress test svih komponenti zajedno (specijalizovanim programima i alatima)

meni za to treba par dana, jer testovi moraju da traju jer su greske/kvarovi cesto vremenski zahtevne i ne prate nikakve statisticke raspodele. Ako posle toga ne radi testovi ce baciti svetlo usmnje na neku od komponenti, ako pak sve radi...znas gde je bio problem .)

:: Sto se tice uticnice i surge arrest p. kabla tu sam ok
:: Sto se tice svega ostalog - pa kao sve je to odradio jedan moj ortak koji bi trebalo da zna sta radi, mislim na sastavljanje masine, ali problemi na sve strane odkako je ta prica krenula.
:: Da, novo napajanje, tj. zamenjeno jer je i prvo bilo potpuno novo pea je riknulo - pregrevalo se kao ludo, posle samo mesec dana. U svakom slucaju hvala!
Tia .... 27.02.2010. 20:01 #192605

Poslala sam ti poruku!
MACHINE Re: .... 27.02.2010. 20:10 #192614

Blago meni... :P

:: Poslala sam ti poruku
philaemos ... 27.02.2010. 20:10 #192615

broj poruka: 2743
U zvucnicima ako ti se cuje pomeranje misa i slicno problem je integrisana zvucna, tako se meni ponasala Asus A7V8X-X pre nego da joj rikne zvucna.

To sto vent duva na napajanju je potpuno normalno kod novih napajanja, neka tako rade da bi se kao ohladile komponente posle gasenja racunara zbog duzeg trajanja istih.

Demon to some. Angel to others.

gliga79 Tia 27.02.2010. 20:12 #192616

broj poruka: 4641
Znam i ja kvalitetno da opravim sistem :)))))

Intel Q6600. CM Hyper TX3
Asus P5QL-E
Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS
ATI HD 5770, 1Gb, GDDR5

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs