Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Koji laser stampac?
STRANA 1 OD 1
rremic Koji laser stampac? 08.02.2010. 05:19 T24344

status: user
broj poruka: 60
Potreban mi je laserski stampac, sto jeftiniji, crno beli je dovoljan. Takodje zbog prostora pozeljno je da bude sto manji. I jako bitna stvar je da ima sto bolji inicijalni toner, dakle sa prvim tonerom da moze barem 1200-1500 strana da istampa. Pre sam imao HP 1020 i bio sam jako zadovoljan, al crkao...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Re 08.02.2010. 06:05 #187314

broj poruka: 4163
E pa sad, ti bi da se yebeš a da ti ne uđe. Šalu na stranu to što hoćeš ne postoji, bar sve zajedno. Svi do jednog novi laserski štampači imaju inicijalnu toner kasetu za nekih 700 do 1000 kopija. Razlike su ti sledeće. U nekim dobiješ start kasetu koja ne može da se napuni za više od tih 700-800 kopija (samsung ML-1640) dok druge nisu napunjene do vrha tj kad se napune odštancuju oko 2k do 2.5k kopija (Samsung SCX-4300). Na oba mora da se izvrši modifikacija printera da bi se punili. Onda, tu ti je HP 1005 koji je duplo skuplji od Samsunga al njegova toner kaseta može da se puni bez modifikacija i napunjena odštampa 1.5k kopija. Plus dopuna je skuplja u odnosu na samsung jer mora da se promeni i čip na kaseti (ako nećeš da te stalno opominje toner empty). Moj savet bi ti bio da kupiš samsung scx-4300. (Flešovanjem firmera može da se puni njegova start toner kaseta, koja kad se napuni pegla 3k kopija i ne treba nikakav čip. Jeftiniji je od HP 1005 kao i dopuna.

Ako ti je na HP 1020 crkla folija grejača (što je najčešći kvar) popravka bi te koštala 3200 dinara što ti je daleko isplativije nego da kupuješ drugi printer.

Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde

Stripy Da dopunim 08.02.2010. 06:07 #187315

broj poruka: 4163
Kupuje se HP, Canon i Samsung. Lexmark, Brothere, Konike i trt mrt kompanije zaobiđite u najširem krugu.

Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde

acayo re 08.02.2010. 06:37 #187318

broj poruka: 851
HP P1006 radi lepo vec dve godine zadovoljan sam njime

Benzin 90 din - Upaljach 20 din - Gledati kako skola gori NEPROCENJIVO
http://hd-torrents.org/
http://hd-torrents.org/torrentbar.php?/75087.png

MaliAbner Kupi onaj koji moze da stampa pod W7 64bit... 08.02.2010. 09:17 #187325

broj poruka: 7769
Sve ostalo je sviranje djokici...
Normalno obrati paznju da li moze da se reciklira.
Takodje obrati paznju da li mogu da se nadju kompatibilni toneri, meni za Xerox kompatibilac kosta manje vise kao reciklaza.

Tomato Republic Of Serbia !!!

strela75 Mada se mnogi nece sloziti... 08.02.2010. 09:40 #187326

broj poruka: 1589
Ja sam imao zahtev prilikom kupovine stampaca da ima toner sa jednostavnom dopunom (bez cipova), da kaseta traje 2500 strana, da ima (bar) 8MB RAMa, USB prikljucak + LPT prikljucak. Sve sam nasao u HP1200 sa godinu dana garancije. Jeste polovan, ali u odnosu na HP1006, posle 7500 strana (pre kupovine racunato) imas u dzepu skoro HP1005 (toner malom traje ~1500 strana, a ovom ~2500 strana => 5 zamena za HP1006 VS 3 zamene za HP1200 + skuplja dopuna za toner sa cipom). Na 10000 strana odnos je 7 VS 4 dopune, itd.
HP1200 ima drivere za Win7, postoji mogucnost nabavke tonera za 6000-7000 strana (neka X varijanta),... jedino sto nije mali.

Sve u svemu ja zadovoljan. A ti za sebe vidi.

Pozdrav.

PS .Perihard ih ima na stanju.
Kimikus a sad malo trovanja.... 08.02.2010. 11:04 #187337

broj poruka: 75

Nadovezacu se ovde da ne otvaram novu temu, nadam se da mi ne zamerate - dakle, moja dileme :D

HP ofiz dzet pro k8600 a3+ ili HP oj 7000 isto a3+, po HP sajtu razlika je samo u brzini stampanja, oba su near laser quality nema nekih bitnijih razlika sem u ceni 380e i 240e. Kakvo im je odrzavanje, refilovanje, cene i dostupnost.
90% bi se koristio stampac za mono a3 stampanje, preview pre stampanja na vecim formatima i plakati za idejne projekte ili slicno.

A4 kolor laser koji? - nesto da ima relativno jeftino-jednostavno dopunu, da moze da se zbudzi u mrezu preko print servera *fabricke varijante su skuplje to znam ali mogu i neke bolt on varijante*, 99% stampanje tekstova 1% stampanje kolor dijagrama i slicica.

Hp 110+ nr - ovo je samo u fazi raspitivanja, nema se para za veliki format :D, kakvo mu je odrzavanje, cene i dostupnost, generalno iskustvo s ovim ploterom.

Trenutno koristim epson color stylus 1500 *posle 11 godina zezanja s epsonom nikad vise* koji je satro A2 i neki hp mono laser.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs