Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Treba mi pomoć oko izbora fiskalne kase
STRANA 1 OD 1
Stripy Treba mi pomoć oko izbora fiskalne kase 26.02.2010. 21:30 T24879

status: user
broj poruka: 4163
Hoću da kupim novu fiskalnu kasu za servis. Dakle treba mi predlog koju i gde da kupim i pritom treba i da je fiskalizujem (Bg). Idealno bi bilo neko jeftinije rešenje pošto ću imati maximalno 100tinak stavki koje će da se kucaju. Svaki dobar savet dobrodošao...

Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
doca80 kasa 26.02.2010. 21:46 #192313

broj poruka: 3053
ja ti mogu samo reci koja kasa se meni i mojim prijateljima pokazala kao odlicna za neku osrednju cifru. GALEB mp55,nema sta nisu prosle u mojoj radnji i radnjama mojih poznanika,godine njakanja najgoreg i sve do jedne i dan danas rade... za ostalo ce ti neko drugi vec reci nesto vise...

KLIN(KA) SE KLIN(K)OM IZBIJA

VMARC NAJJEFTINIJA I NOVA 26.02.2010. 21:55 #192317

broj poruka: 9420
Baby BM

Daum ... 26.02.2010. 21:58 #192318

broj poruka: 12794
Proveri mail...

Imas specifikacije uredjaja na onom linku...

imarkovic > servispc 26.02.2010. 21:59 #192319

broj poruka: 18996
slazem se sa docom da je MP55 ubedljivo najbolja GALEB kasa, radio sam sa fiskalnim kasama 4god., najvise smo imali reklamacija i popravki za onu malu kasicu MP5000, to nemoj nikako da uzimas, ako ti je MP55 previse skupa (i jeste), imas drugu varijantu, a to je printer FP550, koji treba da ide na kompjuter, pa preko softvera da stampas racune, on je dosta jeftiniji, ali ti treba PC, jer nema tastaturu.. uz to sve ide i obavezno GPRS, koji je takodje skup, ali mora se jbg, samo ne znam kakav ce ti domet biti, obzirom da si ispod zemlje, ako trojka ima domet, ne bi trebalo da bude problem.. S druge strane, ja bih gledao da uzmem SHARP kasu i GPRS Siemens, oni su jeftiniji od Galeba, sad ne znam tacno da li su kvalitetniji, ali mi tako deluju..

Daum Re: > servispc 26.02.2010. 22:04 #192321

broj poruka: 12794
Ja sam coveku bas ponudio na mail polovnu/nekoriscenu MP-55 :D

:: slazem se sa docom da je MP55 ubedljivo najbolja GALEB kasa, radio sam sa fiskalnim kasama 4god., najvise smo imali reklamacija i popravki za onu malu kasicu MP5000, to nemoj nikako da uzimas, ako ti je MP55 previse skupa (i jeste), imas drugu varijantu, a to je printer FP550, koji treba da ide na kompjuter, pa preko softvera da stampas racune, on je dosta jeftiniji, ali ti treba PC, jer nema tastaturu.. uz to sve ide i obavezno GPRS, koji je takodje skup, ali mora se jbg, samo ne znam kakav ce ti domet biti, obzirom da si ispod zemlje, ako trojka ima domet, ne bi trebalo da bude problem.. S druge strane, ja bih gledao da uzmem SHARP kasu i GPRS Siemens, oni su jeftiniji od Galeba, sad ne znam tacno da li su kvalitetniji, ali mi tako deluju.
::
Stripy Re 26.02.2010. 22:12 #192323

@daum
tnx, odgovorio sam ti na mail

@imarkovic
F550 košta `samo` 58k dinara i to bez PDV-a. Inače 063 nema nikakav domet kod mene u jazbini.

VMARC MENI JE GPRS 064 26.02.2010. 22:31 #192326

broj poruka: 9420
GLEDAJ AKO MOZES DA BIRAS OPERATERA

Baby BM

imarkovic .. 26.02.2010. 22:34 #192327

broj poruka: 18996
au, coece, al` su digli cene, nenormalno, pogledaj za SHARP, ako ti ne odgovara Daum-ova kombinacija.. i da, izvinjavam se, mislio sam na 064, posto rade sa telekomom, telenor nema veze jos uvek sa njima..

jumperjack Ne znam.... 27.02.2010. 16:03 #192534

broj poruka: 497
... da li samo imam srece ili sta ali ja vec 4 godine imam MP-5000 i opticar u lokalu do mene i jedna i druga rade bez problema, obe su uzete polovne....verovatno retki primerci?

philaemos ... 27.02.2010. 20:07 #192612

broj poruka: 2743
Jos jedan glas za MP55.
Radi 7 godina u firmi bez problema. Preko serijskog je lako iscitas, menjas sifre (mada nam to radi neki lik iz firme gde smo uzeli kasu)
GPRS je isto Galeb ali ne znam koji model.

Demon to some. Angel to others.

Stripy Bacio sam sve na papir 28.02.2010. 00:38 #192699

Da bih kupio novu, iole solidnu kasu, fiskalizovao je i pustio u rad treba mi oko 45k dingosa. Pošto mi je od stare radnje ostala polovna CR401 odlučio sam da za nju platim defiskalizaciju i fiskalizaciju što će mi koštati upola manje nego da kupim novu. Po nekoj priči rekla-kazala stekao sam utisak da mi je jeftinije da pazarim novu što se ispostavilo da nije tako.

Zahvaljujem svima za odgovore!

gile23 ... 28.02.2010. 01:08 #192712

broj poruka: 9121
Moze li jedno pitanje ? Recimo ja sam imao potrebu nesto da saljem u Win win servis da mi srede, i recimo uopste mi nisu dali fiskalni racun, nego lepo obrazac (istampan u stampariji) i napisali ta i ta usluga toliko i toliko, nema fiskalnog nigde, koliko se ja secam, fiskalnu kasu uopste nisam primetio ?

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Re: ... 28.02.2010. 01:13 #192713

Zavisi za šta. Kada meni neko donese ploču, grafiku, računar ili slično na servis ja im dam revers, a po plaćanju sam obavezan da im dam fiskalni račun po naplati. Bilo šta da plaćaš, uslugu ili deo tj `materijalno dobro`, MORAŠ da dobiješ fiskalni račun.

:: Moze li jedno pitanje ? Recimo ja sam imao potrebu nesto da saljem u Win win servis da mi srede, i recimo uopste mi nisu dali fiskalni racun, nego lepo obrazac (istampan u stampariji) i napisali ta i ta usluga toliko i toliko, nema fiskalnog nigde, koliko se ja secam, fiskalnu kasu uopste nisam primetio
:: Pozdrav!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs