Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
HP Photosmart C5280 problem sa kertridzima
STRANA 1 OD 1
Iga318 HP Photosmart C5280 problem sa kertridzima 23.02.2010. 22:19 T24792

status: user
broj poruka: 40

Posto nisam znao kakve fore sve HP koristi da ti uzme pare, kupio sam ovaj stampac pre jedno godinu dana, kertridzi koje su mi dali uz stampac su naravno bili skoro prazni `da se ne bi prosuli u transportu`. Dopunio sam ih i posle par dana kaze softver kako on zna da su mi kertridzi prazni i ne da mi da radim nista. Ja deinstaliram printer, ubodem ga u USB i instaliram samo drajvere, kupim druge kertridze jer nisam nigde nasao shemu za reset i sav srecan stampam. I sad, kad mi BAS treba stampac on mi ponovo izbaci na displeju CHECK PRINTER CARTRIGES i ne da mi da radim nista. Da li neko zna nesto sto ja ne znam a moze mi pomoci da se resim bede? Kertridzi su hp 350 i 351Unapred hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Re 23.02.2010. 22:41 #191495

broj poruka: 4163
Ta poruka uglavnom sugeriše da je jedan od kertridža crko elektronski. Na printeru imaš displej i ako na njemu piše poruka tipa `black cartrige mising` ili slično znači da je taj (crni) elektronski vrisnuo. Probaj da ih izvadiš, očistiš kontakte suvom krpom i vratiš. Ako problem ostane ne gine ti kupovina novog kertridža. U tom slučaju kupi 350XL ili 351XL koji su veće zapremine.

Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde

Stripy Da dodam 23.02.2010. 22:45 #191497

Kod HP-a nivo mastila i ispražnjenost kertridža nikada neće blokirati štampanje već će samo da smara sa porukicom kako su prazni i da treba da pazariš nove original HP trt mrt itd... Nesrećnici koji su popili Lexmarka (na poklon) uz komp ili kupili za 999din u marketu na rasprodaji nemaju tu sreću. Njihovi start kertridži kada se potroše elektronski crknu tako da moraju da kupuju nove (koji mogu da se pune).

Iga318 ... 23.02.2010. 23:17 #191513

Ovi u stampacu su XL, to mi je izgledalo jedino smisleno, cuo sam da imaju neku foru sa rokom trajanja koji je elektronski navijen? Inace ovi nisu ni 10% potroseni.....

Stripy Re: ... 23.02.2010. 23:49 #191527

Rok trajanja je za mastilo u kertridžu, nije to elektronski navijeno. Ja jedino što mogu da ti pomognem je da ti proverim ispravnost kertridža u mom printeru

:: Ovi u stampacu su XL, to mi je izgledalo jedino smisleno, cuo sam da imaju neku foru sa rokom trajanja koji je elektronski navijen? Inace ovi nisu ni 10% potroseni....
::
Iga318 ... 25.02.2010. 14:04 #191829

To bi mi jako znacilo, moze neki kontakt tel?

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs